Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Ο νόμος του Moore δεν λειτουργεί. Η απόδοση της αρχιτεκτονικής AMD Zen2 είναι από μόνη της.

Ο νόμος του Moore δεν λειτουργεί. Η απόδοση της αρχιτεκτονικής AMD Zen2 είναι από μόνη της.

Στο συνέδριο EPYCHorizon στις πρώτες πρωινές ώρες, η AMD ξεκίνησε επίσημα τον επεξεργαστή δεύτερης γενιάς EPYC Opteron με διαδικασία 7nm, έως 64 πυρήνες και 128 κλωστές. Σε σύγκριση με τον επεξεργαστή με έως 28 πυρήνες και 56 σπειρώματα, η σειρά EPYC7002 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην απόδοση του κέντρου δεδομένων. Είπε να συνθλίβεται και να κερδίσει.

Στο παρελθόν, η βελτίωση της απόδοσης του επεξεργαστή προήλθε κυρίως από την τεχνολογία της διαδικασίας. Ο νόμος του Moore, που προτάθηκε από τον πρώην συνιδρυτή της Intel Gordon Moore πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, καθοδήγησε την ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών. Τώρα είναι διπλάσια η πυκνότητα των τρανζίστορ κάθε δύο χρόνια, αλλά η απόδοση διπλασιάζεται και το κόστος μειώνεται. Ο ρόλος είναι από καιρό εντάξει.

Για το νόμο του Moore, εκτός από την ίδια την Intel και τους πιο πιστούς υποστηρικτές, άλλες εταιρείες ημιαγωγών πιστεύουν γενικά ότι ο νόμος του Moore είναι νεκρός. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA Huang Renxun δήλωσε πριν από πολλά χρόνια ότι ο νόμος του Moore είναι νεκρός. Έθεσε επίσης το δικό του " Ο νόμος του Huang " - Η απόδοση GPU αυξάνεται 1000 φορές κάθε 10 χρόνια.

Η στάση της AMD απέναντι στο νόμο του Moore είναι σχετικά ουδέτερη, όχι τόσο ριζοσπαστική όσο η NVIDIA, και όχι τόσο ισχυρή όσο η Intel. Στο χθεσινό συνέδριο EPYC, ο Διευθύνων Σύμβουλος Su Zifeng δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους (κυρίως TSMC) για την προώθηση της μικρογράφησης της διαδικασίας. Ο νόμος του Moore εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικός, αλλά ο Su Zifeng επεσήμανε επίσης ότι ο νόμος του Moore έχει επιβραδυνθεί. .

Ο Su Zifeng είπε ότι μετά την επιβράδυνση του Νόμου του Moore, αν θέλετε να βελτιώσετε τη διαδικασία και να επιτύχετε ενεργειακή απόδοση, χρειάζεστε επιπλέον τεχνικά μέσα, όπως ανάπτυξη καινοτόμου αρχιτεκτονικής CPU, chiplet chiplet κλπ., Μέσω αυτών των καινοτόμων τρόπων επίτευξης στόχος. .

Ο Su Zifeng είπε ότι η αρχιτεκτονική 7nmZen2 κάνει. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η AMD είπε ότι η απόδοση IPC της αρχιτεκτονικής Zen2 έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 15%. Το 60% της αύξησης οφείλεται στην αρχιτεκτονική microkernel του Zen2. Ο ρόλος του% είναι να βασίζονται σε 7nmn διαδικασία και συχνότητα αύξηση.

Όσον αφορά το σχεδιασμό μικρών chip, η AMD είναι η πρώτη που ανοίγει τον επεξεργαστή X86 σε αυτή την πτυχή. Ο επεξεργαστής Zen της πρώτης γενιάς έχει σχεδιασμό πακέτου πολλαπλών τσιπ και το 7nmZen2 μεταφέρεται προς τα εμπρός και εισάγεται ο συνδυασμός ρευματισμών του πυρήνα 7nm CPU + 14 / 12nmIO. Η επιτραπέζια έκδοση του Ruilong είναι 2 σετ πυρήνων CPU + 1 σετ πυρήνων IO και ο επεξεργαστής EPYC του κέντρου δεδομένων είναι έως και 8 σετ πυρήνων CPU + 1 σετ πυρήνων IO, που επιτυγχάνουν αντίστοιχα 16 πυρήνες και 64 πυρήνες.