Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Κατάργηση της κατασκευής χαμηλών προδιαγραφών, η Samsung επενδύει σε τεχνολογία υψηλής ακρίβειας στην Κίνα

Κατάργηση της κατασκευής χαμηλών προδιαγραφών, η Samsung επενδύει σε τεχνολογία υψηλής ακρίβειας στην Κίνα

Στα τέλη Αυγούστου, το μοναδικό εργοστάσιο υπολογιστών της Samsung στην Κίνα, η Suzhou Samsung Electronics Computer Co., Ltd., θα κλείσει επίσημα τη γραμμή παραγωγής της.

Η κύρια δραστηριότητα αυτού του εργοστασίου είναι η επεξεργασία και κατασκευή χαμηλών προδιαγραφών όπως η τεχνολογία επιφανειακής τοποθέτησης (SMT) και οι γραμμές συναρμολόγησης και εξάγει προϊόντα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις προηγούμενες "Οδηγίες προς τους υπαλλήλους" της Suzhou Samsung Electronics Computer Co., Ltd., αφού η Samsung έκλεισε τη γραμμή παραγωγής, διατηρήθηκαν μόνο οι υπάλληλοι στο τμήμα Ε & Α.

Πίσω από το κλείσιμο του εργοστασίου δεν σημαίνει ότι η Samsung θα εγκαταλείψει την κινεζική αγορά ή θα αποσύρει την αλυσίδα εφοδιασμού της από την Κίνα. Σύμφωνα με την παραπάνω εξήγηση, αυτή η προσαρμογή οφείλεται κυρίως στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς και το μερίδιο αγοράς των προϊόντων της συρρικνώνεται. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην κατάσταση και στις αλλαγές της αγοράς, τα κεντρικά γραφεία της Samsung προσαρμόστηκαν τη στρατηγική ανάπτυξης για να μεταμορφώσουν και να αναβαθμίσουν τη βιομηχανία υπολογιστών.

Ένας εμπιστευτικός τομέας που παρακολουθεί τη Samsung εδώ και πολύ καιρό είπε ότι καθώς η Suzhou επιταχύνει την ανάπτυξη και αναβάθμιση βιοφαρμακευτικών προϊόντων, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων βιομηχανιών, για εργοστάσια με βάση τον εξοπλισμό που αντιπροσωπεύουν χαμηλού κόστους κατασκευή, εργατικό κόστος και κόστος γης. Και άλλοι παράγοντες, η προσαρμογή της βιομηχανικής διάταξης είναι η γενική τάση.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, στο μέλλον, δεν αποκλείεται ότι η Samsung θα συνεχίσει να εξαλείφει εργοστάσια επεξεργασίας και κατασκευής χαμηλού επιπέδου στην Κίνα.

Ένας εμπιστευτικός της Samsung αρνήθηκε τον ισχυρισμό για απόσυρση από την Κίνα και είπε ότι από τη δεκαετία του 1990, η Samsung έχει επενδύσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην Κίνα σε 28 χρόνια, εκ των οποίων σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε πρωτοποριακές βιομηχανίες και το ποσοστό των επενδύσεων σε βιομηχανίες αιχμής έχει αυξηθεί από το 2012. Η ραγδαία αύξηση από 13% το 2019 σε 72% το 2019 δείχνει επίσης πλήρως ότι η Samsung είναι αισιόδοξη για τις προοπτικές της κινεζικής αγοράς και μετατρέπεται συνεχώς σε μια μεταποιητική βιομηχανία αιχμής αυτό είναι σύμφωνο με την κυβερνητική καθοδήγηση.

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου συναρμολόγησης υπολογιστών Suzhou, η Samsung διαθέτει ακόμη περισσότερα από 20 εργοστάσια και 7 κέντρα Ε & Α στο Suzhou, το Xi'an, το Tianjin και άλλα μέρη στην Κίνα.

Εξαλείψτε τη βιομηχανία χαμηλού επιπέδου, την τρίκλινη επιχείρηση στην Κίνα

Οι πληροφορίες του κοινού δείχνουν ότι αυτό το εργοστάσιο υπολογιστών Suzhou Samsung, το οποίο πρόκειται να κλείσει, ιδρύθηκε πριν από 18 χρόνια το 2002, με συνολική επένδυση άνω των 33 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Ήταν κάποτε μια αστέρι ξένη επιχείρηση που εισήχθη στο Yangtze River Delta.

Αλλά πέρυσι, η τιμή παραγωγής του Suzhou Samsung Computer Factory μειώθηκε κάτω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, λιγότερο από το ένα τέταρτο του 2012. Πριν από αυτό, η Samsung έκλεισε το εργοστάσιο κινητών τηλεφώνων της στο Huizhou, Guangdong πέρυσι. Τον Δεκέμβριο του 2018, η Tianjin Samsung Electronics Co., Ltd., η οποία παράγει κινητά τηλέφωνα Samsung, έκλεισε, η οποία κάποτε έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις επενδύσεις της Samsung στην Κίνα.

Στην πραγματικότητα, χτενίζοντας την ανάπτυξη της Samsung στην Κίνα τα τελευταία 28 χρόνια, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τον αυτοσχηματισμό και την αναβάθμιση ιδεών της εταιρείας στην Κίνα: από τη μία πλευρά, θα αυξήσει την εξάλειψη των περισσότερων παλαιών βιομηχανιών και της παραγωγικής ικανότητας. από την άλλη πλευρά, θα επιταχύνει την τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα. Η απαιτούμενη επένδυση σε βιομηχανίες αιχμής, όπως ημιαγωγοί, πάνελ OLED και μπαταρίες ηλεκτρικού οχήματος.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η είσοδος της Samsung στην Κίνα ήταν το πρώτο στάδιο ανάπτυξης της Samsung στην Κίνα. Η Samsung επένδυσε σε εργοστάσια σε ανατολικές παράκτιες περιοχές, όπως Dongguan, Huizhou και Tianjin. Η αρχική επένδυση αφορούσε κυρίως τις βιομηχανίες εντατικής επεξεργασίας και συναρμολόγησης, με βασική κατασκευή την κατασκευή. Εκείνη την εποχή, η Samsung κέρδισε μια πιστή ομάδα καταναλωτών με την κατασκευή οικιακών συσκευών. Το 1995, ίδρυσε την Suzhou Samsung Electronics Co., Ltd., η οποία παρήγαγε διαδοχικά φούρνους μικροκυμάτων, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, κλιματιστικά και άλλα προϊόντα.

Με τη συνεχή εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων της Κίνας και το συνεχές άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, οι επιχειρήσεις της Samsung στην Κίνα εισήλθαν στη δεύτερη φάση το 2000. Σύμφωνα με τη γενική τάση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, η διάταξη της Samsung στην Κίνα έχει επεκταθεί από το πρώτο ηλεκτρονικό πεδίο συναρμολόγησης στην ανάπτυξη και παραγωγή βασικών συστατικών. Από την άλλη πλευρά, η Samsung ξεκίνησε μια διαφοροποιημένη εξερεύνηση και διάταξη. Το 2000, η ​​China Samsung άρχισε να ιδρύει ένα ερευνητικό ινστιτούτο και τα επόμενα χρόνια έχει εισέλθει διαδοχικά σε πολλούς κλάδους όπως η χρηματοδότηση, η ασφάλιση, τα ξενοδοχεία και η βαριά βιομηχανία.

Γύρω στο 2012, η ​​ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών εισήλθε σε ένα νέο στάδιο και άρχισε η αναβάθμιση των εγχώριων βιομηχανικών. Ορισμένες εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε έναν νέο γύρο ανάπτυξης, εξαλείφοντας την ξεπερασμένη παραγωγική ικανότητα και σταδιακά προσαρμόζοντας και μεταμορφώνοντας τη βιομηχανία συναρμολόγησης και επεξεργασίας χαμηλού επιπέδου που εισήλθε στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στράφηκαν σε επενδύσεις σε βιομηχανίες αιχμής, όπως ημιαγωγοί, πάνελ OLED και μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

"Αυτό είναι χρήσιμο για τη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων." Ένας εμπιστευτικός κλάδος που παρατήρησε τη Samsung εδώ και πολύ καιρό είπε ότι το Suzhou αποτελεί παράδειγμα, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της τοπικής ανάπτυξης βιομηχανιών υψηλών προδιαγραφών όπως η βιοφαρμακευτική και η τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Suzhou Samsung Computer Factory. Οι βιομηχανίες χαμηλού επιπέδου δεν έχουν προσαρμοστεί στην τοπική ανάπτυξη και η μετατόπιση της παραγωγής σε περιοχές με πιο κατάλληλο κόστος μπορεί να προσφέρει στους παγκόσμιους καταναλωτές πιο προσιτά προϊόντα.

Από το τέλος του 2019, η Samsung έχει επενδύσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην Κίνα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξένων επενδύσεων στην Κίνα. Διαθέτει περισσότερες από 20 μονάδες παραγωγής, 7 κέντρα Ε & Α και σχεδόν 80.000 υπαλλήλους. Το 72% της συνολικής επένδυσης της Samsung στην Κίνα συγκεντρώνεται σε βιομηχανίες υψηλών προδιαγραφών, με κλίμακα περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Αναβάθμιση επενδύσεων στην Κίνα: Επιτάχυνση της διάταξης των προηγμένων βιομηχανιών

Διαφορετικό από το μοντέλο «τοπικής Ε & Α, κινεζικής χυτηρίου» ορισμένων ξένων εταιρειών, η βιομηχανική διάταξη της Samsung στην Κίνα έχει ολοκληρώσει τη μετατροπή και την αναβάθμιση από βιομηχανίες έντασης εργασίας σε ένταση κεφαλαίου και τεχνολογίας, επιταχύνοντας σταδιακά από τη νοτιοανατολική ακτή προς την κεντρική, δυτική και εσωτερικές περιοχές Επέκταση και επιτάχυνση των επενδύσεων στις πρωτοποριακές βιομηχανίες που χρειάζεται σήμερα η Κίνα, όπως ημιαγωγοί, πάνελ OLED και μπαταρίες ηλεκτρικού οχήματος.

Πάρτε τους ημιαγωγούς ως παράδειγμα. Στο Xi'an, η Samsung είναι μία από τις ξένες εταιρείες που πέτυχαν πλήρη παραγωγή κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Ως το μεγαλύτερο ξένο επενδυτικό έργο στη βιομηχανία ηλεκτρονικών πληροφοριών της Κίνας μετά τη μεταρρύθμιση και το άνοιγμα, το έργο τσιπ μνήμης ημιαγωγών της Samsung δεν σταμάτησε την παραγωγή κατά τη διάρκεια του Spring Festival φέτος Η πρώτη φάση του έργου έληξε όπως είχε προγραμματιστεί και η πρώτη φάση της δεύτερης φάσης κυκλοφόρησε επίσης επιτυχώς στις 10 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, η πρώτη φάση της δεύτερης φάσης του έργου τσιπ μνήμης ημιαγωγών της Samsung βρίσκεται στην περίοδο εντοπισμού σφαλμάτων εξοπλισμού. Για να εξασφαλίσει την ομαλή πρόοδο του έργου, η Samsung έχει ναυλωμένες πτήσεις για να πάρει περισσότερους από 1.000 διάσημους Κορεάτες με τη βοήθεια κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Shaanxi και της πόλης Xi'an. Το τεχνικό προσωπικό επέστρεψε στο Xi'an. Μετά το άνοιγμα του "Express Channel" μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας, από τα τέλη Αυγούστου, η Samsung διοργάνωσε συνολικά 16 ναυλωμένες πτήσεις για τη μεταφορά περισσότερων από 4.000 κορεάτων τεχνικών σε Xi'an, Suzhou, Tianjin, Dongguan και άλλες εταιρείες σε παρτίδες.

Είναι κατανοητό ότι αυτοί οι κορεάτες υπάλληλοι είναι μηχανικοί εντοπισμού σφαλμάτων εξοπλισμού και προσωπικό τεχνικής υποστήριξης για πολλά έργα όπως ημιαγωγοί, μπαταρίες ισχύος και γραμμές παραγωγής οθόνης. Εάν οι μηχανικοί δεν μπορούν να είναι σε λειτουργία και ο εξοπλισμός αιχμής δεν μπορεί να συντηρηθεί, αυτό θα επηρεάσει το σχέδιο παραγωγής και την επόμενη παραγωγική ικανότητα. αύξηση της ταχύτητας.

«Τα κορυφαία τεχνικά ταλέντα της Samsung ήρθαν στην Κίνα με ναυλωμένες πτήσεις για να παρέχουν σημαντική υποστήριξη στην κατασκευή έργων στο πλαίσιο της επανέναρξης της εργασίας και της παραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό αποδεικνύει επίσης από μια άποψη ότι η Samsung όχι μόνο επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην κινεζική αγορά, αλλά έχει επίσης υψηλό επίπεδο επενδύσεων στη βιομηχανία. " Μια πηγή της Samsung είπε.

Προς το παρόν, ο όγκος εισαγωγών και εξαγωγών του εργοστασίου ημιαγωγών Xi'an της Samsung το πρώτο τρίμηνο ήταν 27,867 δισεκατομμύρια γιουάν, αύξηση 45% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο οικισμός της Samsung στο Xi'an προκάλεσε ένα «φαινόμενο μαγνητικού πεδίου». Γύρω από το εργοστάσιο ημιαγωγών Xi'an της Samsung στη ζώνη υψηλής τεχνολογίας Xi'an, μια σειρά εγχώριων και ξένων υποστηρικτικών εταιρειών, όπως η Sumitomo της Ιαπωνίας και η ECCOM Microelectronics, δημιούργησαν εργοστάσια το ένα μετά το άλλο. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια συμπλέγματα βιομηχανίας για συσκευασίες, δοκιμές και εφαρμογές συστήματος συγκεντρώνονται εδώ και το αποτέλεσμα συμπλέγματος συνεχίζει να επεκτείνεται. Στο Suzhou, το Suzhou Semiconductor Project της Samsung παρήγαγε 1,061 δισεκατομμύρια μάρκες το πρώτο τρίμηνο και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34% από έτος σε έτος.

Όχι μόνο οι ημιαγωγοί, η επένδυση της Samsung σε έργα μπαταρίας λιθίου στο Xi'an και η γραμμή παραγωγής οθόνης OLED που επενδύεται στην Tianjin είναι επίσης παραδείγματα αύξησης της Samsung στην κατασκευή υψηλών προδιαγραφών της Κίνας.

Από μια από τις κύριες υπερπόντιες βάσεις παραγωγής της Samsung-Tianjin, παρόλο που η γραμμή παραγωγής κινητών τηλεφώνων Tianjin έχει προσαρμοστεί, ταυτόχρονα ένα παγκοσμίως κορυφαίο εργοστάσιο αυτοκινήτων MLCC (πολυστρωματικός κεραμικός πυκνωτής), οθόνη OLED και Νέα επένδυση σε έργα κατασκευής υψηλών προδιαγραφών όπως οι γραμμές παραγωγής μπαταρίας ισχύος έφτασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η μεταποιητική βιομηχανία της Κίνας κινείται προς το μεσαίο και υψηλό άκρο της βιομηχανικής αλυσίδας. Οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και εκπροσωπούνται από τη Samsung θα υποστούν αναπόφευκτα μετασχηματισμό και αλλαγή στην Κίνα. Αυτό δεν είναι μόνο μια αναπόφευκτη απαίτηση για την ανάπτυξη των ίδιων των επιχειρήσεων, αλλά και μια υποχρεωτική πορεία που δίνεται στις επιχειρήσεις από τη χώρα και την εποχή.