Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Κορεατικά μέσα ενημέρωσης: Η εξάρτηση της SK από την κινεζική αγορά συνεχίζει να αυξάνεται

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης: Η εξάρτηση της SK από την κινεζική αγορά συνεχίζει να αυξάνεται

Σύμφωνα με τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης Business Korea, η SK Hynix εξαρτάται όλο και περισσότερο από την κινεζική αγορά. Το 2019, οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 7,6% ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεών της.

Αναφέρεται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση ημιαγωγών της Κίνας και στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Προς το παρόν, οι κινέζοι κατασκευαστές smartphone αναπτύσσουν ταχέως το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς τους.

Αναφέρεται ότι στην αγορά μνήμης για κινητά μνήμη, το μερίδιο αγοράς της Samsung Electronics, της SK Hynix και της Micron Technology είναι σήμερα 95%, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις τους στην Κίνα είναι άμεσα ανάλογες με τις πωλήσεις κινεζικών smartphones. Οι εξαγωγές της Micron στην Huawei μειώθηκαν, συνεπώς οι πωλήσεις των κορεατικών εταιρειών στην κινεζική αγορά αυξήθηκαν.

Ωστόσο, η εξάπλωση του νέου coronavirus θα επηρεάσει την κινεζική αγορά smartphone. Υπολογίζεται ότι η ζήτηση smartphone της Κίνας θα μειωθεί κατά 20% και 10% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, η υψηλή εξάρτηση των κορεατικών εταιρειών από την Κίνα ενδέχεται να παρουσιάσει καθοδική τάση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εξάρτηση της SK Hynix από τα προϊόντα DRAM συνεχίζει να μειώνεται. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις DRAM ανήλθαν σε 2.0292 τρισεκατομμύρια κέρδη, αντιπροσωπεύοντας το 75% των συνολικών πωλήσεών της από 79,9%. Παράλληλα, ο δείκτης πωλήσεων της εταιρείας παραγωγής και αισθητήρων εικόνας αυξήθηκε από 1,4% σε 5,5%. Από αυτή την άποψη, η επιδημία δεν θα επηρεάσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της SK Hynix στην Κίνα.