Σπίτι > Νέα > Νότια Κορέα αντεπίθεση! 6 τρισεκατομμύρια κέρδη για την ανάπτυξη υλικών ημιαγωγών

Νότια Κορέα αντεπίθεση! 6 τρισεκατομμύρια κέρδη για την ανάπτυξη υλικών ημιαγωγών

Το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Πόρων της Κορέας αποφάσισε να επενδύσει 6 τρισεκατομμύρια κέρδη (περίπου 35,29 δισεκατομμύρια γιουάν) στην έρευνα και ανάπτυξη υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού ημιαγωγών για να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς της Ιαπωνίας στις εξαγωγές προς την Κορέα.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Πόρων της Κορέας δήλωσε ότι έχει βελτιώσει περαιτέρω την επενδυτική του κατεύθυνση στις βιομηχανίες υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού βάσει της στρατηγικής για την αναζωογόνηση της βιομηχανίας που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα. Έχει ολοκληρωθεί μελέτη σκοπιμότητας για ένα έργο επένδυσης 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 5,88 δισεκατομμύρια γιουάν) στην έρευνα και ανάπτυξη υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού ημιαγωγών εντός 10 ετών από το 2020. Όσον αφορά τα συνηθισμένα υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμό, η κυβέρνηση είναι διεξάγοντας μια μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με ένα σχέδιο επένδυσης 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξι χρόνια από το 2021.

Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Βιομηχανίας Guan Yunmo δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει 1 τρισεκατομμύριο κέρδη ετησίως για να προωθήσει ενεργά την πολυεθνική επένδυση των διαύλων εισαγωγής υλικών που απαιτούνται για τις βιομηχανίες πυλώνων και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας παραγωγής. Το Υπουργείο Βιομηχανίας σχεδιάζει να προτείνει συγκεκριμένα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικιακών εξαρτημάτων και εξαρτημάτων μέσα στο μήνα αυτό.

Την 1η Ιουλίου η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει τον έλεγχο των εξαγωγών ορισμένων κορεατικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του φθοριούχου πολυϊμιδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την κατασκευή ευέλικτων οθονών LCD για τηλεοράσεις και smartphones και φωτοαντιστάσεων και διαβρωτικών αερίων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ημιαγωγών. Τρία είδη ουσιών όπως συγκέντρωση υδροφθορίου. Εννοείται ότι η επανεξέταση των εξαγωγών της Ιαπωνίας διαρκεί συνήθως περίπου τρεις μήνες, γεγονός που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή κορεατικών κατασκευαστών.

Εάν οι κορεατικές εταιρείες δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν τα προαναφερθέντα τρία βασικά υλικά ημιαγωγών λόγω των κανονισμών εξαγωγής που επέβαλε η Ιαπωνία, οι κορεάτες κατασκευαστές ημιαγωγών όπως η Samsung μπορούν να διαρκέσουν μόνο 3-4 μήνες. Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung, η SK Hynix και άλλα εργοστάσια ημιαγωγών έχουν εξασφαλίσει ότι η απογραφή τριών υλικών είναι μόνο περίπου ένα μήνα. Εάν η απογραφή των τελικών προϊόντων, όπως η DRAM, συμπεριληφθεί σε τρεις μήνες, το εργοστάσιο ημιαγωγών της Κορέας μπορεί να διαρκέσει 3-4 φορές. μήνας. Αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάσει την κανονική λειτουργία μεγάλων εταιρειών ημιαγωγών όπως η Samsung, η SK hynix και οι κορεάτες γίγαντες ηλεκτρονικών.

Ως απάντηση, η Νότια Κορέα δήλωσε ότι θα επωφεληθεί της ευκαιρίας της Ιαπωνίας να επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη βασικών υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού στην κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. Θα δημοσιεύσει υλικά και εξαρτήματα ημιαγωγών εντός αυτού του μήνα (τον Ιούλιο). Και τα μέτρα ανταγωνιστικότητας του εξοπλισμού για την ενίσχυση.

Ωστόσο, η Ιαπωνία δεν δείχνει αδυναμία εδώ, και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας έχει σταδιακά θερμαίνεται. Σύμφωνα με τη 2η έκθεση της κοινής ανακοίνωσης, η ιαπωνική κυβέρνηση διεξάγει αξιολόγηση για την επέκταση των μέτρων ελέγχου των εξαγωγών για τη Νότια Κορέα και σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των στοιχείων που ταξινομούνται ως ελεγχόμενα από τα τρία και τα ηλεκτρονικά μέρη που μπορούν να μεταφερθούν για στρατιωτική χρήση, τα σχετικά υλικά ενδέχεται να αποτελέσουν πρόσθετα αντικείμενα.