Σπίτι > Νέα > Νέος ιός στεφάνης μπορεί να προκαλέσει έλλειψη εξαρτημάτων, AirPods ανεπαρκής χωρητικότητα, τα αποθέματα επείγοντα

Νέος ιός στεφάνης μπορεί να προκαλέσει έλλειψη εξαρτημάτων, AirPods ανεπαρκής χωρητικότητα, τα αποθέματα επείγοντα

Σύμφωνα με την έκθεση Nikkei Asia Review, αρκετές πηγές αποκάλυψαν ότι το σχέδιο της Apple για την αύξηση της παραγωγής AirPods θα απειληθεί από ένα νέο ξέσπασμα ιού κορώνας. Το ξέσπασμα του νέου ιού της κορώνας ανάγκασε τους κινέζους προμηθευτές να αναστείλουν την εργασία τους για δύο εβδομάδες, και ακόμη και μετά την επανέναρξη της εργασίας την επόμενη Δευτέρα, ενδέχεται να υπάρχει ακόμη έλλειψη τμημάτων.

Η Apple είχε προηγουμένως παραγγείλει τους προμηθευτές της να παράγουν έως και 45 εκατομμύρια ασύρματα ακουστικά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Ωστόσο, η πηγή ανέφερε ότι η τρέχουσα απογραφή των AirPods είναι πολύ χαμηλή και τα περισσότερα από τα προϊόντα παραμένουν στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και σε απευθείας σύνδεση. Προς το παρόν, σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, τα συνηθισμένα AirPods είναι ακόμα στο απόθεμα, αλλά ο χρόνος παράδοσης της AirPods Pro είναι περίπου ένας μήνας.

Δύο άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα αποκάλυψαν στον Nikkei ότι από τις εορταστικές εορτές του Spring Festival, οι τρεις βασικοί κατασκευαστές AirPods της Apple: Lixun Precision, GoerTek και Inventec έχουν σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους. Οι τρεις εταιρείες προμηθεύουν επί του παρόντος έως και δύο εβδομάδες υλικά και εξαρτήματα που απαιτούνται για την παραγωγή AirPods και πρέπει να περιμένουν τους κατασκευαστές εξαρτημάτων σε ολόκληρη την Κίνα να ξαναρχίσουν την εργασία τους προτού τους παραδοθούν.

Λόγω της εμφάνισης του ιού, οι κατασκευαστές δεν έστειλαν τα νέα ακουστικά της σειράς AirPods για περίπου δύο εβδομάδες και όλα τα καταστήματα και οι φορείς εκμετάλλευσης που πωλούν προϊόντα της Apple υπολογίζουν σε προμηθευτές για να συνεχίσουν τις εργασίες τους την επόμενη εβδομάδα. Όπως και άλλοι προμηθευτές της Apple, οι τρεις κατασκευαστές AirPods σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις εργασίες τους την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, το ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγής τους έφτασε το μέγιστο 50% την πρώτη εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα ανησυχούν για το κατά πόσον άλλοι προμηθευτές εξαρτημάτων στην Κίνα μπορούν να ξαναρχίσουν την παραγωγή ομαλά. Εάν οι κατασκευαστές δεν έχουν αρκετό εφοδιασμό με ανταλλακτικά εντός δύο εβδομάδων, αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

"Για την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για AirPods, το ξέσπασμα του νέου ιού της κορώνας θα προκαλέσει έλλειψη εφοδιασμού και η ζήτηση δεν θα παρεμποδιστεί πολύ", δήλωσε ο Jeff Pu, αναλυτής της GF Securities. "Εμείς και οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουμε ότι η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί σταδιακά μόλις ξαναρχίσει η παραγωγή. Όσον αφορά το πόσο γρήγορα παραμένει η αβεβαιότητα, καθώς εξαρτάται από το αν η επιδημία είναι υπό έλεγχο".

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει και η Lixun Precision και η GoerTek δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια. Η Inventec αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η εργασία την επόμενη Δευτέρα.