Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Τα έσοδα από το δεύτερο τρίμηνο της Nvidia ύψους 3,886 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 50% από έτος σε έτος

Τα έσοδα από το δεύτερο τρίμηνο της Nvidia ύψους 3,886 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 50% από έτος σε έτος

Η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα την έκθεση κερδών του δεύτερου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2021. Σύμφωνα με την έκθεση, τα έσοδα της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 3,886 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 50% σε σύγκριση με 2,579 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι και αύξηση 26% σε σύγκριση με 3,080 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο · Το καθαρό κέρδος ήταν 622 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σε σύγκριση με τα 552 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι, αύξηση 13%, αλλά μείωση 32% σε σύγκριση με τα 917 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα της Nvidia κατά το δεύτερο τρίμηνο υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street και οι προοπτικές εσόδων της για τη χρήση 2021 ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, αλλά η τιμή της μετοχής της υποχώρησε ακόμη λιγότερο από 1% μετά την αγορά.

Κύρια απόδοση του δεύτερου τριμήνου:

Στο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 26 Ιουλίου, το καθαρό κέρδος της Nvidia ήταν 622 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 13% σε σύγκριση με 552 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά μείωση 32% σε σύγκριση με 917 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο. Τα αραιωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 0,99 $, αύξηση 10% σε σύγκριση με 0,90 δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά μείωση 33% σε σύγκριση με 1,47 δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο.

Εξαιρουμένων ορισμένων εφάπαξ στοιχείων (όχι σύμφωνα με το US GAAP), το καθαρό κέρδος της Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,336 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 79% από 762 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι και 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο . Σε σύγκριση με αύξηση 22%. Τα μειωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,18 δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 76% σε σύγκριση με 1,24 δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αύξηση 21% σε σύγκριση με τα 1,80 δολάρια ΗΠΑ του προηγούμενου τριμήνου, αυτή η απόδοση υπερέβη τις προσδοκίες των αναλυτών. Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, κατά μέσο όρο 30 αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Nvidia ανά μετοχή θα φτάσουν τα 1,97 $.

Τα έσοδα του Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,886 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 50% σε σύγκριση με 2,579 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι και αύξηση 26% σε σύγκριση με 3,080 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που υπερέβη επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι κατά μέσο όρο 30 αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα του Nvidia το δεύτερο τρίμηνο να φτάσουν τα 3,65 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Χωρισμένη ανά κατηγορία επιχείρησης, τα επιχειρηματικά έσοδα του κέντρου δεδομένων της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο (συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης Mellanox) ήταν 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 167% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αύξηση 54% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα των επιχειρήσεων παιχνιδιών της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 26% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αύξηση 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα επαγγελματικά έσοδα από την επαγγελματική απεικόνιση της Nvidia κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν 203 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, μείωση 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και μείωση 34% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από τις επιχειρήσεις αυτοκινήτων της Nvidia κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν 111 εκατομμύρια δολάρια, μείωση 47% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και μείωση 28% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 58,8%, μείωση 100 μονάδων βάσης από 59,8% την ίδια περίοδο πέρυσι, και μείωση 630 μονάδων βάσης από 65,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Όχι σύμφωνα με το US GAAP, το μικτό περιθώριο κέρδους της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 66,0%, αύξηση 590 μονάδων βάσης σε σύγκριση με 60,1% την ίδια περίοδο πέρυσι και αύξηση 20 μονάδων βάσης σε σύγκριση με 65,8% το προηγούμενο τέταρτο.

Τα λειτουργικά έξοδα της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,624 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 67% σε σύγκριση με 970 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, και αύξηση 58% σε σύγκριση με 1,028 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο. Μεταξύ αυτών, οι δαπάνες Ε & Α ήταν 997 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ποσό που ήταν υψηλότερο από 704 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι. οι πωλήσεις, οι γενικές υποθέσεις και τα διοικητικά έξοδα ανήλθαν σε 627 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα οποία ήταν υψηλότερα από τα 266 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι. Όχι σύμφωνα με το US GAAP, τα λειτουργικά έξοδα της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,035 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 38% σε σύγκριση με 749 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι, και αύξηση 26% σε σύγκριση με 821 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο προηγούμενο τέταρτο.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nvidia το δεύτερο τρίμηνο ήταν 651 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 14% σε σύγκριση με 571 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ την ίδια περίοδο πέρυσι, και μείωση 33% σε σύγκριση με 976 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο. Όχι σύμφωνα με το US GAAP, το λειτουργικό κέρδος του δεύτερου τριμήνου της Nvidia ήταν 1,516 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 89% σε σύγκριση με 802 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, και αύξηση 26% σε σύγκριση με 1,205 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο .

Άλλες οικονομικές πληροφορίες:

Η Nvidia πλήρωσε ένα τριμηνιαίο μέρισμα μετρητών αξίας 99 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο.

Η NVIDIA θα πληρώσει το επόμενο τριμηνιαίο μέρισμα μετρητών 0,16 $ ανά μετοχή σε όλους τους μετόχους ρεκόρ από τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Nvidia ολοκλήρωσε την εξαγορά της Mellanox Technologies, μιας ισραηλινής εταιρείας σχεδίασης τσιπ, στις 27 Απριλίου 2020. Κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο μετά τη συγχώνευση της στο NVIDIA, ο ρυθμός ανάπτυξης της Mellanox Technologies επιταχύνθηκε, συνεισφέροντας στο 14% των εσόδων της NVIDIA.

Προοπτικές απόδοσης:

Η Nvidia προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού 2021 θα φθάσουν τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, μια διακύμανση 2%, υπερβαίνοντας τις προηγούμενες προσδοκίες των αναλυτών. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι κατά μέσο όρο 30 αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Nvidia να φτάσουν τα 3,97 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η Nvidia προβλέπει επίσης ότι το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού 2021, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας σύμφωνα με και σύμφωνα με το US GAAP αναμένεται να φθάσει το 62,5% και το 65,5%, αντίστοιχα, με διακύμανση 50 μονάδων βάσης. λειτουργικά έξοδα σύμφωνα με και σύμφωνα με το US GAAP Αναμένεται να φθάσει τα 1,54 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα · Άλλες δαπάνες σύμφωνα με και όχι σύμφωνα με το GAAP των ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 55 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ · ο φορολογικός συντελεστής σύμφωνα με και όχι σύμφωνα με τις ΗΠΑ GAAP αναμένεται να είναι 8%, πάνω και κάτω Κυμαινόμενο 1%.