Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Western Digital: Αναμείνετε περισσότερες τεχνολογίες MAMR σε 24 TB και άνω

Western Digital: Αναμείνετε περισσότερες τεχνολογίες MAMR σε 24 TB και άνω

Η Western Digital προωθεί την τεχνολογία μαγνητικής εγγραφής με τη βοήθεια μικροκυμάτων (MAMR) εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είναι περίεργο το γεγονός ότι οι επερχόμενες μονάδες 18 TB και 20 TB δεν χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία. Ο λόγος είναι ότι οι εταιρείες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία που θεωρούν κατάλληλη την κατάλληλη στιγμή. Για το σκοπό αυτό, η Western Digital όχι μόνο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το MAMR στο μέλλον, αλλά θα ανοίξει επίσης τη χρήση της τεχνολογίας θερμικής υποβοηθούμενης μαγνητικής εγγραφής (HAMR) όταν έρθει η ώρα.

Η τεχνολογία ενεργειακής μαγνητικής εγγραφής (EAMR) θα δώσει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς σκληρούς δίσκους κοντά στην γραμμή να έχουν εξαιρετικά υψηλές χωρητικότητες και πυκνότητες εδάφους, τις οποίες δεν έχει καμία αμφιβολία για τη βιομηχανία. Αλλά οι κατασκευαστές HDD έχουν διαφορετικές απόψεις για το πότε θα εισαχθούν αυτές οι τεχνολογίες. Η Seagate πιστεύει ότι τα λέιζερ (HAMR) χρησιμοποιούνται τώρα για τη θέρμανση των πιάτων και η Western Digital είναι πεπεισμένη ότι τα μικροκύματα θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη αλλαγή στο ορατό μέλλον. Και τα δύο μέρη συμφωνούν τουλάχιστον ότι, μακροπρόθεσμα, η HAMR θα επιτύχει υψηλότερη πυκνότητα.

Η Western Digital έχει επενδύσει πολλά κεφάλαια έρευνας και ανάπτυξης σε διάφορες τεχνολογίες EAMR και διαπίστωσε ότι η μετάβαση στο HAMR είναι πολύ δύσκολη επειδή απαιτεί την εισαγωγή νέων μαγνητικών κεφαλών και τη χρήση ολοκαίνουργιων δίσκων, ενώ το MAMR απαιτεί νέες μαγνητικές κεφαλές και ελαφρώς διαφορετικούς δίσκους. Ενώ εργάζονταν στο MAMR, η Western Digital διαπίστωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο μερικώς και να επιτύχει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, οι Ultrastar HC550 HDD (και 20 TB drives) της εταιρείας θα είναι τα πρώτα προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτό το είδος τεχνολογίας EAMR, το οποίο σήμερα ονομάζεται Energy Enhanced PMR (EPMR).

Σύμφωνα με το Western Digital, το EPMR είναι ιδιαίτερα εύκολο να ενσωματωθεί στους σκληρούς δίσκους, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί έναν ταλαντωτή ροπής περιστροφής, ο οποίος αποτελεί βασικό στοιχείο της τεχνολογίας Western Digital MAMR.

Παρόλο που η EPMR άλλαξε ελαφρά τον οδικό χάρτη της Western Digital, η εταιρεία δήλωσε τελικά ότι δεν άλλαξε την αναπτυξιακή της φιλοσοφία: οι διάφορες τεχνολογίες μαγνητικής εγγραφής στις οποίες θα εργάζονταν θα χρησιμοποιηθούν μόλις χρειάζονται για να φτάσουν σε μια ορισμένη χωρητικότητα. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία ανέφερε ότι εξέταζαν την επιλογή των 24 TB και των 30 TB μονάδων και τι πρέπει να γίνει για να καταστήσουν αυτές τις ικανότητες πρακτικές.

Εδώ είπε η Siva Sivaram, πρόεδρος της τεχνολογίας και της στρατηγικής της Western Digital, στην διάσκεψη κορυφής τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών της Wells Fargo νωρίτερα αυτό το μήνα:

"Το προϊόν των 18 TB που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο θα χρησιμοποιήσει μια παραλλαγή της τεχνολογίας MAMR.Δεν είμαστε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.Όταν φθάσουμε σε 24 TB και 30 TB, θα εισαγάγουμε τη σωστή τεχνολογία σε εύθετο χρόνο. Ο χάρτης πορείας του σκληρού δίσκου βλέπει το μονοπάτι στους 50 TB. Όταν φτάσουμε τα 50 TB, θα εισαγάγουμε τη σωστή τεχνολογία όταν αυτό είναι εφικτό. "