Σπίτι > Νέα > Ο μετασχηματισμός CPS της Toshiba: επέκταση του πεδίου AI, εξυπηρέτηση στο σπίτι των υπηρεσιών IoT

Ο μετασχηματισμός CPS της Toshiba: επέκταση του πεδίου AI, εξυπηρέτηση στο σπίτι των υπηρεσιών IoT

Σύμφωνα με την έκθεση για τα μέσα ενημέρωσης στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, στις 28 Νοεμβρίου, η Toshiba πραγματοποίησε στρατηγική ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία στο Τόκιο. Ο CTO Shiro Saito και ο εταιρικός ψηφιακός ΚΟΤ και διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογίας Ψηφιακής Καινοτομίας Yamamoto Hiroshi χαρακτήρισαν τη στρατηγική του επόμενου προγράμματος Toshiba του Νοεμβρίου του 2018. Αναλύονται οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Saito Shiro δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία της χρηματοοικονομικής βάσης του "Next Business Plan της Toshiba" και η επόμενη φάση θα αρχίσει να μετατρέπεται σε εταιρεία τεχνολογίας CPS (Cyberphysical Systems). Η σωρευτική επένδυση από το 2019 έως το 2023 θα είναι 930 δισ. Γιεν. Χωρίζεται σε τρία σημεία:

1. Ισχυρή διαφοροποίηση και περιθωριοποίηση συνιστωσών

2. Βελτιώστε την ψηφιακή τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνολογία AI

3. Αναπτύξτε την αρχιτεκτονική και τις υπηρεσίες αναφοράς IoT

Σε απάντηση στην "ισχυρή διαφοροποίηση και περιθωριοποίηση των εξαρτημάτων", η Toshiba εργάζεται σε πεδία αυτοματοποίησης όπως η ηλεκτρονική τροφοδοσία, ο επεξεργαστής αναγνώρισης εικόνας "Visconti 5", η μπαταρία ιόντων λιθίου "SCiB" και τα έξυπνα ρομπότ.

Σε απάντηση στην "βαθιά ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας που βασίζεται στην τεχνολογία AI", η Toshiba ισχυρίζεται ότι έχει συσσωρεύσει περισσότερα από 50 χρόνια συσσώρευσης τεχνολογίας. Προς το παρόν, η τεχνολογία κατοχυρωμένη με τεχνολογία ευρεσιτεχνίας της Toshiba κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως και πρώτη στην Ιαπωνία. Σε αυτή τη βάση, η κατεύθυνση της έρευνας θα αλλάξει από το "AI που απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό" στο "AI που μαθαίνει με ένα μικρό όγκο δεδομένων", και ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί AI που μπορεί να μάθει μόνη της.

Για να υποστηρίξει αυτή τη στρατηγική, η Toshiba αναμένει να επεκτείνει το μέγεθος της εταιρείας σε 2.000 το 2022, τρεις φορές τον αριθμό του υπάρχοντος προσωπικού. Ανάμεσά τους, ο αριθμός του προσωπικού αυξάνεται. Αναμένεται ότι 700 άτομα θα εκπαιδευτούν στην επιχείρηση, 200 άτομα θα προσληφθούν εκτός της εταιρείας και 350 άτομα θα εκπαιδευτούν στο "πρόγραμμα κατάρτισης τεχνολόγος AI" σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Σε απάντηση στην "επέκταση της αρχιτεκτονικής αναφοράς και των υπηρεσιών της IoT", ο Hiroshi Yamamoto δήλωσε ότι σκοπεύει να γίνει η κορυφαία εταιρία CPS παγκοσμίως. Η Toshiba πρότεινε την ιδέα "TIRA" (Αρχιτεκτονική αναφοράς Toshiba IoT) το 2018. Το IoT με τη χρήση προτύπων TIRA μπορεί να διαθέτει λειτουργίες ελέγχου, δεδομένων, ανάλυσης, λειτουργιών, υπηρεσιών, επιχειρήσεων και συστημάτων 7 στην άκρη, την πλατφόρμα και τις επιχειρησιακές υπηρεσίες. Αρχιτεκτονική στρώσεων.

Το 2019, η Toshiba έχει παράσχει 12 υπηρεσίες IoT με βάση την αρχιτεκτονική TIRA.

Για το στρατηγικό σχέδιο 2020, ο Hiroshi Yamamoto δήλωσε ότι το εργοστάσιο εξυπηρέτησης Toshiba IoT θα δημιουργηθεί για να εμπορευτεί το καθιερωμένο μοντέλο υπηρεσιών IoT.