Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα εισαγάγει νέους κανόνες και η Huawei μπορεί να γίνει στόχος τοξοβολίας.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα εισαγάγει νέους κανόνες και η Huawei μπορεί να γίνει στόχος τοξοβολίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας υπάλληλος του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου δήλωσε την Τρίτη ότι το Υπουργείο Εμπορίου «εξετάζει και αξιολογεί» την εφαρμογή μιας εκτελεστικής εντολής στο Λευκό Οίκο, η οποία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο της Κίνας στις ΗΠΑ αλυσίδας εφοδιασμού των

Δεδομένου ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών έχει εισέλθει σε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε προγραμματιστεί να εφαρμόσει σχετικούς κανονισμούς στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, Eileen Albanese, δήλωσε ότι οι σχετικοί κανονισμοί εξετάζονται και αναθεωρούνται, αλλά δεν παρείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αλλά πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί αυτοί "δεν είναι ακόμα πλήρως προετοιμασμένοι".

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Υπουργείο Εμπορίου να διατυπώσει σχετικούς κανόνες το Μάιο. Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε επίσης την Huawei ως έναν λεγόμενο "κατάλογο οντοτήτων" με βάση τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας. Από τότε, οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αποκλειστεί από την πώληση τεχνολογίας και προϊόντων στην Huawei.

Αν και ανώτεροι υπάλληλοι των ΗΠΑ ενθάρρυναν τις αμερικανικές εταιρείες να υποβάλουν αίτηση για άδειες πώλησης προϊόντων στην Huawei, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη απαντήσει σε περισσότερες από 200 αιτήσεις άδειας που έχει λάβει.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) σχεδιάζει να ψηφίσει κατά πόσο η Huawei και η ZTE έχουν "απειλή εθνικής ασφάλειας" τον Νοέμβριο. Η FCC υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναλάβουν κινδύνους και τύχη όσον αφορά την ασφάλεια 5G και την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, το τμήμα σχεδιάζει να απαγορεύσει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικά κονδύλια για την αγορά εξοπλισμού ή υπηρεσιών από τις δύο εταιρείες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει την κινεζική εταιρεία βήμα προς βήμα, καθιστώντας σαφή αρνητική, και κάνοντας ένα πράγμα που πρέπει να ψηφιστεί γίνεται χωρίς νόημα. Ωστόσο, ο Eileen Albanese δήλωσε ακόμη ότι η αίτηση για άδεια εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, αλλά αρνήθηκε να δώσει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της άδειας.

Η έκθεση επεσήμανε ότι ορισμένοι Κινέζοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η Huawei είναι ένα πιόνι του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, διότι η κυβέρνηση Trump ελπίζει να αναγκάσει την Κίνα να κάνει παραχωρήσεις επιβάλλοντας κυρώσεις στην Huawei.