Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Ο αγώνας επεξεργαστή Intel και AMD ξεκίνησε ξανά

Ο αγώνας επεξεργαστή Intel και AMD ξεκίνησε ξανά



  Οι επεξεργαστές της Intel και της AMD ανταγωνίζονται ξανά. Στο πρόσφατο CES 2019 (Consumer Electronics Show), η Intel δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ένα επεξεργαστή 10nm μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η AMD δεν θα ξεπεράσει την εισαγωγή ενός επεξεργαστή PC 7nm. Στο παρελθόν, αυτές οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται στον τομέα των επεξεργαστών. Η πάλη θα είναι ακόμα πιο έντονη.

Σύμφωνα με την έκθεση των κορεατικών μέσων ενημέρωσης "ZDNet Korea", η Intel έχει αρκετά εσωτερικά θέματα άξια προσοχής, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης στην καταχώρηση των επεξεργαστών 10nm, του flash CEO, των τρωτών σημείων CPU και ούτω καθεξής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Intel αντιμετώπισε την απειλή της AMD. Πριν από 15 χρόνια, η Intel επικεντρώθηκε στη "βελτίωση του ρολογιού και τη βελτίωση της απόδοσης", αλλά φυτεύτηκε σε 4GHz Pentium 4 και Tejas.

Εκείνη την εποχή, η Intel δεν μπόρεσε να υπερνικήσει τον πυρετό και τα προβλήματα επιδόσεων του Tejas, καθώς και τα σχέδια για την ομαλή ροή του ρολογιού και άρχισε να μετατρέπεται σε στρατηγική πολλαπλών πυρήνων. Εκείνη την εποχή, η AMD εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να σπρώξει τον επεξεργαστή AthlonXP 64-bit και τον οικονομικό επεξεργαστή AthlonXP, ο οποίος είναι το κλειδί της Intel. Η Intel, η οποία δεν μπορεί να διασχίσει τον τοίχο 4GHz, έχει βιώσει περισσότερο από δύο χρόνια σκοτάδι. Παρόλο που ξεκίνησε η έκτακτη ανάγκη Pentium D, οι ελλείψεις υπερθέρμανσης επικρίνουν.

Ωστόσο, μετά την εισαγωγή των επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel Core και Core 2 το 2006, η δόξα της AMD άρχισε να πέφτει. Η AMD Κορέα αρνήθηκε ακόμη να δανείσει στον επεξεργαστή τη σύγκριση των δοκιμών απόδοσης.

Όταν ο δεύτερος-γενικός επεξεργαστής πυρήνα έκανε το ντεμπούτο του το 2011, οι συνδεδεμένοι με την AMD Κορέα άνθρωποι δήλωσαν: «Θα χρησιμοποιήσουμε τη μικρο-αρχιτεκτονική μπουλντόζα για να καταστρέψουμε την Sandy Bridge (μικρο-αρχιτεκτονική της Intel)». Αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, από τότε η AMD βρίσκεται στον επεξεργαστή. Το πεδίο είναι σχεδόν καταστροφικό. Από το 2013 έως το 2017, η AMD ανταγωνίστηκε έντονα με τον ενοποιημένο επεξεργαστή στο Sony PlayStation 4, στο Microsoft Xbox One και σε άλλες κονσόλες παιχνιδιών και στον επεξεργαστή γραφικών της Radeon.

Το 2017, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, Su Zifeng, ανέλαβε την αναδιοργάνωση της AMD ως ανταγωνιστή της Intel και ξεκίνησε τον επεξεργαστή RYZEN τρίτης γενιάς σε 7-νανομετρική διαδικασία, προκειμένου να ανοίξει την Intel.

Από την άλλη πλευρά, η Intel, η οποία αντιμετώπισε τις προκλήσεις των εταιρειών μνήμης της Κορέας και της Ιαπωνίας στα τέλη της δεκαετίας του 1980, επικεντρώθηκε σε μικροεπεξεργαστές και αποφάσισε να κάνει μια πλήρη μεταρρύθμιση αφού ανακάλυψε πολλά από τα λειτουργικά σφάλματα του επεξεργαστή Pentium. Οι κινήσεις του προσωπικού της Intel κατά το παρελθόν έτος ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Παρουσιάζοντας τον γκουρού σχεδιασμό τσιπ Jim Keller και τον ανεξάρτητο στρατηγό Raja Koduri. Συμπτωματικά, δούλευαν για την AMD. Ο Jim Keller συνέχισε την ανάπτυξη της μικρο-αρχιτεκτονικής AMD K8. Ο Raja Koduri, υπεύθυνος της APU της AMD, της GPU και της άλλης τεχνολογίας γραφικών.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Intel διοργάνωσε την ημέρα της αρχιτεκτονικής, το φετινό CES 2019 προεπισκόπηση πολλών τεχνολογιών και στρατηγικών χαρτών και τι καινοτόμα προϊόντα θα εισαχθούν στο μέλλον. Ως εκ τούτου, ο εξωτερικός κόσμος δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο Computex που διεξάγεται τον Ιούνιο κάθε έτους, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σημείο καμπής στον ανταγωνισμό μεταξύ της Intel και της AMD.