Σπίτι > Νέα > Μόνο τρεις έχουν επιτύχει ανάπτυξη! Η ετήσια λίστα πωλήσεων του κατασκευαστή ημιαγωγών κυκλοφόρησε

Μόνο τρεις έχουν επιτύχει ανάπτυξη! Η ετήσια λίστα πωλήσεων του κατασκευαστή ημιαγωγών κυκλοφόρησε

Στις 18 Νοεμβρίου, η IC Insights έδωσε τον κατάλογο των κορυφαίων 15 κατασκευαστών ημιαγωγών στον κόσμο το 2019, συμπεριλαμβανομένων έξι προμηθευτών από τις ΗΠΑ, τρεις ευρωπαίους προμηθευτές και δύο στην Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Από τις 15 εταιρείες, μόνο οι εταιρείες Sony, TSMC και MediaTek πέτυχαν αύξηση πωλήσεων.


Συνολικά, οι συνολικές πωλήσεις των κορυφαίων 15 εταιρειών ημιαγωγών το 2019 αναμένεται να μειωθούν κατά 15% από το 2018, δηλαδή κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερες από τη μείωση κατά 13% των συνολικών πωλήσεων της παγκόσμιας βιομηχανίας ημιαγωγών. Η Samsung, η SK Hynix και οι τρεις μεγάλοι προμηθευτές μνήμης της Micron έχουν μειωθεί κατά τουλάχιστον 29%. Μεταξύ αυτών, η SK hynix έχει θέσει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κορυφαίων 15 εταιρειών ημιαγωγών, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 38% φέτος.

Η IC Insights αναμένει ότι, όπως και το 2018, όλες οι κορυφαίες 15 εταιρείες φέτος θα έχουν πωλήσεις τουλάχιστον 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, μόνο οι εταιρείες Sony, TSMC και MediaTek σε αυτές τις 15 εταιρείες προχώρησαν σε ετήσια αύξηση το 2019. Αντίθετα, άλλες εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν διψήφια πτώση των πωλήσεων έξι ημιαγωγών φέτος, (Samsung, SK Hynix, Micron και Toshiba / Kioxia) και NVIDIA και Qualcomm.


Η Sony είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία το 2019. Λόγω των ισχυρών πωλήσεων αισθητήρων εικόνας, η Sony αναμένεται να αυξηθεί από την 15η θέση πέρυσι στην 11η θέση. Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του μικρο-δικτύου, η επιχείρηση αισθητήρων εικόνας της Sony αναμένεται να φθάσει τα 890 δισ. Γιέν φέτος, γεγονός που πιθανόν να καταστεί η εταιρεία ημιαγωγών της Ιαπωνίας νούμερο ένα.

Η Intel διατηρεί την κορυφαία της θέση στις πωλήσεις των ημιαγωγών από το 1993, αλλά η εταιρεία έχασε το προβάδισμά της το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Με την ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς μνήμης το 2017, οι συνολικές πωλήσεις ημιαγωγών της Samsung είναι 7% περισσότερο από τις πωλήσεις της Intel. 2018 είναι 12% περισσότερο. Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς μνήμης φέτος αναμένεται να μειωθούν κατά 34%, οπότε η Intel αναμένεται και πάλι να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ημιαγωγών, οι πωλήσεις θα είναι 26% υψηλότερες από τη Samsung.

Η πρώτη 15 λίστα περιλαμβάνει ένα καθαρό χυτοσίδηρο (TSMC) και τέσσερις εταιρείες fabless. Εάν η TSMC αποκλείεται από τα κορυφαία 15, η Huawei Hisilicon, η οποία έχει την έδρα της στην ηπειρωτική Κίνα, θα κατέχει την 15η θέση. Οι πωλήσεις της εταιρείας φέτος υπολογίζονται σε 7,5 δισ. Δολάρια, αύξηση 24% σε σχέση με το 2018.