Σπίτι > Νέα > Η Intel: 5G, η τεχνολογία AI και οι υπολογιστές ακμών αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύοντας τις έξυπνες εφαρμογές

Η Intel: 5G, η τεχνολογία AI και οι υπολογιστές ακμών αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύοντας τις έξυπνες εφαρμογές

Στις αρχές αυτού του μήνα, οι τρεις μεγάλες επιχειρήσεις απελευθέρωσαν επισήμως 5G πακέτα, σηματοδοτώντας το επίσημο άνοιγμα της 5G εμπορικής χρήσης στον τομέα των καταναλωτών. Η εμπορευματοποίηση του 5G επιτάχυνε επίσης την άφιξη της ηλικίας των δεδομένων.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Intel Raja Koduri επεσήμανε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ο σύγχρονος υπολογισμός που εφαρμόζεται στην τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές. Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν και η υπολογιστική ισχύς έχει αυξηθεί. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ατελείωτες.

Προκειμένου να εκμεταλλευτεί το κύμα ανάπτυξης 5G, η Intel έχει καταβάλει προσπάθειες σε διάφορες διαστάσεις: Πρώτον, για να προωθήσει τη σύγκλιση του cloud network από λύσεις 5G σε σύννεφο. Πρώτον, να συνεργαστείτε με ένα ευρύ φάσμα εταίρων για να επιταχύνετε την καινοτομία εφαρμογών.

"Η Intel παρέχει πρωτοποριακά προϊόντα για υποδομή και άκρη 5G και βαθιά συνεργασία με τη βιομηχανία για να φέρει καινοτόμες εφαρμογές 5G. Ας εργαστούμε από κοινού για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του 5G". Αντιπρόεδρος της Επιχειρησιακής Μονάδας Δεδομένων Intel και Δίκτυο και Προσαρμογή, επεσήμανε ο Rajesh Gadiyar, επικεφαλής της τεχνολογίας της Logic Division.

Με την εμφάνιση της εμπορικής εποχής των 5G, οι επιχειρηματικές ανάγκες και οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν θέσει υψηλότερες απαιτήσεις στη σύγκλιση των δικτύων σύννεφων 5G. Πώς να ικανοποιήσετε καλύτερα τις ανάγκες των σεναρίων εφαρμογής, να συνειδητοποιήσετε το ενιαίο βάθος συνεργασίας μεταξύ του cloud και του δικτύου, να πραγματοποιήσετε πλατφόρμες, οικολογικοποίηση και ευφυή δεδομένα, τα οποία έχουν γίνει ένα επείγον πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

Η Intel πιστεύει ότι η καινοτομία της τεχνολογίας του cloud network είναι αδιαχώριστη από την αρχή της «ανοικτότητας, ολοκλήρωσης και ευφυΐας».

Στη λύση 5G για την προώθηση της σύγκλισης των δικτύων σύννεφων, η Intel και η Japan Lotte δημιούργησαν το πρώτο παγκόσμιο μηχάνημα virtualization cloud end-to-end. Αυτό το δίκτυο που δημιουργήθηκε από το cloud, ανακοινώθηκε από την Lotte Japan τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το οποίο θα είναι πλήρως εικονικό από το ασύρματο δίκτυο πρόσβασης στο κεντρικό δίκτυο και θα υιοθετήσει μια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική συστήματος 5G τη στιγμή της απελευθέρωσης. Αυτό το δίκτυο που βασίζεται σε σύννεφο είναι χτισμένο σε επεξεργαστές με επεξεργαστές Intel® Xeon® και επιταχύνεται με Intel® FPGAs, ένα δίκτυο αυτοματοποίησης του cloud native end που θα επιτρέψει στην Lotte να μεταβάλλει γρήγορα τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε ένα ευέλικτο δίκτυο καθορισμένο από λογισμικό.

Το 5G δεν αφορά μόνο ταχύτερες προσωπικές συσκευές και δίκτυα, αλλά και μια τεράστια επανάσταση στο σύννεφο, το δίκτυο και την άκρη. Με τη βαθιά συσσώρευσή της στον τομέα των επικοινωνιών και της πληροφορικής, η Intel δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο από το cloud-to-end. Για το σύννεφο και το δίκτυο, προσφέρουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων με ισχυρή και κλιμακούμενη πλατφόρμα για να ικανοποιήσει διαφορετικές απαιτήσεις φόρτου εργασίας. Οι λύσεις FPGA, αποθήκευσης, λύσεων ασφάλειας και λογισμικού βελτιστοποίησης της Intel είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της συμβατότητας μεταξύ διαύλων, της διαλειτουργικότητας και της βελτιστοποίησης για υψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη καθυστέρηση.

Στην πρόοδο των 5G, οι επιχειρηματικές εφαρμογές έχουν γίνει ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί στην επιτυχή εμπορευματοποίηση του 5G.

Οι εφαρμογές 5G δεν περιορίζονται σε προσωπικές συσκευές. Η καινοτομία των εφαρμογών στο κάθετο πεδίο απαιτεί από τους εταίρους των οικοσυστημάτων να διερευνήσουν και να εξερευνήσουν από κοινού. Ως εκ τούτου, η συνεργασία της βιομηχανικής αλυσίδας είναι εξαιρετικά σημαντική. "5G θα είναι η μελλοντική πλατφόρμα καινοτομίας για την κάθετη βιομηχανία. 5G, η τεχνολογία AI και η τεχνολογία αιχμής θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα ενδυναμώσουν από κοινού τις καινοτόμες εφαρμογές όπως η έξυπνη εκπαίδευση, η έξυπνη βιομηχανία, η έξυπνη πόλη, η έξυπνη λιανική πώληση, ο έξυπνος χώρος, η δικτύωση αυτοκινήτων κλπ. Η τεχνολογία της Intel μέσω του soft Το υλικό και η πλατφόρμα είναι ενσωματωμένα στο 5G "Οι αλλοιωμένοι υπολογιστές αλγορίθμων υπολογιστών και οι εταίροι του κλάδου έχουν προωθήσει την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων 5G-AI στην πραγματικότητα μέσω πολυάριθμων περιπτώσεων", επεσήμανε ο Lin Yiyan, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής μονάδας Intel Data Center και γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας καινοτομίας δικτύων.

Επιπλέον, η Intel συνεργάζεται επίσης με συνεργάτες όπως η China Mobile, η Foxconn και η Tencent για να διερευνήσουν εφαρμογές στην έξυπνη κατασκευή, τη ζωντανή μετάδοση και το βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Η Κίνα, ως παγκόσμιος ηγέτης και υποστηρικτής της εμπορευματοποίησης του 5G, έχει επιπτώσεις πλήρους κλίμακας. Προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες ανάπτυξης της 5G, οι οικολογικοί εταίροι της βιομηχανίας 5G της Intel και της Κίνας συνεργάζονται στενά.