Σπίτι > Νέα > Η Oracle επενδύει 40 εκατομμύρια δολάρια σε εκκίνηση με τσιπ Ampere

Η Oracle επενδύει 40 εκατομμύρια δολάρια σε εκκίνηση με τσιπ Ampere

Σύμφωνα με την CNBC, η Oracle αποκάλυψε την Παρασκευή ότι, νωρίτερα αυτό το έτος, η εταιρεία επένδυσε 40 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ξεκίνημα που ιδρύθηκε και λειτούργησε από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Oracle Renee James.

Η εταιρεία, που ονομάζεται Ampere Computing, αναπτύσσει μικροεπεξεργαστές για cloud servers. Ο James εργάστηκε στην Intel για 28 χρόνια και πρόσφατα διετέλεσε πρόεδρος. Το 2016, έφυγε από την Intel και εντάχθηκε στο Carlyle Group. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Oracle από το 2015.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Αμπέρε ανακοίνωσε ένα γύρο χρηματοδότησης από την εταιρεία σχεδιασμού τσιπ Arm Holdings και Carlyle Group. Η Arm Holdings ανήκει σήμερα στην SoftBank.

Ακολουθεί η δήλωση της Oracle:

Τον Απρίλιο του 2019, η Oracle εγχέει 40 εκατομμύρια δολάρια στην Ampere Computing LLC, ή την Ampere, μια εταιρεία που αναπτύσσει μικροεπεξεργαστές υψηλής απόδοσης για cloud computing και servers edge. Renee J. James, Διευθυντής της Oracle, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ampere. Η Oracle έχει διορίσει έναν διευθυντή για να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του Αμπερ. Η Oracle κατέχει το 20% των μετοχών της Ampere.

Η Oracle δήλωσε ότι εκτός από αυτή την επένδυση, κατέβαλε στον Αμπερέ περίπου 419.000 δολάρια το 2019 για υλικό για ανάπτυξη και δοκιμή.

Το Ampere χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή που βασίζεται στον Arm που παρέχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση από τις παραδοσιακές μάρκες διακομιστών. Η εταιρεία δεν απαριθμεί πελάτες στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με την εξουσιοδότηση, ο James είναι 55 ετών. Το 2019, η Oracle του πλήρωσε 445.062 δολάρια, κυρίως από χρηματικά έπαθλα.

Ο εκπρόσωπος της Oracle δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό.