Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Η TSMC ανακοινώνει τη διαδρομή προηγμένης τεχνολογίας διεργασιών: Έκθεση χρόνου μαζικής παραγωγής 3nm

Η TSMC ανακοινώνει τη διαδρομή προηγμένης τεχνολογίας διεργασιών: Έκθεση χρόνου μαζικής παραγωγής 3nm

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, στις 25 Αυγούστου, ο ηγέτης χυτηρίου TSMC πραγματοποίησε ένα διαδικτυακό τεχνικό φόρουμ και ανακοίνωσε πληροφορίες σχετικά με τις προηγμένες τεχνολογίες διαδρομών.

Ο Πρόεδρος της TSMC Wei Zhejia αποκάλυψε στο φόρουμ ότι το τσιπ επεξεργασίας 7 νανομέτρων που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τον Απρίλιο του 2018 έφτασε πρόσφατα στο ορόσημο των 1 δισεκατομμυρίου αποστολών. Η διαδικασία των 5 νανομέτρων έχει εισέλθει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή και να ενισχύσει την έκδοση 5. Η νανο διαδικασία αναμένεται να εισέλθει στη μαζική παραγωγή το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η TSMC εργάζεται επίσης σε πιο προηγμένη τεχνολογία διεργασιών N4 και N3. Μεταξύ αυτών, το N4 είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας των 5 νανομέτρων της TSMC, η οποία μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση, την κατανάλωση ενέργειας και την πυκνότητα για να καλύψει τις ανάγκες των διαφοροποιημένων προϊόντων. Εκτός από τη μείωση του στρώματος μάσκας για την απλοποίηση της διαδικασίας, το N4 μπορεί να εκμεταλλευτεί το πλήρες οικοσύστημα 5-νανομέτρων. Αναβαθμίζοντας από το N5, η διαδικασία N4 αναμένεται να ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και να εισέλθει στη μαζική παραγωγή το 2022.

Το N3 είναι μια τεχνολογία επεξεργασίας 3 νανομέτρων. Η TSMC σκοπεύει να ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή της το 2021 και να εισέλθει στη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Η TSMC αναμένει ότι η ταχύτητα υπολογισμού της διαδικασίας 3nm θα είναι 15% υψηλότερη από αυτήν της διαδικασίας 5nm, η κατανάλωση ισχύος μειώνεται κατά 30% , και η λογική πυκνότητα αυξάνεται κατά 70%.

Ενώ αναπτύσσει προηγμένη τεχνολογία διεργασιών, η TSMC ανακοίνωσε επίσης στο φόρουμ εκείνη την ημέρα ότι θα αναβαθμίσει τη διαδικασία 12 νανομέτρων και θα ξεκινήσει έναν νέο κόμβο διεργασίας N12e, ο οποίος στοχεύει ιδιαίτερα στην υποστήριξη συσκευών IoT με τεχνητή νοημοσύνη και άλλων υψηλής απόδοσης και συσκευές υψηλής απόδοσης.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η οικονομική έκθεση του TSMC για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έδειξε ότι τα έσοδα της TSMC για το τρίμηνο ήταν 10,38 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ετήσια αύξηση 34,1% και αύξηση κατά μήνα κατά μήνα κατά 0,8%.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση διεργασιών, οι αποστολές διεργασίας 7nm αντιπροσώπευαν το 36% των πωλήσεων γκοφρετών της TSMC το δεύτερο τρίμηνο του 2020. αποστολές διεργασίας 16nm αντιπροσώπευαν το 18% των πωλήσεων γκοφρέτας για ολόκληρο το τρίμηνο · προηγμένη διαδικασία (συμπεριλαμβανομένων 16nm και πιο προηγμένες διαδικασίες)) Τα έσοδα έφτασαν το 54% των συνολικών πωλήσεων γκοφρετών τριμήνου. Από άλλες απόψεις, η διαδικασία των 10 nm αντιπροσώπευε το 0% και η διαδικασία των 28nm το 14%.