Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Η TSMC εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα τσιπ 2nm chip στις ΗΠΑ, με έμφαση στην αμερικανική αγορά;

Η TSMC εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα τσιπ 2nm chip στις ΗΠΑ, με έμφαση στην αμερικανική αγορά;

Για αρκετό καιρό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιορίσει συνεχώς την ανάπτυξη κινεζικών επιχειρήσεων υπό την ονομασία "ασφάλεια", και η αποκοπή της προσφοράς της Huawei είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού. Σε αυτό το crossfire μεταξύ της Κίνας και της βιομηχανίας τεχνολογίας των ΗΠΑ, TSMC στην Ταϊβάν, η Κίνα έχει επίσης επηρεαστεί ευρέως. Ωστόσο, πρόσφατα νέα ανέφεραν ότι η TSMC εντείνει την αξιολόγησή της για το προτεινόμενο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανταποκρινόμενη στις πιέσεις της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την έκθεση Nikkei Asia Review, η TSMC προμηθεύει τσιπ για τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ F-35 και επίσης προμηθεύει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές chip όπως η Apple, η Huawei, η Qualcomm και η NVIDIA. Ως εκ τούτου, η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε νωρίτερα ότι η TSMC παράγει μάρκες στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους ασφαλείας.

Δύο άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα δήλωσαν πρόσφατα ότι ο ηγέτης του χυτηρίου σκέφτεται να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο εργοστάσιο στοχεύει να είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στον κόσμο, παράγοντας πιο εξελιγμένα ημιαγωγούς από τα 5nm chips που θα χρησιμοποιηθούν στο φετινό iPhone 5G.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η πρόταση ίδρυσης εργοστασίων στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ότι η TSMC προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την στρατιωτική αλυσίδα εφοδιασμού τσιπ. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στην παρούσα πρόταση.

Πρώτα απ 'όλα, για το TSMC, το κόστος των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι πολύ υψηλότερο από την Ταϊβάν.

Σε απάντηση, ένα τρίτο πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα είπε ότι δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθούν τα ίδια υψηλά κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός εάν οι πελάτες των TSMC των ΗΠΑ και η κυβέρνηση του κράτους την βοηθήσουν να φέρει τα δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το εργοστάσιο. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι το τελευταίο εργοστάσιο τσιπ 5ΜΜ της TSMC στην Ταϊβάν θα κοστίσει περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένου του κόστους Ε & Α), το οποίο μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά δαπανηρό.

Δεύτερον, η γεωπολιτική είναι επίσης ένας παράγοντας αβεβαιότητας.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αμερικανική κυβέρνηση ανησύχησε για τους κινδύνους της υπερπόντιας παραγωγής στρατιωτικών τσιπ. Πέρυσι, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επικοινώνησε με αρκετούς πελάτες της TSMC και προειδοποίησε ότι οι εταιρείες που βασίζονται στην Ταϊβάν θα δημιουργούσαν κινδύνους για την ασφάλεια. Όχι μόνο αυτό, στον αποκλεισμό της Huawei, η διοίκηση Trump περιόρισε περαιτέρω το ποσοστό των προμηθευτών συμπεριλαμβανομένου του TSMC χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε αυτό, ο Su Ziyun, διευθυντής του Ινστιτούτου Πόρων και Βιομηχανίας του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Ταϊβάν, δήλωσε σε μια συνέντευξη: "Η TSMC αντιμετωπίζει μια στρατηγική επιλογή αν θα επικεντρωθεί περισσότερο στην αμερικανική αγορά ή στην κινεζική αγορά αγορά." Επιπλέον, ο Su Ziyun επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το ενδεχόμενο να πέσουν τα χέρια της Κίνας σε οποιοδήποτε από τα σχέδια σχεδίασης τσιπ υψηλής ασφαλείας.

Ωστόσο, μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με τα σχέδια της TSMC αποκάλυψε ότι η εταιρεία σκέφτεται να παράγει 2nm chips στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφέρεται ότι η TSMC επιδιώκει να παράγει 2nm μάρκες σε περιοχές. Οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα σημείωσαν ότι η εύρεση μιας τέτοιας εργοστασιακής θέσης στην Ταϊβάν της Κίνας είναι δύσκολη, επειδή η Ταϊβάν στερείται γης, ηλεκτρικής ενέργειας και νερού και αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενα περιβαλλοντικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, "η TSMC πρέπει να επιδιώξει την παραγωγή στο εξωτερικό και επίσης χρειάζεται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πέρα ​​από γεωπολιτικούς παράγοντες".

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος της TSMC, Νίνα Κάο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι "η TSMC ποτέ δεν απέκλεισε τη δυνατότητα δημιουργίας ή εξαγοράς ενός Fab στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια αυτή τη στιγμή", δήλωσε η Nina Kao. απαίτηση πελάτη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 60% των εσόδων της TSMC στις ΗΠΑ ύψους 34,6 δισ. Δολαρίων, ενώ η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στην ηπειρωτική Κίνα συνεισέφερε μόνο το 20%.