Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Η MediaTek θα κυκλοφορήσει ένα chipset 7nm που θα υποστηρίζει 5G αργότερα φέτος

Η MediaTek θα κυκλοφορήσει ένα chipset 7nm που θα υποστηρίζει 5G αργότερα φέτος



  Σύμφωνα με νέα έκθεση, η chipmaker Mediatek σχεδιάζει να εισαγάγει ένα chipset 5G φέτος. Αυτό το νέο chipset θα ανταγωνιστεί με τα Qualcomm Snapdragon 855 και Hess Kirin 980. Το chipset MediaTek χρησιμοποιείται κυρίως για έξυπνα τηλέφωνα εισόδου και μέσης εμβέλειας. Το νέο chipset MediaTek 5G θα χρησιμοποιήσει μια διαδικασία παραγωγής 7nm.

Σύμφωνα με την MediaTek, το νέο chipset θα είναι πολύ πιο ισχυρό από το τελευταίο Helio P90. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, αυτό το chipset θα τοποθετηθεί στην αγορά high-end.

Διαθέτει επίσης προηγμένες δυνατότητες AI και τη δυνατότητα χρήσης της τελευταίας CPU Cortex-A76 της ARM. Το Helio P90 είναι ο καλύτερος επεξεργαστής της MediaTek μέχρι σήμερα και είναι ένα εντυπωσιακό chip. Κατασκευάζεται σε 12nm και χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλαπλές συσκευές μέσης συχνότητας.

Για να υλοποιήσει τη λειτουργία 5G αυτού του νέου chipset, η MediaTek επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει το μόντεμ M705G αργότερα φέτος. Το πρώτο ακουστικό που τροφοδοτείται από αυτό το μόντεμ θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η εταιρεία δεν παρείχε ακριβή ημερομηνία ή χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του νέου chipset.

Παρόλο που ο στόχος της είναι η αγορά υψηλής τεχνολογίας, τα σχετικά τηλέφωνα 5G θα είναι φθηνότερα από ό, τι οι ανταγωνιστές. Για παράδειγμα, τα smartphones Samsung και LG που χρησιμοποιούν το chipset Snapdragon 855 και το μόντεμ SDX50 κοστίζουν περίπου $ 800 - $ 1.000. Η τιμή των άλλων σημάτων κινητών τηλεφώνων 5G είναι επίσης πολύ υψηλότερη από αυτή των μη-5G κινητών τηλεφώνων.