Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Γιατί η Intel καθυστερεί τη διαδικασία 10nm;

Γιατί η Intel καθυστερεί τη διαδικασία 10nm;

Πρόσφατα, το CEOBobSwan της Intel μίλησε για ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την εταιρεία και μερικοί από αυτούς σκέφτηκαν τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η απελευθέρωση του 10nm. Είπε: "Στο σημείο όπου η διαδικασία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δημιουργήσαμε. Ένας πιο ριζοσπαστικός στόχος. Έκτοτε, η ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών καθυστέρησε.

Η διαδικασία 14nm της Intel έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησε επίσημα στα τέλη του 2014. Μπορεί να είναι η μακρύτερα χρησιμοποιούμενη διαδικασία της Intel για περισσότερο από μια δεκαετία. Η ανάπτυξη διαδικασιών καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη και ο χρόνος για την αναβολή της επίσημης χρήσης ξανά και ξανά ανάγκασε την Intel να επανεξετάσει τα σχέδια των προϊόντων και τους χάρτες πορείας ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια.

Το 14nm παρουσίασε επίσης επέκταση στο αρχικό στάδιο, γεγονός που οδήγησε στη μερική αποτυχία της στρατηγικής Tick-Tock της Intel. Η Broadwell, που θα έπρεπε να ξεκινήσει στα μέσα του 2014, είναι ο πυρήνας πέντε γενεών. Λόγω της επέκτασης των 14nm, η Intel παρουσίασε τη σειρά HaswellRefresh, όπως το κλασικό. Τα E3-1231V3 και i7-4790k είναι τα προϊόντα αυτής της Ανανέωσης.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της διαδικασίας των 10nm, η στρατηγική Tick-Tock εγκαταλείφθηκε τελείως και η διαδικασία ανασκάφηκε βαθιά. Έτσι είδαμε τα προϊόντα των οκτώ γενεών και των εννέα γενεών της διαδικασίας Core II 14nm ++, ακόμα και είναι δυνατόν να δούμε τη 14η +++ 10η γενιά πυρήνα στο τέλος αυτού του έτους ή το επόμενο έτος.

Στον στόχο της διαδικασίας των 10nm, η Intel αρχικά έθεσε ως στόχο την αύξηση της πυκνότητας των τρανζίστορ κατά 2,7 φορές σε σύγκριση με τη διαδικασία 14nm. Αυτός ο ριζοσπαστικός στόχος έκανε 10nm αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα τη συνεχή καθυστέρηση. Όταν ο BobSwan ρωτήθηκε για το πρόβλημα των 7nm κόμβων μετά από 10nm, απάντησε ότι αυτή τη φορά έθεσαν ως στόχο την αύξηση της πυκνότητας κατά δύο παράγοντες και αποκάλυψαν ότι το 7nm είναι ήδη υπό ανάπτυξη και θα κυκλοφορήσει επίσημα εντός δύο ετών.

Η Intel έχει σήμερα μερικές εταιρείες που συνδυάζουν το σχεδιασμό τσιπ υψηλής απόδοσης με την κατασκευή προηγμένων τσιπ διεργασιών. Η επιμονή στη χρήση των δικών τους διαδικασιών στη CPU τους έκανε να κουραστούν από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η AMD τα τελευταία δύο χρόνια. Πριν από λίγο καιρό, υπήρχαν ειδησεογραφικά δελτία. Η Intel θα επιλέξει ένα τρίτο μέρος για να δημιουργήσει τη δική της νέα GPU. Δείχνει επίσης ότι βρίσκονται σε περίοδο ελλείψεως όσον αφορά την ικανότητα. Ελπίζω ότι η Intel θα μπορέσει να επιβιώσει σε αυτή τη δύσκολη εποχή και να συνεχίσει να ηγείται της βιομηχανίας ως ηγέτης στον τομέα των ημιαγωγών.