Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Το NXP ξεκλειδώνει το πλήρες δυναμικό των δεδομένων οχημάτων με τον επεξεργαστή δικτύου S32G οχημάτων

Το NXP ξεκλειδώνει το πλήρες δυναμικό των δεδομένων οχημάτων με τον επεξεργαστή δικτύου S32G οχημάτων

Υποστηρίζει τις τελευταίες πύλες που προσανατολίζονται στις υπηρεσίες και επιτρέπει νέες λειτουργίες γρήγορης ασύρματης ανάπτυξης (OTA) και προηγμένη ανάλυση από άκρη σε σύννεφο

Αναλαμβάνει την παροχή 10 φορές της υπολογιστικής ισχύος και των επιδόσεων του δικτύου, με λειτουργική ασφάλεια ASIL D, υποστηρίζοντας αυτόνομες εφαρμογές οδήγησης

Επιταχύνετε τη μετάβαση σε μια απλοποιημένη αρχιτεκτονική οχήματος βασισμένη στον ελεγκτή τομέα για να παρέχετε στους πελάτες λύσεις συστήματος αναφοράς


Λας Βέγκας, ΗΠΑ-9 Ιανουαρίου 2020-NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου επεξεργαστή δικτύου S32G οχημάτων. Αυτός ο επεξεργαστής σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής του οχήματος. Ως τελευταίο προϊόν στην οικογένεια επεξεργαστών NXP S32, ο επεξεργαστής S32G μπορεί να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να στραφεί σε αρχιτεκτονικές οχημάτων υψηλής απόδοσης, να μειώσει την πολυπλοκότητα του λογισμικού και να αυξήσει την κρυπτογράφηση και τη λειτουργική ασφάλεια. Προς το παρόν, το S32G έχει υιοθετηθεί από μεγάλους παγκόσμιους κατασκευαστές εξοπλισμού και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πύλες προσανατολισμένες στις υπηρεσίες, βοηθώντας τους ΚΑΕ να μετατραπούν από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε παρόχους υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα οχημάτων, διευρύνοντας έτσι τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Στη νέα επιχείρηση οχημάτων με βάση δεδομένα, στο μέλλον, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα πρέπει να βελτιώσουν σημαντικά την υπολογιστική απόδοση και την ασφάλεια της επικοινωνίας. Ο επεξεργαστής S32G διαχειρίζεται με ασφάλεια τη μετάδοση δεδομένων οχημάτων και προστατεύει τις κρίσιμες εφαρμογές από κακόβουλη εκμετάλλευση, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια του αυτοκινήτου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το S32G είναι η πρώτη φορά που στον κόσμο ενσωματώνει ένα παραδοσιακό MCU και ένα MPU υψηλής απόδοσης με λειτουργική ασφάλεια ASIL D σε ένα ενιαίο τσιπ και ταυτόχρονα ενσωματώνει έναν επιταχυντή επικοινωνίας δικτύου. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τσιπ μίας λειτουργίας, η απόδοση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Καθώς τα οχήματα συνεχίζουν να εξελίσσονται προς τη συνδεσιμότητα, τον αυτοματισμό και την ηλεκτροκίνηση, θα προκύψει ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών που βασίζονται σε δεδομένα. Υποστηριζόμενα από την ισχυρή ασφαλή και αξιόπιστη τεχνολογία επεξεργασίας της NXP, οι ΚΑΕ έχουν αρχίσει να ερευνούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως η ασφάλιση βάσει οχήματος, η παρακολούθηση της υγείας των οχημάτων και οι υπηρεσίες διαχείρισης στόλου.

Επιπλέον, το S32G δεν είναι απλώς επεξεργαστής δικτύου. Ο μοναδικός συνδυασμός λειτουργιών του επιτρέπει να υποστηρίζει τις τελευταίες εφαρμογές ADAS και παρέχει ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες επικοινωνίας, βελτιώνοντας σημαντικά τη συνολική ολοκλήρωση του δικτύου οχημάτων. "Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός συνδυασμός επικοινωνίας δικτύου, υπολογιστικής απόδοσης και λειτουργικής ασφάλειας του επεξεργαστή S32G είναι ιδανικός για τον ελεγκτή τομέα ADAS επόμενης γενιάς", δήλωσε ο Bernhard Augustin, ανεξάρτητος διευθυντής ανάπτυξης ECU του Audi.

Σχετικά με τη σειρά επεξεργαστών NXP S32

Η αρχιτεκτονική NXP S32 αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της μελλοντικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω μιας σειράς αρχιτεκτονικών καινοτομιών που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να φέρνουν ταχύτερα στην αγορά πλούσιες εμπειρίες σε αυτοκίνητα και αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης στην αγορά.

Η οικογένεια επεξεργαστών NXP S32 παρέχει μια ενοποιημένη αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει MCU και MPU υψηλής απόδοσης, καθώς και επιταχυντές και διασυνδέσεις συγκεκριμένης εφαρμογής και παρέχει το ίδιο περιβάλλον λογισμικού σε διάφορες πλατφόρμες εφαρμογών. Σε αυτό το περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού, οι προγραμματιστές μπορούν να μοιράζονται δαπανηρές προσπάθειες Ε & Α για να ανταποκριθούν ταχύτερα στις μεταβαλλόμενες αρχιτεκτονικές οχημάτων και απαιτώντας απαιτήσεις χρόνου-αγοράς. Αυτή η πλατφόρμα εφαρμογών μπορεί να προσφέρει ποιότητα και αξιοπιστία για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και λειτουργική ασφάλεια ASIL D σε πολλαπλές περιοχές εφαρμογής ολόκληρου του οχήματος.

Βασικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή S32G

Υπολογιστική απόδοση - Ο επεξεργαστής S32G παρέχει MCUs και MPU επιπέδου D της ASIL, καθώς και επιταχυντές υλικού για δικτυακές επικοινωνίες, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν την επιβάρυνση του επεξεργαστή και να δώσουν τον προσδιορισμό για το σύνθετο περιβάλλον πραγματικού χρόνου στο οποίο η νέα γενιά OEM τα οχήματα βρίσκονται στην απόδοση δικτύου για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Κρυπτογραφική ασφάλεια - Όπως και οι υπόλοιποι επεξεργαστές πλατφόρμας S32G, το S32G ενσωματώνει έναν επιταχυντή ασφαλείας υλικού υψηλής απόδοσης και μια υποδομή δημόσιου κλειδιού (PKI) υποστηριζόμενη από μια μηχανή ασφάλειας υλικού (HSE). Ένα τείχος προστασίας HSE είναι μια ρίζα της εμπιστοσύνης που υποστηρίζει την ασφαλή εκκίνηση, παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας του συστήματος και προστατεύει από επιθέσεις bypass.

Λειτουργική ασφάλεια - Ο επεξεργαστής NXP S32G παρέχει πλήρη λειτουργικότητα ASIL D, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα μικροελεγκτών Arm® Cortex®-M7 και της ομάδας υψηλών επιδόσεων Arm Cortex-A53, που επιτρέπει στους επεξεργαστές ασφάλειας αυτοκινήτων να επιτυγχάνουν υψηλότερη απόδοση, υπολογιστική ισχύ επίπεδο και υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και μεγαλύτερη μνήμη.

Λύση S32G συστήματος

Η NXP εισήγαγε τον ασφαλειοδιακόπτη Ethernet SJA1110, ο οποίος είναι βελτιστοποιημένος για ολοκλήρωση με τους επεξεργαστές S32G. Ο νέος διακόπτης Ethernet συμμορφώνεται με τα τελευταία πρότυπα TSN και παρέχει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας 100BASE-T1 PHY, hardware-level και διεπαφές πολλαπλών gigabit. Το NXP συνδυάζει τον επεξεργαστή S32G, τον διακόπτη SJA1110 και τη μονάδα διαχείρισης ισχύος VR5510 για την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επεκτασιμότητας, της ασφάλειας και του σχεδιασμού της κυκλοφορίας υψηλής ταχύτητας.

S32G εκκίνηση και υποστήριξη

Η σειρά S32G περιλαμβάνει τέσσερις συσκευές, ενώ το S32G274A είναι το πρώτο προϊόν που θα ξεκινήσει και τα δείγματα προσφέρονται σήμερα σε μεγάλους πελάτες. Η υποστήριξη της NXP και ένα ισχυρό οικοσύστημα εταίρων παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη, λογισμικό, εργαλεία και υποστήριξη συστήματος για την επιτάχυνση των διαδικασιών σχεδιασμού των πελατών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το περιεχόμενο του ιστότοπου.

Σχετικά με την NXP Semiconductors

Η NXP Semiconductors (Nasdaq: NXPI) δεσμεύεται να προστατεύει την εξυπνάδα, την ασφάλεια και την ευκολότερη ζωή των ανθρώπων μέσω προηγμένων λύσεων σύνδεσης ασφαλείας. Ως κορυφαίος ηγέτης στον τομέα των ασφαλών λύσεων συνδεσιμότητας για ενσωματωμένες εφαρμογές, η NXP συνεχίζει να προωθεί την καινοτομία στις ασφαλείς συνδεδεμένες αγορές αυτοκινήτων, βιομηχανικών και IoT, κινητών συσκευών και υποδομών επικοινωνιών. Η NXP διαθέτει περισσότερα από 60 χρόνια επαγγελματικής τεχνολογίας και εμπειρίας, έχει γραφεία σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί 30.000 άτομα και έχει ετήσια λειτουργικά έσοδα 9,41 δισ. Δολαρίων το 2018.