Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Τεχνολογία Seagate: Πρόβλεψη των τάσεων της βιομηχανίας αποθήκευσης το 2020

Τεχνολογία Seagate: Πρόβλεψη των τάσεων της βιομηχανίας αποθήκευσης το 2020

Η εφημερίδα Daily and Science Technology Daily ανακοίνωσε στις 20 το πρόσφατο γεγονός ότι ο Jason M. Feist, τεχνικός εμπειρογνώμονας στο γραφείο του Chief Technology Officer της Seagate Technology, δημοσίευσε μια πρόβλεψη έξι τάσεων στον τομέα της αποθήκευσης το 2020, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, της αρχιτεκτονικής , το δίκτυο και την ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Jason M. Feist, η ανάπτυξη των τεχνολογιών IoT, AI, 5G και τεχνολογιών αιχμής έχει οδηγήσει σε εκρηκτική ανάπτυξη δεδομένων, η οποία έχει προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για να καταγράψει την αξία των αναδυόμενων επιχειρήσεων με βάση δεδομένα. Ακολουθούν έξι σημαντικές τάσεις που συνόψισε σχετικά με τη βιομηχανία αποθήκευσης δεδομένων το 2020:

1. Οι διαφορετικές συσκευές πολυμέσων θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων. Και οι δύο σκληροί δίσκοι και οι μνήμες flash ανταποκρίνονται στην ανάγκη αυτή. Οι σκληροί δίσκοι που παρέχουν πραγματικά δεδομένα είναι ουσιώδεις για τον ωκεανό των δεδομένων. Η μνήμη Flash χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ή την ευρετηρίαση δεδομένων στη βάση δεδομένων. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη εφαρμογών και συναφών υπηρεσιών σημαίνει ότι ο αριθμός και των δύο τύπων αποθήκευσης θα αυξηθεί.

Μια συσκευή μαζικής αποθήκευσης 2.20TB θα αναπτυχθεί στο δημόσιο σύννεφο. Λόγω της συνεχούς μετανάστευσης στις εφαρμογές σύννεφων και των ευκαιριών που προκύπτουν από αυτές, η χωρητικότητα αποθήκευσης σκληρών δίσκων κοντά στην γραμμή συνεχώς ανανεώνεται και βελτιώνεται. Το Software Defined Everything (SDx) επιτρέπει στις ομάδες IT να επεκτείνουν την επιχείρησή τους με τον οικονομικότερο τρόπο και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κινούνται από το μοντέλο πελάτη / διακομιστή στον κόσμο των κινητών / σύννεφων. Η απόκτηση δεδομένων σχετικά με τερματικές συσκευές (τηλέφωνα, tablet, συσκευές IoT κ.λπ.) προκάλεσε τη μετανάστευση μεγάλου όγκου δεδομένων στον πυρήνα. Όταν οι χρήστες αλληλεπιδρούν στο τερματικό, εκτελείται ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών εφαρμογών. Απλές εργασίες, όπως η παρακολούθηση εξόδων επαγγελματικών ταξιδιών, πραγματοποιήθηκαν σε ένα υπολογιστικό φύλλο, αλλά τώρα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία από μια εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο για να λάβετε μια φωτογραφία απόδειξης. αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στο σύννεφο.

3. Οι εταιρείες τεχνολογίας θα συνεχίσουν να αξιολογούν και να βελτιώνουν την ανοικτή αρχιτεκτονική. Μια ανοικτή αρχιτεκτονική συγκεντρώνει διαφορετικούς πόρους, προγραμματιστές, ανοιχτά δίκτυα, συνδυασμένη αποθήκευση και λύσεις πληροφορικής. Η αρχιτεκτονική υποστηρίζει DevOps για συνεχή ολοκλήρωση και ανάπτυξη λογισμικού. Σε σύγκριση με μια κλειστή αρχιτεκτονική, το DevOps παρέχει καλύτερο έλεγχο και ορατότητα για όλους, αφαιρώντας τα εμπόδια και επιτρέποντας την εύκολη συνεργασία διαφορετικών καθηκόντων. Όσον αφορά το λογισμικό και τον εξοπλισμό, βασίζεται σε ταλαντούχους προγραμματιστές που είναι ευέλικτοι και οικονομικοί.

Επειδή τα ανοιχτά σύνολα υλικού και οδηγιών μπορούν να βελτιστοποιήσουν το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών ακμής, η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Το Risc-V είναι ένα παράδειγμα. Πρόκειται για ένα ανοικτό σύνολο οδηγιών για ηλεκτρονικά προϊόντα, εστιάζοντας στο χαμηλό κόστος, στη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και στην ασφάλεια, επιτρέποντας στις εταιρείες να χρησιμοποιούν και να αναπτύσσουν ταχύτερα ηλεκτρονικές αρχιτεκτονικές μέσω ενός κοινού μοντέλου. Η ανοικτή ανάπτυξη λογισμικού θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται στη διαχείριση αποθήκευσης. Πολλά έργα όπως το OCP (Open Compute Project) και το CEPH συνεργάζονται σε απαιτήσεις και οικοσυστήματα λογισμικού για τη βελτιστοποίηση της εγκατάστασης αποθήκευσης και της αποδοτικότητας, εισάγοντας έτσι την απόδοση των δημόσιων σύννεφων σε περιβάλλοντα ανοιχτού κώδικα. Χρήστες που χρησιμοποιούν.

4. Η ροή δεδομένων μεταξύ του τερματικού, του άκρου, του υβριδικού σύννεφου, του ιδιωτικού cloud και του δημόσιου cloud. Η ασφάλεια και προστασία των δεδομένων είναι πιο σημαντική από ποτέ. Καθώς αυξάνεται η κίνηση των δεδομένων, σημαίνει ότι είναι ευάλωτη και συνεπώς απαιτεί μεγαλύτερη προστασία. Στο περιβάλλον του cloud, οι εφαρμογές και τα δεδομένα μετακινούνται συνεχώς. Αυτό απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τις σχετικές πολιτικές, διασφαλίζοντας την εφαρμογή της ασφάλειας των συσκευών και, επομένως, τη διαχείριση της πρόσβασης στην ίδια τη συσκευή. Επιπλέον, καθώς το υβριδικό σύννεφο συνδέεται με τα άκρα, το τελικό σημείο και τα οικοσυστήματα IoT, τα δεδομένα πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε κάθε συσκευή, επειδή το κόστος δικτύου για τη μετακίνηση μεγάλων συνόλων δεδομένων είναι πολύ υψηλό.

Ως εκ τούτου, ο κλάδος αποθήκευσης θα συνεχίσει να αναπτύσσει ασφαλή εξοπλισμό μετάδοσης για να αντικαταστήσει τη μετάδοση δικτύου με ακριβό και περιορισμένο εύρος ζώνης και να συνεχίσει να βελτιστοποιεί τη μηχανική μάθηση, να ταιριάζει με υπολογιστικές συσκευές με αποθήκευση άκρων και να κάνει συμπεράσματα και αποφάσεις μέσω έξυπνων συσκευών. Για την ίδια τη συσκευή, η ασφάλεια θα συνεχίσει να βελτιώνεται με κρυπτογράφηση σε ηρεμία.

5. Συνέχιση της βελτιστοποίησης της σύνδεσης μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας. Στη βιομηχανία αποθήκευσης δεδομένων, η συνδεσιμότητα οδηγεί σε μεγαλύτερο εύρος ζώνης, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε καινοτομίες στον τομέα της αλληλούχησης των δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών σκληρών δίσκων και της μνήμης flash). Η ταξινόμηση των μοτίβων δεδομένων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των πόρων και τον κορεσμό όλων των σημείων σύνδεσης, έτσι έχουν γίνει πολλές καινοτομίες γύρω από το οικοσύστημα NVMe.

Από τον χαλκό, από την οπτική ίνα έως την ασύρματη, την καθυστέρηση και τον τύπο δικτύου, όλα επηρεάζουν τη συνδεσιμότητα. Αν και τα καλώδια χαλκού μπορεί να έχουν πλεονεκτήματα σε αγροτικές περιοχές, οι οπτικές ίνες μπορούν να παρέχουν ταχύτερες ταχύτητες με λιγότερη απώλεια σήματος. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ασύρματων δικτύων, η εξοικονόμηση κόστους έχει καταστεί η πρώτη προτεραιότητα, αλλά η υποδομή εξακολουθεί να υστερεί πίσω από την εφαρμογή της τεχνολογίας. Η τεχνολογία 5G έχει φέρει πιο γρήγορες επιλογές σύνδεσης για τις επιχειρήσεις, γεγονός που με τη σειρά της έχει αυξήσει την ποσότητα των δεδομένων που ανταλλάσσονται και δημιουργούνται καθημερινά.

6. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σημαίνει τη χρήση μόνο των απαραίτητων πόρων. Πρώτον, ο συνδυασμός του εξοπλισμού θα επηρεάσει το ενεργειακό κόστος. Δεύτερον, ο τύπος του εξοπλισμού έχει επίσης αντίκτυπο στην ενέργεια. Κατά το επόμενο έτος, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτούς τους δύο τομείς. Στον κόσμο αποθήκευσης που έχει καθοριστεί από το λογισμικό, η τάση είναι να συγκεντρωθούν πολλοί πόροι και να συγκεντρωθούν σε ένα μοντέλο ανάπτυξης εφαρμογών σε εμπορευματοκιβώτια. Επειδή τα δοχεία μας επιτρέπουν να αναπτύσσουμε λογισμικό και να χρησιμοποιούμε μόνο τους πόρους που χρειαζόμαστε, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και να αυξήσουμε την ενεργειακή απόδοση. Η βιομηχανία αποθήκευσης έχει αναπτύξει επίσης πολλούς νέους τύπους συσκευών που παρέχουν περισσότερους πόρους για τέτοια δοχεία, ώστε να βελτιστοποιήσουν τα δεδομένα τους ώστε να παρέχουν περισσότερα δεδομένα για το 2020 υπό το ίδιο αποτύπωμα του κέντρου δεδομένων με την υπηρεσία 2019.