Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Οι εμπορικές τριβές εμποδίζουν τους αμερικανούς κατασκευαστές τσιπ αντί του Huawei

Οι εμπορικές τριβές εμποδίζουν τους αμερικανούς κατασκευαστές τσιπ αντί του Huawei

Η Zacks Equity Research έγραψε στο Yahoo Finance ότι ο εμπορικός πόλεμος έχει καταστήσει τους αμερικάνους κατασκευαστές chip μάλλον παρά την Huawei.

Τα αποθέματα τσιπ μειώθηκαν λόγω της Huawei

Το 2018, ολόκληρη η αμερικανική αγορά αντιπροσώπευε μόνο το 6,6% των συνολικών εσόδων της Huawei άνω των 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, τεχνολογία πληροφοριών, έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud. Στηρίζεται σε τσιπ και τεχνολογία προμήθειας από αρκετές μεγάλες και μεσαίες αμερικανικές εταιρείες.

Από τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε μέρη και εξαρτήματα που αγόρασε η Huawei πέρυσι, 11 δισεκατομμύρια δολάρια αγοράστηκαν από αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Qualcomm, Intel και Micron.

Η ανακοίνωση του Trump στις 9 Αυγούστου προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στα αποθέματα τσιπ, αν και ορισμένοι από αυτούς ανέκαμψαν πριν κλείσουν λόγω της διευκρίνισης του Λευκού Οίκου. Η AMD υποχώρησε σχεδόν 2%, αλλά αυξήθηκε κατά 1% πριν από το κλείσιμο, οι Micron Technology, Intel και Sijia News μειώθηκαν κατά 2%, 2,5% και 3%.

Τα αποθέματα AMD, Micron Technology, Sijiaxun και Qualcomm αυξήθηκαν φέτος κατά 75,7%, 32,8%, 13,8%, 22,7% και 15,6%, ενώ η Intel μειώθηκε ταυτόχρονα κατά 2,8%.

Το επόμενο βήμα της Huawei;

Η Huawei έχει κτυπήσει την Apple για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως, με στόχο να ξεπεράσει τη Samsung να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Στις 30 Ιουλίου κυκλοφόρησε το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 23,2%.

Λαμβάνοντας υπόψη τους εμπορικούς περιορισμούς, η Huawei έχει προγραμματίσει να επενδύσει 800 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Βραζιλία. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει μια εγκατάσταση στο Σάο Πάολο για την παραγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για φορείς κινητής τηλεφωνίας και η νέα μονάδα θα αυξήσει τις δυνατότητές της σε μόντεμ και επεξεργαστές.

Η TSMC, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο, επιβεβαίωσε ότι η Huawei θα συνεχίσει να προμηθεύει την Huawei ανεξάρτητα από την απαγόρευση των ΗΠΑ. Από τότε που ο CFO Meng Zhouzhou κρατήθηκε πέρυσι, η Huawei έχει αποθηκεύσει εξαρτήματα και εξαρτήματα και έχει επίσης πιστοποιήσει προμηθευτές εκτός των ΗΠΑ που θα υποστηρίξουν την αλυσίδα εφοδιασμού μακροπρόθεσμα.

Ταυτόχρονα, η Huawei διαθέτει δύο νέα μάρκες σχεδιασμένες από την εταιρεία chip της, HiSilicon, συμπεριλαμβανομένου του Kirin 985, το οποίο κατασκευάζεται από λιθογραφία 7nm EUV. Η Huawei θα ξεκινήσει τη σειρά smartphone Mate30, βασισμένη σε νέα μάρκες. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης την έκδοση 5G του τηλεφώνου Mate20X.

  Συμπερασματικά

Οι περιορισμοί στο εμπόριο μπορεί να μην επηρεάζουν τα έσοδα της Huawei, αλλά να βλάπτουν τις πωλήσεις των αμερικανών κατασκευαστών chip. Η Huawei αντικαθιστά τους αμερικανούς προμηθευτές της με προμηθευτές σε άλλα μέρη της Ασίας. Τόσο η Murata Manufacturing Co., Ltd. όσο και η Liji Electronics της Ταϊβάν έλαβαν αυξημένες παραγγελίες.