Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Το όριο για τις εξαγωγές της Huawei μειώνεται στο 10%; ΗΠΑ ή να επεκτείνουν κυρώσεις στην Huawei

Το όριο για τις εξαγωγές της Huawei μειώνεται στο 10%; ΗΠΑ ή να επεκτείνουν κυρώσεις στην Huawei

Σήμερα (15), σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να εκδώσει νέους κανόνες που θα επεκτείνουν σημαντικά την εξουσία για την αποτροπή της παράδοσης ξένων προϊόντων στην Huawei.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Huawei και τις θυγατρικές της στον κατάλογο οντοτήτων ελέγχου των εξαγωγών με βάση τις εκτιμήσεις της εθνικής ασφάλειας και εμπόδισε τις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν προϊόντα και τεχνολογίες λογισμικού και υλικού στην Huawei, Ορισμένα ξένα προϊόντα περιέχουν αμερικανική τεχνολογία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι βασικές αλυσίδες αλυσίδων εφοδιασμού εξακολουθούν να είναι εκτός του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το Reuters ανέφερε το Νοέμβριο ότι το Υπουργείο Εμπορίου σκέφτεται να επεκτείνει τον «ελάχιστο κανόνα» που θα καθορίζει αν το αμερικανικό περιεχόμενο ξένων προϊόντων δίνει στην αμερικανική κυβέρνηση την εξουσία να εμποδίζει τις εξαγωγές.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, εάν τα στοιχεία που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 25% της συνολικής αξίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να απαιτήσουν άδεια ή να εμποδίσουν την εξαγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που αποστέλλονται από άλλες χώρες στην Κίνα.

Δύο άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα δήλωσαν ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει εκπονήσει έναν κανόνα που θα μειώσει το όριο εξαγωγής για την Huawei στο 10% και θα επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής σε μη τεχνικά προϊόντα, όπως ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των μη ευαίσθητων μαρκών.

Άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα δήλωσαν ότι εάν άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες εγκρίνουν το μέτρο, ο κανόνας μπορεί να απελευθερωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο λεγόμενος τελικός κανόνας, και δεν θα υπάρξει ευκαιρία για δημόσιο σχόλιο μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νέος κανόνας.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει εκπονήσει κανονισμό για την επέκταση των λεγόμενων "Κανόνων Άμεσου Άμεσου Προϊόντος", σύμφωνα με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ρυθμίζουν ξένα αγαθά με βάση την τεχνολογία των ΗΠΑ ή το αμερικανικό λογισμικό. Οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, δήλωσαν ότι ο νέος κανονισμός θα αφορά προϊόντα χαμηλής τεχνολογίας που βασίζονται στην αμερικανική τεχνολογία και θα παράγονται στο εξωτερικό και θα αποστέλλονται στην Huawei.