Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Reuters: Εάν η Qualcomm κερδίσει την αντιμονοπωλιακή περίπτωση της FTC, τα τσιπ 5G για τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή

Reuters: Εάν η Qualcomm κερδίσει την αντιμονοπωλιακή περίπτωση της FTC, τα τσιπ 5G για τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή

Την Παρασκευή (29η) η γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Continental και η μονάδα αυτοκινήτων Denso της Toyota δήλωσαν ότι εάν η Qualcomm συνεχίσει να χρεώνει την αγορά για υψηλές άδειες 5G, μπορεί να προκαλέσει 5G υψηλής ταχύτητας συνδεδεμένα αυτοκίνητα Η αύξηση του κόστους θα βλάψει τα συμφέροντα των προμηθευτών αυτοκινήτων .

Εκτός από τους δύο μεγάλους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων, εκπρόσωποι του εμπορίου όπως η BMW, η Ford, η Toyota και η General Motors δήλωσαν επίσης ότι η Qualcomm χρέωσε στην αγορά με ακατάλληλες ευρεσιτεχνίες αδειών 5G. Βλάπτει τα συμφέροντα των σχετικών κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Qualcomm (QCOM-US) να εκμεταλλευτεί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G, απορρίπτοντας την αποκλειστική θέση της αγοράς και χρεώνοντας την αγορά για αχρεωστήτως υψηλά ποσά αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G. Αυτή τη στιγμή αποφασίζει εάν η συμπεριφορά του μονοπωλεί την αγορά και επιβάλλει πρόστιμα.

Οι προμηθευτές και οι κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων υπέβαλαν καταγγελία στην FTC την Παρασκευή (29η), δηλώνοντας ότι εάν η Qualcomm κερδίσει την αντιμονοπωλιακή περίπτωση, το κόστος των τσιπ αυτοκινήτων που διαθέτουν τεχνολογία επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας 5G μπορεί να αυξηθεί.

Η γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Continental δήλωσε ότι παραιτείται από τη χρήση τσιπ 5G που έχουν αναπτυχθεί από κοινού από την Qualcomm, MediaTek και τη Samsung για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι των προστίμων.

Η Denso, θυγατρική της Toyota Motor Corporation, και η γερμανική μάρκα αλόγων πιστεύουν από κοινού ότι η Qualcomm είναι περισσότερο διατεθειμένη να χορηγήσει άδεια χρήσης πατέντες 5G σε κατασκευαστές αυτοκινήτων που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια αντί για κατασκευαστές μικρών κερδών αυτοκινήτων.

Η Rival Intel (INTC-US) άσκησε επίσης πίεση στην Qualcomm την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η Qualcomm έσπρωξε την Intel από την αγορά τσιπ 5G με το πλεονέκτημα του τσιπ. Παρόλο που η εταιρεία πώλησε τη μονάδα τσιπ smartphone στην Apple, η Intel ισχυρίστηκε ότι η απόφαση προκάλεσε την εταιρεία να υποφέρει Δισεκατομμύρια δολάρια. "

Εννοείται ότι η αγωγή που κατατέθηκε από την FTC εναντίον της Qualcomm θα ξεκινήσει την απόφαση τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Η Qualcomm αρνήθηκε να σχολιάσει.