Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ: Η Κίνα δημιούργησε ένα ταμείο ημιαγωγών για να επενδύσει 200 ​​δισ. Ευρώ για να καλλιεργήσει την τοπική βιομηχανία chip

Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ: Η Κίνα δημιούργησε ένα ταμείο ημιαγωγών για να επενδύσει 200 ​​δισ. Ευρώ για να καλλιεργήσει την τοπική βιομηχανία chip

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα νέο εθνικό ταμείο ημιαγωγών αξίας 204,15 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 28,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Η Κίνα επιδιώκει να καλλιεργήσει την τοπική βιομηχανία chip και να περιορίσει το τεχνολογικό χάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Wall Street Journal στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες εγγραφής της εταιρείας, το εν λόγω κυβερνητικό ταμείο ιδρύθηκε στις 22, η κλίμακα είναι μεγαλύτερη από ένα παρόμοιο ταμείο που ξεκίνησε το 2014, δισ. γιουάν.

Η έκθεση ανέφερε ότι αυτό το νέο ταμείο είναι το τελευταίο σημάδι ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη να μειώσει την εξάρτησή της από την αμερικανική τεχνολογία.

Σύμφωνα με την έκθεση, στον τομέα των ημιαγωγών, η Κίνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν μακρύ δρόμο προς την παγκόσμια κυριαρχία.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το ταμείο του 2014 επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε δεκάδες έργα. Ένας από αυτούς είναι η Changjiang Storage Technology Co., Ltd. Η εταιρεία δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι έχει αρχίσει μαζική παραγωγή ενός προηγμένου μνήμης chip που ονομάζεται 64-layer 3D NAND flash.

Η έκθεση ανέφερε ότι παρόλο που η εταιρεία πλησιάζει γρήγορα, εξακολουθεί να παραμένει πίσω από τη Samsung Electronics της Νότιας Κορέας και άλλους ηγέτες της βιομηχανίας που ήδη παράγουν πιο προηγμένες μάρκες.

Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Κίνα εξακολουθεί να είναι πίσω από τους κορυφαίους παίκτες της Intel, της Samsung και άλλων βασικών τομέων στην τεχνολογία ημιαγωγών.

Σύμφωνα με την έκθεση, εκτός από τα τσιπ, ένα άλλο σημαντικό κενό στις προσπάθειες αυτάρκειας της Κίνας είναι ο εξοπλισμός κατασκευής τσιπ και η Κίνα δεν κυριαρχεί στον τομέα. Μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών περιλαμβάνονται τα Applied Materials και Pan-Link στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Asma Holdings στην Ολλανδία και η Tokyo Electronics στην Ιαπωνία.

Η έκθεση επεσήμανε ότι τα στοιχεία των τελωνείων της Κίνας δείχνουν ότι η Κίνα εισήγαγε προϊόντα ημιαγωγών αξίας 312,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, ξεπερνώντας τις εισαγωγές αργού πετρελαίου ύψους 240,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.