Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > NB-IoT θα είναι η κύρια επιλογή για εφαρμογές LPWAN στην εποχή 5G

NB-IoT θα είναι η κύρια επιλογή για εφαρμογές LPWAN στην εποχή 5G

NB-IoT ξεκίνησε "επιτάχυνση".

Από την πρώτη εισαγωγή του NB-IoT το 2015, η NB-IoT έχει βιώσει το πρότυπο πάγωμα 2016, η λύση 2017 είναι έτοιμη και η οικολογική ωριμότητα του 2018 είναι αρκετά στάδια. Ο Cao Ming, αντιπρόεδρος της σειράς ασύρματων προϊόντων της Huawei, δήλωσε ότι η NB-IoT έχει εισέλθει με επιτυχία στο στάδιο της εμπορικής κλίμακας, το 2019, που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική συνάντηση κορυφής "100 εκατομμύρια" της NB-IoT. Υπάρχουν 89 εμπορικά δίκτυα NB-IoT στον κόσμο. Με περισσότερα από 180 μοντέλα και περίπου 70 εκατομμύρια επιχειρηματικές συνδέσεις, η NB-IoT έχει καταστεί η καλύτερη, προτιμότερη και προτιμώμενη τεχνολογία LPWA στον κόσμο.

Ο Cao Ming ανέφερε ότι στην ανάπτυξη της βιομηχανίας NB-IoT, η Huawei είναι πιστός υποστηρικτής της βιομηχανίας NB-IoT και συνεχίζει να προωθεί τη βιομηχανία NB-IoT όσον αφορά λύσεις και βιομηχανική οικολογία. Από την άποψη των λύσεων, η Huawei είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων NB-IoT από τσιπ και συσκευές δικτύου έως την πλατφόρμα cloud του IoT.

Ο Cao Ming παρουσίασε ότι πριν από τρία χρόνια, η Huawei παρουσίασε το τσιπ NB-IoT Boudica 120, το οποίο επιτάχυνε σημαντικά την εμπορική διαδικασία της NB-IoT. Το 2018, η Huawei ανέπτυξε το τσιπ Boudica 150, υποστήριξε το πρωτόκολλο R14, υποστήριξε πολλές ζώνες συχνοτήτων και προσέγγισε την απόδοση. Το GPRS διευρύνει αποτελεσματικά την περιοχή εφαρμογής του NB-IoT. Μέχρι το 2020, η Huawei θα ξεκινήσει το τσιπ Boudica 200, το οποίο υποστηρίζει το πρωτόκολλο 3GPP R14 / R15, με μεγαλύτερη ολοκλήρωση, ασφάλεια και διαφάνεια. Η κατανάλωση ενέργειας σε τυπικά σενάρια μπορεί να μειωθεί κατά περισσότερο από 40%. Η εφαρμογή του Boudica 200 θα βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση σύνδεσης των τερματικών NB-IoT.

Στο δίκτυο, την πλατφόρμα και το οικολογικό επίπεδο, η Huawei καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες.

Σε επίπεδο δικτύου, η Huawei ακολουθεί την εξέλιξη του πρωτοκόλλου και βελτιώνει συνεχώς την απόδοση από άκρο σε άκρο. Ο ρυθμός ανερχόμενης σύνδεσης R14 έφτασε τα 150Kbps. Σε σύγκριση με την τεχνολογία GPRS IoT, η καθυστέρηση R15 / R16 και η κατανάλωση ισχύος θα μειωθούν περαιτέρω και η απόσταση κάλυψης μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα. Μέχρι τότε, το πεδίο εφαρμογής του NB-IoT θα είναι πιο εκτεταμένο.

Στην πλατφόρμα του cloud, με βάση την πλατφόρμα cloud του OceanConnect IoT, η Huawei μπορεί να προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες πλήρους σεναρίου για έξυπνες πόλεις, δικτύωση αυτοκινήτων, έξυπνες πανεπιστημιουπόλεις και άλλες βιομηχανίες. Έχει μια σύνδεση σε δισεκατομμύριο επίπεδα και ταυτόχρονη δυνατότητα εκατομμυρίων επιπέδων. Η προσαρμογή περιλαμβάνει NB-IoT. Οι διεπαφές πολλαπλών δικτύων, πολλαπλών πρωτοκόλλων και πολλών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των 5G, έχουν ήδη συγκεντρώσει τη βιομηχανική οικολογία των 50+ βιομηχανιών και των 3000+ συνεργατών.

Ειδικά από την άποψη της οικολογίας, ο Cao Ming ανέφερε ότι το 2016, η Huawei δημιούργησε για πρώτη φορά την Openlab, παρέχοντας υπηρεσίες όπως σχεδιασμό λύσεων, ολοκλήρωση λύσεων και τεχνική πιστοποίηση για τους συνεργάτες του IoT. Επί του παρόντος, έχει επωφεληθεί με επιτυχία περισσότερες από 40 εμπορικές εφαρμογές από την Openlab. . Ταυτόχρονα, η Huawei επέκτεινε δυναμικά το οικοσύστημα NB-IoT μέσω βιομηχανικών συμμαχιών, βιομηχανικών ενώσεων και άλλων οργανισμών για να προωθήσει την εις βάθος εφαρμογή της τεχνολογίας NB-IoT σε διάφορες βιομηχανίες. Επί του παρόντος, υπάρχουν 2.500 καινοτόμα μέλη της Συμμαχίας NB-IoT που είναι εγγεγραμμένα στο GSMA και περιλαμβάνουν 1.500 εταιρείες. Με την υποστήριξη των βιομηχανικών ενώσεων, η NB-IoT συμπεριλήφθηκε στα πρότυπα της βιομηχανίας για το νερό, το φυσικό αέριο, τον φωτισμό του δρόμου, την πυροπροστασία και την παρακολούθηση των καταστροφών στο έδαφος. Μεταξύ αυτών, ο αριθμός των συνδέσεων στο νερό, το φυσικό αέριο και άλλες βιομηχανίες έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια. Στη συνέχεια, η Huawei θα αυξήσει την εφαρμογή του οικολογικού σχεδίου NB-IoT GLOCAL (Global + Local), θα αντιγράψει την επιτυχημένη εμπειρία της Κίνας NB-IoT στο εξωτερικό και θα επεκτείνει από κοινού την ξένη αγορά με τους κινέζους εγχώριους εταίρους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει έρθει 5G εμπορικό. Στην εποχή του 5G, το κόστος λειτουργίας πολλαπλών δικτύων θα καταστεί το κύριο βάρος για τους φορείς εκμετάλλευσης. Προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα, τα 2G και 3G θα αποσυρθούν σταδιακά από το δίκτυο και η μετάβαση του φάσματος σε πιο αποδοτικό 4G θα είναι η τάση της εποχής. Το δίκτυο στόχος της εποχής θα είναι 4G + 5G. Ο Cao Ming υπογράμμισε ότι περισσότεροι από 20 φορείς εκμετάλλευσης σε όλο τον κόσμο έχουν κλείσει δίκτυα 2G και κινέζοι χειριστές προετοιμάζονται επίσης για υποχώρηση δικτύου 2G / 3G. Ως εκ τούτου, ο κλάδος έχει ήδη συνειδητοποιήσει την τάση εξέλιξης αυτής της τεχνολογίας και έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία NB-IoT για την ανάπτυξη τερματικών IoT. Φέτος, ο αριθμός των νέων συνδέσεων στην NB-IoT της Κίνας ξεπέρασε τα 2G.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, τόσο η κινεζική αντιπροσωπεία όσο και η 3GPP υπέβαλαν την NB-IoT ως υποψήφια τεχνολογία 5G στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), πράγμα που σημαίνει ότι η NB-IoT θα γίνει μέρος της τεχνολογίας 5G. Το υπάρχον τερματικό NB-IoT μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο 5G κανονικά αφού το φάσμα διατεθεί στο 5G NR (νέα διεπαφή αέρα) στο μέλλον. Ο Cao Ming επεσήμανε τελικά ότι η συμφωνία R16, η οποία θα παγώσει τον Μάρτιο του 2020, σίγουρα δεν θα καθορίσει μια νέα τεχνολογία 5G LPWAN. NB-IoT θα είναι η κύρια επιλογή για εφαρμογές LPWAN στην εποχή 5G. Όλα τα κοινωνικά στρώματα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως την ώριμη οικολογία του σημερινού NB-IoT, να επιταχύνουν την αναβάθμιση της βιομηχανίας και να κερδίσουν την ευκαιρία για την επικείμενη εποχή 5G Internet of Everything.