Σπίτι > Νέα > Πρωτοπόρος και ηγέτης στην AI και το όραμα των υπολογιστών! Η CEVA επιτυγχάνει τέσσερα πρώτα

Πρωτοπόρος και ηγέτης στην AI και το όραμα των υπολογιστών! Η CEVA επιτυγχάνει τέσσερα πρώτα

Στις 22 Νοεμβρίου, στην ετήσια συνάντηση της βιομηχανίας σχεδίασης IC της Κίνας, ο τεχνικός διευθυντής της CEVA, Ζανγκ Γουέι, έδωσε ομιλία με τίτλο "Ηγετική από την τεχνολογία προϊόντων σε προϊόν-τεχνολογία AI για να οδηγήσει στην ανάπτυξη εξοπλισμού κάμερας".

Ο Zhang Wei είπε ότι η CEVA είναι πρωτοπόρος στον τομέα της AI και του ηλεκτρονικού οράματος, αλλά και ηγέτης, έχοντας τέσσερα πρώτα. Το 2011, η εταιρεία ξεκίνησε τον επεξεργαστή εικόνας και όρασης και την εξοπλίζει με μια πλούσια βιβλιοθήκη λογισμικού. Το 2015, κυκλοφόρησε το όραμα του υπολογιστή DSP CEVA-XM6 και CDNN πλαίσιο λογισμικού? Το 2018 ξεκίνησε η αρχιτεκτονική επεξεργαστή AI πρώτης γενιάς. το 2019 Η αρχιτεκτονική NeuPro-S της δεύτερης γενιάς επεξεργαστή AI.

Οι σημερινές εφαρμογές οραματισμού υπολογιστών AI είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων οχημάτων, έξυπνων τηλεφώνων, κάμερες παρακολούθησης, καμερών καταναλωτών, AR / VR, ρομποτικών και βιομηχανικών εφαρμογών.

Σύμφωνα με τον Ζανγκ Γουέι, το NeuPro-S είναι μια από τις καλές επιλογές για το όραμα υπολογιστή του AI. Το NeuPro-S χωρίζει, ανιχνεύει και ταξινομεί τα νευρωνικά δίκτυα σε βίντεο και εικόνες σε συσκευές αιχμής, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση του συστήματος. Σε σύγκριση με τους επεξεργαστές AI πρώτης γενιάς της CEVA, το NeuPro-S βελτιώνει την απόδοση κατά μέσο όρο κατά 50%. Το εύρος ζώνης και η κατανάλωση ενέργειας μειώνονται κατά 40% και 30% αντίστοιχα. Η σειρά NeuPro-S περιλαμβάνει τα NPS1000, NPS2000 και NPS4000, τα οποία είναι προεπιλεγμένοι επεξεργαστές με 1000, 2000 και 4000 MAC 8-bit ανά κύκλο για να καλύψουν τις ανάγκες διαφορετικών σεναρίων εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την επεξεργασία πραγματικού χρόνου AI, το πλήρως προγραμματιζόμενο CESP-XM6 ορατό DSP που είναι ενσωματωμένο στην αρχιτεκτονική NeuPro-S μπορεί ταυτόχρονα να επεξεργάζεται εικόνες, όραση υπολογιστή και γενικά φορτία DSP. Ο Zhang Wei τόνισε ότι αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους κατασκευαστές αλγορίθμων να εκμεταλλευτούν την πλούσια βιβλιοθήκη εικόνας και οπτικού λογισμικού της CEVA, συμπεριλαμβανομένου του κιτ ανάπτυξης λογισμικού CEVA-SLAM για 3D χαρτογράφηση, CEVA-CV και CEVA-VX. Βιβλιοθήκη, σουίτα λογισμικού ευρείας γωνίας (συμπεριλαμβανομένης της αποξένωσης, της ραφής βίντεο και της τεχνολογίας σύντηξης αισθητήρων δεδομένων εικόνας).

Σε συνδυασμό με την έκδοση του NeuPro-S, η CEVA δρομολόγησε επίσης το πρώτο τεχνολογικό εργαλείο CDNN-Invite API για τον μεταγλωττιστή νευρωνικών δικτύων, το οποίο βελτιστοποιεί το υλικολογισμικό συμπερασμάτων νευρωνικού δικτύου για την υποστήριξη ετερογενούς συνεργατικής επεξεργασίας του πυρήνα NeuPro-S και του προσαρμοσμένου κινητήρα νευρωνικού δικτύου μέσω ενοποιημένης διεπαφή. .

Ο Zhang Wei επεσήμανε ότι το NeuPro-S, μαζί με το API CDNN-Invite, είναι μια ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε συσκευή βασισμένη σε όραμα που απαιτεί επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης.