Σπίτι > Νέα > Guo Taiming υποθήκη 436 εκατομμύρια μετοχές Hon Hai, αναμένεται να δανειστεί NT $ 24 δισεκατομμύρια

Guo Taiming υποθήκη 436 εκατομμύρια μετοχές Hon Hai, αναμένεται να δανειστεί NT $ 24 δισεκατομμύρια

Ο ιδρυτής της Hon Hai, Guo Taiming, δεσμεύθηκε τον Ιανουάριο 436 εκατομμύρια μετοχές Hon Hai να δανειστεί από την τράπεζα. Ο αρχικός υπολογισμός της χρηματιστηριακής αξίας είναι περίπου 40,24 δισεκατομμύρια δολάρια και το εκτιμώμενο ποσό δανείου είναι περίπου 24,14 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 20 Ιανουαρίου, ο Guo Taiming δεσμεύτηκε συνολικά 436 εκατομμύρια μετοχές Hon Hai. Με βάση την τιμή κλεισίματος του Hon Hai ύψους NT $ 92,3, η αγοραία αξία των δεσμευμένων μετοχών της ήταν περίπου 40,24 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Προς το παρόν, ο Guo Taiming κατέχει περίπου 1.379 δισεκατομμύρια μετοχές Hon Hai. Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Guo Taiming είχε δεσμευτεί 1,772 δισ. Μετοχές, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 83,5% των συνολικών του μετοχών.

Οι άνθρωποι της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας ανέφεραν ότι το ποσό που εφαρμόζεται γενικά στις τράπεζες για τα ενεχυριασμένα αποθέματα ήταν περίπου 50% έως 70% της αγοραίας αξίας των αποθεμάτων εκείνης της εποχής. Υπολογιζόμενη στο 60%, η Guo Taiming δεσμεύτηκε αυτή τη φορά με τις τράπεζες να δανειστεί περίπου 24,14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Guo Taiming να δανειστεί από την τράπεζα είναι άγνωστοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Guo Taiming δεσμεύτηκε το απόθεμα του Hon Hai. Τον Ιανουάριο του 2017, ο Guo Taiming, τότε πρόεδρος του Hon Hai, δεσμεύτηκε επίσης να δανείσει 430 εκατομμύρια μετοχές της Hon Hai από τις τράπεζες στις αρχές Ιανουαρίου. Εκείνη την εποχή, η αγοραία αξία υπολογίστηκε αρχικά περίπου στα 36.25 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το δανειζόμενο ποσό ήταν περίπου 21.75 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή, η αγορά άκουσε ότι η υπόσχεση Guo Taiming για τα αποθεματικά δάνεια μπορεί να σχετίζεται με την επένδυση σε εργοστάσια πάνελ.