Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Αποκτήστε επιτυχώς ένα ενιαίο TSMC! Το SMIC κερδίζει τη χρυσοχοΐα σειρά Huawei HiSilicon 14nm

Αποκτήστε επιτυχώς ένα ενιαίο TSMC! Το SMIC κερδίζει τη χρυσοχοΐα σειρά Huawei HiSilicon 14nm

Σύμφωνα με την Digitimes, η Hisilicon, θυγατρική της Huawei, έχει παραγγείλει 14-nanometer τεχνολογία μάρκες από SMIC International Semiconductor Manufacturing Co, Ltd (SMIC).

Προηγουμένως, οι παραγγελίες των 16 νανομέτρων της Huawei Hisilicon κατασκευάστηκαν κυρίως από την TSMC και η κύρια παραγωγική δυναμικότητα ήταν συγκεντρωμένη στο εργοστάσιο της Nanjing που τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2018. Το τεμάχιο 12-ιντσών της Nanjing της TSMC έχει μια επένδυση περίπου US $ 3 δισεκατομμύρια και προγραμματισμένη μηνιαία παραγωγική ικανότητα 20.000 γκοφρέτες.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, αναφέρθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μειώσουν το ποσοστό των "προερχόμενων από αμερικανικά τεχνικά πρότυπα" από 25% σε 10% σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις εταιρείες εκτός ΗΠΑ, όπως η TSMC, να προμηθεύουν την Huawei. Σύμφωνα με μια ξένη έκθεση, η TSMC αξιολόγησε εσωτερικά ότι 7 νανόμετρα προέρχονται από λιγότερο από το 10% της τεχνολογίας των ΗΠΑ και μπορούν να συνεχίσουν να παρέχονται, αλλά τα 14 νανόμετρα θα είναι περιορισμένα.

Για το λόγο αυτό, έχουν αναφερθεί ότι το κύριο εργοστάσιο επεξεργασίας τσιπ της Huawei, η Hisilicon, επιτάχυνε τη μεταφορά προϊόντων chip σε προηγμένες διεργασίες 7-νανομέτρων και 5-νανομέτρων και 14-nanometer προϊόντα διασκορπίστηκαν στο SMIC, αποφεύγοντας την αποκοπή των ΗΠΑ.

Επιπλέον, στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Hisilicon άρχισε να παρέχει τσιπ σε άλλες εταιρείες εκτός της Huawei. Προηγουμένως, η Hisilicon παρείχε μόνο τσιπ στην Huawei.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο ειδήσεις, η βιομηχανία πιστεύει ότι με στόχο την υποστήριξη τοπικών χυτηρίων αλουμινίου, η SMIC αναπόφευκτα θα επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της χυτηρίου της Κίνας το 2020.

Εννοείται ότι η SMIC άρχισε να αναπτύσσει 14 νανόμετρα το 2015 και άρχισε με επιτυχία τη μαζική παραγωγή τεμαχίων επεξεργασίας FinFET 14 νανομέτρων το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αφού επέκτεινε την παραγωγική ικανότητα σύμφωνα με το σχέδιο, το νότιο εργοστάσιο της SMIC στο Pudong της Σαγκάης θα κατασκευάσει δύο προηγμένες γραμμές παραγωγής ολοκληρωμένου κυκλώματος με μηνιαία χωρητικότητα 35.000.

Η τεχνολογία των 12 νανομέτρων της SMIC άρχισε επίσης να εισάγεται από τους πελάτες και η ανάπτυξη της τεχνολογίας επόμενης γενιάς έχει επίσης πραγματοποιηθεί σταθερά. Η νέα γραμμή παραγωγής θα συμβάλει στην ανάπτυξη αναδυόμενων εφαρμογών όπως η 5G, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και η αυτοκινητοβιομηχανία στο μέλλον.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος SMIC Zhao Haijun επεσήμανε επίσης ότι οι κύριοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν ξεκινήσει διαδοχικά 5G κινητά τηλέφωνα το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και η κατασκευή 5G εισήλθε σε επιταχυνόμενη περίοδο, οι παράγοντες οδήγησαν επίσης στην ανάπτυξη σχετικών παραγγελιών ημιαγωγών. Η ορατότητα έχει προγραμματιστεί για 3 μήνες αργότερα, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο του 2020.