Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Το εργοστάσιο IDM είναι αισιόδοξο ότι το MOSFET εξακολουθεί να είναι ελλιπές κατά το δεύτερο εξάμηνο

Το εργοστάσιο IDM είναι αισιόδοξο ότι το MOSFET εξακολουθεί να είναι ελλιπές κατά το δεύτερο εξάμηνο

  Αν και η συνολική οικονομική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είχε επιπτώσεις στην αγορά ημιαγωγών κατά το πρώτο τρίμηνο, οι διεθνείς εταιρείες IDM, όπως η Infineon, η ON Semi και η Vishay, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις πρόσφατες εταιρικές ενημερώσεις. Η νέα ζήτηση όπως η 5G και τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Είναι αισιόδοξος για τις συνθήκες της αγοράς των ημιαγωγών ισχύος όπως οι MOSFET φέτος και εξακολουθεί να είναι πιθανό να συνεχίσει να βρίσκεται σε χαμηλή προσφορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Επιπλέον, τα χυτήρια αλουμινίου εξακολουθούν να επωφελούνται από την εξωτερική ανάθεση παραγγελιών από μονάδες IDM και οι παραγγελίες χυτηρίων MOSFET του πρώτου τριμήνου παραμένουν υψηλές.

Ο πρόεδρος της Vanguard International Semiconductor Corporation επεσήμανε ότι τα διακριτά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των MOSFET, ήταν σχεδόν τα ίδια στο πρώτο τρίμηνο. Η βιομηχανία είναι αισιόδοξη ότι οι προμηθευτές MOSFET όπως οι Dazhong και Jieli αναμένεται να ωφεληθούν και η φετινή λειτουργία θα είναι καλύτερη από πέρυσι.

Οι εταιρείες Infineon και ON Semi και άλλα εργοστάσια IDM επεσήμαναν στη διάσκεψη του νόμου ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έχει επηρεάσει τη ζήτηση της κινεζικής αγοράς. Η αγορά ημιαγωγών ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων MOSFET και IGBT, αντιμετώπισε αποθέματα αποθέματος το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, αλλά οι συνθήκες της αγοράς το πρώτο τρίμηνο σταθεροποιήθηκαν. Βασικά λόγω της ζήτησης για 5G NR, ηλεκτρικά οχήματα και ADA), τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστές υψηλών επιδόσεων (AI / HPC), που αντισταθμίζουν τη ζήτηση για προϊόντα 3C όπως υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Ο Ke Semi Jackson, Διευθύνων Σύμβουλος της ON Semi, επεσήμανε στη Διάσκεψη του Φα ότι αν και οι γενικές οικονομικές προοπτικές δεν είναι καλές, είναι αισιόδοξη για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες απόψεις, επειδή υπάρχουν τέσσερις σημαντικές τάσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη ημιαγωγών ισχύος και διαχείριση ισχύος, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτερης εισαγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά. Για να διευρυνθεί η χρήση συστημάτων ADAS που βελτιώνουν την ασφάλεια οδήγησης, βιομηχανικές εφαρμογές για τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης, το cloud computing για την κατασκευή servers και την κατασκευή κέντρου δεδομένων και η υποδομή 5G που μόλις ξεκίνησε, απαιτούνται περισσότερα συστήματα MOSFET ή IGBT.

Ο Helmut Gassel της Infineon επεσήμανε στη διάσκεψη του νόμου ότι οι ημιαγωγοί ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των MOSFET, επηρεάστηκαν πρόσφατα από τις αδύναμες συνθήκες της αγοράς και από την αύξηση του αποθέματος, αλλά εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την επακόλουθη ανάκαμψη της ζήτησης και το απόθεμα καναλιών αυξήθηκε μόνο κατά ένα ψηφίο, Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η τιμή δεν επηρεάστηκε ή η τιμή μειώθηκε. Η τιμή παρέμεινε σταθερή και μειώθηκε μόνο ο όγκος των αποστολών.

Η Infineon ανέφερε επίσης ότι νέες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των 5G έχουν αυξήσει σημαντικά τις απαιτήσεις MOSFET. Για παράδειγμα, η ζώνη 5G χωρίζεται σε Sub-6GHz και χιλιοστόμετρα. Νέες υποδομές όπως η διαμόρφωση δέσμης και η πολλαπλή έξοδος πολλαπλών εισόδων μεγάλης κλίμακας απαιτούν μεγάλο αριθμό MOSFET. Επιπρόσθετα, η αγορά υπολογιστών ομίχλης και υπολογιστικών συστημάτων ακριβείας θα αναπτυχθεί ταχύτατα στην εποχή των 5G και το νομιμοποιημένο από νομικά πρόσωπα σχετικό με τις παραγγελίες MOSFET σχετικών συσκευών εφαρμογής αναμένεται να κερδηθεί από τις εταιρείες Dazhong, Jieli, Nixon και άλλα εργοστάσια της Ταϊβάν.