Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Ανεπαρκής προσφορά τσιπ πυρήνα Η χωρητικότητα παραγωγής του δρομολογητή Wi-Fi 6 είναι σφιχτή

Ανεπαρκής προσφορά τσιπ πυρήνα Η χωρητικότητα παραγωγής του δρομολογητή Wi-Fi 6 είναι σφιχτή

Επηρεασμένοι από την επιδημία, οι ανάγκες των ανθρώπων στο σπίτι και το γραφείο για την απόδοση του δικτύου αυξάνονται καθημερινά. Μόλις ξεκινήσει ο δρομολογητής Wi-Fi 6, ανταποκρίνεται στην ισχυρή ζήτηση της αγοράς.

Ωστόσο, σε πολλές βασικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, οι περισσότερες από τις σελίδες αγοράς προϊόντων Wi-Fi 6 δρομολογητές που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα έχουν δεσμευτεί ή έχουν εξαντληθεί.

"Επειδή η αγορά είναι πολύ καυτή, ο δρομολογητής Wi-Fi 6 είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι εκτός αποθέματος. Το τρέχον τσιπ Wi-Fi 6 στην πλευρά του δρομολογητή παρέχεται κυρίως από την Qualcomm και την Broadcom, αλλά τώρα τα τσιπ τους είναι επίσης λείπει και ο καθένας δεν μπορεί να το πάρει. "" Ένας κατασκευαστής δρομολογητή ενημέρωσε.

Οι πηγές της βιομηχανίας επεσήμαναν ότι λόγω του υψηλότερου τεχνικού ορίου του τσιπ πυρήνα του δρομολογητή Wi-Fi 6, μόνο λίγοι κατασκευαστές μπορούν να επιτύχουν μεγάλη προσφορά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αύξησης της παραγωγής, σε συνδυασμό με την επίδραση της επιδημίας, το δρομολογητή Wi-Fi 6 Η αγορά πρέπει να επιτύχει σταθερή προσφορά τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Η επιδημία δημιούργησε τη ζήτηση της αγοράς

Εννοείται ότι οι τρέχουσες πωλήσεις ζεστών δρομολογητών Wi-Fi 6 οφείλονται κυρίως σε δύο παράγοντες.

Πρώτον, υπό την επιρροή της επιδημίας τα επόμενα χρόνια, που επηρεάζονται από το γραφείο και τη ζωή στο σπίτι, είτε είναι απομακρυσμένο γραφείο, απομακρυσμένη εκπαίδευση και ψυχαγωγία, η αύξηση του εξοπλισμού οικιακής και επιχειρησιακής δικτύωσης αύξησε την πίεση του Wi-Fi. οι απαιτήσεις απόδοσης για τα οικιακά δίκτυα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό έχει προκαλέσει ένα κύμα ζήτησης της αγοράς για δρομολογητές υψηλής απόδοσης.

Δεύτερον, μαζί με μια σειρά προϊόντων από την Samsung S10 έως το iPhone11 πέρυσι και την Xiaomi στις αρχές του έτους, οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά Wi-Fi 6 στα πρόσφατα κυκλοφορούντα μοντέλα ναυαρχίδων και το Wi-Fi 6 έχει γίνει το πρότυπο διαμόρφωση για κινητά τηλέφωνα 5G. Παράλληλα, οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Xiaomi, Huawei και τηλεπικοινωνιών, έχουν επίσης κυκλοφορήσει Wi-Fi 6 δρομολογητές, κάτι που ισοδυναμεί με τη διεξαγωγή πολλών γύρων διαφήμισης και εκπαίδευσης σε επίπεδο καταναλωτών σε τεχνολογία Wi-Fi 6 για τη βελτίωση της αποδοχής Wi- Fi 6 δρομολογητές στην αγορά.

Προς το παρόν, η παραγωγική ικανότητα των δρομολογητών Wi-Fi 6 ελέγχεται κυρίως από μάρκες πυρήνα και πολλοί παράγοντες υπό την επήρεια της επιδημίας επηρέασαν επίσης την προσφορά Wi-Fi 6 μάρκες router. Για παράδειγμα, οι κατασκευαστές τσιπ δεν πρόβλεψαν την αύξηση της ζήτησης στην αγορά που επηρεάστηκε από την επιδημία στον προγραμματισμό και η επιδημία επηρέασε επίσης σε κάποιο βαθμό την υποστήριξη της αλυσίδας εφοδιασμού για την παραγωγική ικανότητα. Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές εμπορικών σημάτων μπορεί να έχουν ρυθμό μάρκετινγκ νωρίτερα από την απελευθέρωση παραγωγικής ικανότητας του κλάδου, οπότε η επικάλυψη πολλαπλών παραγόντων έχει προκαλέσει σφιχτά την τρέχουσα παραγωγική ικανότητα των τσιπ router Wi-Fi 6.

Υψηλές τεχνικές φραγμοί δοκιμές των κατασκευαστών δυνατότητες

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Διεθνής Συμμαχία Wi-Fi ανακοίνωσε ότι άνοιξε επίσημα το πρόγραμμα πιστοποίησης Wi-Fi 6. Το Wi-Fi 6 θα υποστηρίζει ταχύτητες δικτύου μέχρι 9,6 Gbps, υποστήριξη πολλαπλών εισόδων και πολλαπλών εξόδων μέχρι 8 × 8 και καλύτερη κάλυψη του σήματος. Επιπλέον, το Wi-Fi 6 θα βελτιώσει επίσης την αντοχή των ηλεκτρονικών συσκευών και θα προσφέρει καλύτερη ασφάλεια.

Ως νέο πρότυπο πρωτόκολλο Wi-Fi, το Wi-Fi 6 διαθέτει πολλές νέες δυνατότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν καλύτερα τις τρέχουσες ανάγκες σύνδεσης. Τα βασικά νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν: MU-MIMO (πολλαπλών εισόδων πολλαπλών εισόδων πολλαπλών χρηστών), OFDMA (θετική πολλαπλή πρόσβαση διαίρεσης πολλαπλής συχνότητας), TWT (χρόνος αφύπνισης στόχου), BSS Coloring (τεχνολογία χρωματισμού BSS) 8 και η διαμόρφωση 1024 QAM έχουν όλα πετύχει τα άλματα και τα όρια όσον αφορά την ταχύτητα και την κατανάλωση ενέργειας.

Σε σύγκριση με το τσιπ Wi-Fi 6 των κινητών τηλεφώνων, η δυσκολία του τσιπ Wi-Fi 6 των δρομολογητών θα αυξηθεί πολύ και θα φέρει επίσης υψηλότερο τεχνικό όριο. Κατά τη γνώμη της βιομηχανίας, η δυσκολία του τσιπ Wi-Fi 6 router δεν είναι απλούστερη από 5G, ειδικά το μπροστινό τσιπ RF έχει εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις για γραμμικότητα και κατανάλωση ενέργειας.

«Απλά κοιτάζοντας την ανεξάρτητη απόδοση του τσιπ front-end RF και το σχέδιο αναφοράς του κύριου κατασκευαστή τσιπ μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ευρετηρίου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν ο κατασκευαστής του συστήματος ολοκληρώσει την ολοκλήρωση, θα αλλάξει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κόστους, της επιφάνειας, της εμφάνισης κλπ. Έχει αντίκτυπο, για παράδειγμα, την αύξηση και μείωση της πλάκας απόσπασης θερμότητας, τη ρύθμιση της θέσης της κεραίας και το στυλ σχεδίασης ολόκληρης της μηχανής Αν δεν επιλυθεί καλά, θα επηρεάσει τις συνολικές επιδόσεις του συστήματος και την κατανάλωση ενέργειας.Πώς μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κάτω από την υπεριώδη γραμμικότητα της τσιπ front-end RF; Παράλληλα, ωθεί το κόστος των τσιπ Wi-Fi 6 κοντά στα τσιπ Wi-Fi 5 είναι μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι σχετικοί κατασκευαστές ", δήλωσε η πηγή.

Σταθερή παροχή ή μετά από 2 μήνες

Το κύριο τσιπ SoC και το μπροστινό τσιπ RF είναι σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν την απόδοση του δρομολογητή Wi-Fi 6. Εννοείται ότι οι σημερινοί κατασκευαστές τσιπ Wi-Fi 6 router περιλαμβάνουν Qualcomm, Broadcom, Intel, Quantum, HiSilicon κλπ. Και μόνο η Qualcomm και η Broadcom έχουν την ισχυρότερη παγκόσμια προσφορά. Οι κατασκευαστές τσιπ front-end RF είναι κυρίως οι Skyworks, Qorvo και Kangxi Communication.

"Προς το παρόν, οι κατασκευαστές δρομολογητών χρησιμοποιούν κυρίως το κύριο τσιπ Qualcomm και Broadcom Wi-Fi 6, αλλά τώρα είναι δύσκολο για όλους να πάρουν τα προϊόντα". Ο κατασκευαστής του δρομολογητή είπε.

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, λόγω των αισιόδοξων για τις προοπτικές της αγοράς του Wi-Fi 6, σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές κεφαλών δρομολογητών επικεντρώνονται τώρα στο Wi-Fi 6. Αλλά τώρα μόνο λίγοι κατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την πρώτη παρτίδα προϊόντων, οι κατασκευαστές βρίσκονται στον τελικό σχεδιασμό, μόλις ολοκλήρωσαν τη δοκιμαστική φάση παραγωγής και παραγωγής.

"Είναι ακόμα σε δύσκολη φάση εφοδιασμού, αλλά πιστεύω ότι η επόμενη τροφοδοσία των τσιπ πυρήνα θα βελτιωθεί. Η βιομηχανία μπορεί να επιτύχει σταθερή προσφορά τουλάχιστον 2 μήνες αργότερα, ωστόσο η συνολική αγορά δρομολογητή Wi-Fi 6 θα αυξηθεί πέρα ​​από τις προσδοκίες Με κατασκευαστές δρομολογητών και κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως οι Xiaomi, Huawei, ZTE, TCL κ.λπ., αναμένεται ότι η αποστολή δρομολογητών Wi-Fi 6 θα είναι φέτος κοντά σε 10 εκατομμύρια μονάδες και η αγορά αναμένεται να φέρουμε σε δεκάδες εκατομμύρια αποστολές το επόμενο έτος. "Οι προαναφερθείσες πηγές της βιομηχανίας ανέφεραν.

Πρόσφατα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο νέος δρομολογητής Redmi AX1800 έχει περάσει πιστοποίηση 3C και υποστηρίζει Wi-Fi 6

Από την άποψη των κατασκευαστών μάρκας, η Xiaomi κινείται γρήγορα για την προώθηση των δρομολογητών Wi-Fi 6. Έχει κυκλοφορήσει προηγουμένως το κορυφαίο προϊόν δρομολογητή Wi-Fi 6 Xiaomi AX3600. Εξυπακούεται ότι η Xiaomi θα κυκλοφορήσει και το δρομολογητή AX1800 Wi-Fi 6 στο επίπεδο εισόδου στο εγγύς μέλλον. Τα δύο προϊόντα κατασκευάζονται από τους Zhuoyi και Zhaochi. Επιπλέον, η Xiaomi ενισχύει επίσης την επενδυτική διάταξη των τσιπ Wi-Fi 6, επενδύοντας διαδοχικά σε Sutong Semiconductor και Chip Baite. Πολλοί εμπιστευματολόγοι της βιομηχανίας δήλωσαν σε συνεντεύξεις ότι οι επιχειρήσεις Wi-Fi 6 chip με βασική ανταγωνιστικότητα θα προωθήσουν έναν καλό χρόνο για ταχεία ανάπτυξη.