Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Με τη βοήθεια των AMD και Arm, η Samsung προκαλεί και πάλι την Qualcomm

Με τη βοήθεια των AMD και Arm, η Samsung προκαλεί και πάλι την Qualcomm

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε μόνο ένα πράγμα από το τσιπ μέσα στο κινητό τηλέφωνο, δηλαδή, μπορεί να παρέχει όλη την κινητική ενέργεια που θέλουμε με την ταχύτητα που θέλουμε.

Εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας και το μοντέλο του τηλεφώνου σας, μπορεί να μην έχετε αυτό που θέλετε. Ακόμα κι αν δεν τους ζητάμε να κάνουν κάτι μόνοι τους, το τηλέφωνό μας μπορεί να κάνει πολλά. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την επεξεργασία της εφαρμογής κινητού τηλεφώνου μας. Υπάρχουν πάντα εκατοντάδες εργασίες που εκτελούνται στο Tay και ακόμη περισσότερες εργασίες θα εκτελούνται όταν το χρησιμοποιείτε πραγματικά. Το πιο σημαντικό, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να χρησιμοποιήσουμε σχετικά μικρές συσκευές με μπαταρία.

Η Qualcomm έχει καταλάβει αυτόν τον λόγο. Η σειρά Snapdragon τους έχει επίσης γίνει το καλύτερο chipset για κινητά. Αυτό συμβαίνει επειδή η Qualcomm ξόδεψε πολλά χρήματα για να βελτιστοποιήσει τα βασικά σχέδια του ARM και να τα προσαρμόσει σε μικρά και ισχυρά προϊόντα. Όταν συνδυάζετε μια γρήγορη CPU με έναν γρήγορο και ισχυρό επεξεργαστή γραφικών και διάφορους μικροεπεξεργαστές για AI ή χωρική αντίληψη, μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό τσιπ για smartphone.

Έχουμε ήδη δει την άνοδο και την πτώση της σειράς ExynosSoC της Samsung. Αν και η τρέχουσα γενιά είναι ένα αξιόπιστο τσιπ, μπορείτε να το βρείτε σε πολλά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων), αλλά από την άποψη της απόδοσης των χρηστών, δεν μπορεί να συγκριθεί με προϊόντα Qualcomm ή ακόμα και MediaTek. Θέλουμε τα κινητά τηλέφωνα να είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα, αλλά θέλουμε επίσης να αναπτυχθεί γρήγορα.

Εάν οι φήμες ότι η Samsung και οι συνεργάτες της θα αναπνέουν νέα ζωή στη σειρά Exynos είναι αληθινές (νομίζω ότι είναι), τότε η Exynos μπορεί να κάνει μια μεγάλη επιστροφή. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Samsung έχει αναπτύξει μια προσαρμοσμένη GPU υψηλής απόδοσης σε συνεργασία με την AMD, συγκρίσιμη με την Adreno της Qualcomm. Επειδή η AMD δεν είναι απλώς μια εταιρεία που παράγει κάρτες γραφικών PC. Σχεδιάζει και εγκρίνει έναν επεξεργαστή εφαρμογών παγκόσμιας κλάσης που βασίζεται στον προσαρμοσμένο πυρήνα του και θα δείτε ένα AMDAP στο PS5.

Αλλά μια γρήγορη GPU είναι μόνο μέρος της και αν η CPU δεν μπορεί να την εκτελέσει, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Εδώ μπαίνει το ArmHoldings στη σκηνή. Η Arm είναι μια εταιρεία που διαθέτει άδεια και σχεδιάζει την CPU που χρησιμοποιείται από κάθε τηλέφωνο. Τα Qualcomm, Apple και MediaTek χρησιμοποιούν όλα τα σχέδια CPU της ARM και τα προσαρμόζουν για να προσαρμόσουν την απόδοση. Η Samsung το έχει κάνει επίσης με τη μάρκα Exynos, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το επόμενο βήμα.

Αλλά η Arm τυχαίνει να έχει ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο και η Samsung είναι ένας από τους πρώτους συνεργάτες / πελάτες της. Αυτό είναι το έργο Arm's Cortex-X. Το Cortex-X είναι ένας νέος σχεδιασμός βασικής πλατφόρμας ARM που επιτρέπει στους πελάτες να συμμετέχουν σε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής και σχεδίασης. Σε σύγκριση με τον τυπικό σχεδιασμό ARM, η απόδοση που αρχικά παρέχεται από το πρόγραμμα Cortex-X αυξάνεται κατά 30%, παρέχει διπλάσια ισχύ επεξεργασίας AI και εγγυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ανεξάρτητα από τη μέτρηση που υιοθετήθηκε, το πρόγραμμα Cortex-X μοιάζει ήδη με νικητή.

Εάν η Samsung συνεργάζεται με την Arm για τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου πυρήνα CPU για την πλατφόρμα Exynos και συνεργάζεται με την AMD για την επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης GPU, τότε θα δούμε μερικά εκπληκτικά ExynosSoC σε τηλέφωνα όπως το GalaxyNote. Υπερβολικά παραδοτέα και ισχυρά τσιπ που μπορούν να οδηγήσουν τα tablet και τα Chromebook στην ταχύτητα που θέλουμε.

αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για εμάς.

Τα τελευταία χρόνια, πελάτες εκτός της Βόρειας Αμερικής (η Samsung κυκλοφορεί συνήθως τηλέφωνα χρησιμοποιώντας το ExynosSoC) συχνά παραπονέθηκαν ότι τα τηλέφωνα Galaxy τους δεν μπορούν να προσφέρουν την ίδια απόδοση και διάρκεια ζωής μπαταρίας που έχουμε στην έκδοση Qualcomm Snapdragon. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές είναι οι ίδιες, κανείς δεν μπορεί να τις κατηγορήσει. Ο σχεδιασμός Exynos με την ευλογία της AMD μπορεί να αντιστρέψει αυτήν την κατάσταση, και ίσως στο τέλος, θα είμαστε αυτοί που θέλουν διαφορετικούς επεξεργαστές.

Η ικανοποίηση των πελατών είναι καλή τόσο για τους πελάτες όσο και για τη Samsung. Ταυτόχρονα, το ExynosSoC, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το Snapdragon, θα σπάσει επίσης τον έλεγχο της Qualcomm σε ολόκληρη την κινητή βιομηχανία. Εκτός της Apple, η Qualcomm είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την τεχνολογία των κινητών. Ελπίζουμε να δούμε μάρκες Snapdragon σε κινητά τηλέφωνα, επειδή είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε μεγάλος κατασκευαστής τηλεφώνου είναι πελάτης της Qualcomm.

Παρόλο που εταιρείες όπως η Apple, η MediaTek και η Samsung έχουν παράσχει επαρκείς ανταγωνιστικές ευκαιρίες για να εμποδίσουν την Qualcomm να πρωτοστατήσει σε αυτόν τον τομέα, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει ισχυρή επιρροή σε κάθε κατασκευαστή τηλεφώνου Android. Εάν θέλετε ένα κινητό τηλέφωνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε λόγω των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της τεχνολογίας δικτύου, πρέπει να έχετε Qualcomm. Η εταιρεία ξόδεψε πολύ χρόνο και χρήμα για να αναπτύξει την τεχνολογία και τελικά απέκτησε άδεια με το κατάλληλο κόστος. Αλλά η Qualcomm γνωρίζει επίσης ότι η απόδοση που παρέχεται από τα τσιπ της υπερβαίνει κατά πολύ την απόδοση των ανταγωνιστών της και οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android θα το εξετάσουν πρώτα.

Εάν η Samsung Semiconductor (το τμήμα κατασκευής τσιπ της) μπορεί να προσφέρει στην Exynos το ίδιο καλό ή καλύτερο από το Syndragon, τότε όλα θα αλλάξουν. Θα έχουμε αρκετές εταιρείες να κάνουν ό, τι μπορούν για να παρέχουν αυτό που θέλουμε σε μια τιμή που μπορούμε να αντέξουμε, και ως καταναλωτές, αυτό ακριβώς θέλουμε να δούμε.