Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Καταπολέμηση για πολλά χρόνια, η Qualcomm άνοιξε την απόσταση με το MediaTek 5G;

Καταπολέμηση για πολλά χρόνια, η Qualcomm άνοιξε την απόσταση με το MediaTek 5G;

Η Qualcomm ανακοίνωσε στις 24 Οκτωβρίου ότι θα δημιουργήσει ένα ταμείο κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου 5G με συνολικό ποσό 200 εκατομμυρίων δολαρίων (την ίδια μονάδα) και τόνισε ότι εκτιμάται ότι η 5G μπορεί να φθάσει τα 13,2 τρισ. , μέσω επενδύσεων, με στόχο την επιτάχυνση Οι νέες επιχειρήσεις αναπτύσσουν εφαρμογές 5G πέρα ​​από τα smartphones για να βοηθήσουν στην υιοθέτηση της υιοθέτησης του 5G.

Η εποχή των 5G οδηγήθηκε από τις εφαρμογές smartphone και επιτάχυνε τα μάτια των ανθρώπων κάτω από τα κίνητρα των εμπόλεμων πολέμων της Κίνας και των ΗΠΑ. Ωστόσο, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ταϊβάν και το ερευνητικό ινστιτούτο Jibang Technology έχουν πρόσφατα επισημάνει ότι η αγορά των smartphone είναι ώριμη, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Είναι το πεδίο εφαρμογής με ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στο μέλλον.

Στον ανταγωνισμό των τσιπ κινητής τηλεφωνίας 5G, η πιο αξιοσημείωτη μάχη μεταξύ της Qualcomm και της MediaTek είναι ότι όταν η αγορά σταδιακά μετατρέπεται σε κινητά τηλέφωνα, πού πρέπει να φτάσουν τα 2 εργοστάσια;

Τι είναι πίσω από τη μεγάλη επένδυση δράσης είναι η εδραίωση της κατάστασης της βιομηχανίας;

Ο Yao Jiayang, ανώτερος αναλυτής στο Ινστιτούτο Βιομηχανικής Έρευνας του Tuoba, πιστεύει ότι η Qualcomm όχι μόνο θα επιδιώξει να επιδιώξει το μέλλον, αλλά και να επιβραδύνει τον ανταγωνισμό της στην πλευρά των κινητών τηλεφώνων, επενδύοντας σε άλλες εφαρμογές και εδραιώνοντας την ηγετική θέση της στο 5G .

Η αγορά πιστεύει πρόσφατα ότι η MediaTek έχει πλησιάσει την τεχνολογία της Qualcomm, αλλά το chip 5G της Qualcomm βρίσκεται στη ζώνη χιλιοστομέτρου. Η τεχνολογία μπροστά από άλλους κατασκευαστές για μισό χρόνο σε περισσότερο από ένα χρόνο. Με την απόκτηση του RF360, ο μελλοντικός έλεγχος των άλλων 5G προϊόντων θα είναι επίσης Βελτίωση, οδηγώντας πάντα στην κατάσταση του εργοστασίου.

Μόνο η Qualcomm είναι απαραίτητη για να εδραιώσει τη δική της βιομηχανία και τη θέση της στην αγορά. Ο Yao Jiayang επεσήμανε ότι οι τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες πίσω από το 5G είναι προβλέψιμες. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν το 5G ως ένα από τα όπλα του εμπορικού πολέμου, θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε διάφορες εταιρείες. Να είστε ο πρώτος που θα δημιουργήσει το δικό σας 5G οικοσύστημα, και στο μέλλον θα υπάρξουν ευκαιρίες να εμποδίσει άλλες εταιρείες chip 5G από την επέκταση των αγορών τους.

Η Qualcomm θέλει να εκμεταλλευτεί τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες, αντιμετωπίζοντας πρώτα ζητήματα κόστους

Ποια είναι η 5G αγορά που υπολογίζει ο Qualcomm; Ο Yao Jiayang πιστεύει ότι είναι το Διαδίκτυο των πραγμάτων και το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Επισημαίνει ότι η Qualcomm συνέχισε να αναπτύσσει προδιαγραφές επικοινωνίας υψηλής απόδοσης και χαμηλής καθυστέρησης (URLLC) στο Internet των Οχημάτων. Προς το παρόν, συνεχίζει να συνεργάζεται με διεθνείς πωλητές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όπως η Nokia και η πρόοδό της είναι πραγματικά μπροστά από τους συνομηλίκους της.

Ωστόσο, στο Διαδίκτυο των πραγμάτων, η Qualcomm εξετάζει το στενό Internet των πραγμάτων (NB-IoT) και υπάρχουν περισσότερες προκλήσεις εδώ. Ανέφερε ότι το NB-IoT είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διάταξης 5G. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η HiSilicon, η Intel, η MediaTek και η Ziguang Zhanru, αναπτύσσουν επίσης NB-IoT. Στο μέλλον, ο ανταγωνισμός στις τιμές είναι σίγουρα ένα σημαντικό μέρος της αγοράς. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο ερώτημα που αντιμετωπίζει η Qualcomm είναι, μπορούν τα μάρκες NB-IoT να κερδίσουν χρήματα;

Ο Yao Jiayang ανέλυσε περαιτέρω ότι επειδή το επιχειρηματικό μοντέλο της Qualcomm δεσμεύεται από τα δικαιώματα, ένα τσιπ θα πουλήσει για 50-60 δολάρια, αλλά τα προϊόντα Internet of Things απαιτούν ένα μεγάλο αριθμό, απλό και ελαφρύ και η τιμή είναι κοντά στον λαό. για παράδειγμα, οι κατασκευαστές θέλουν να παράγουν μαζικά ένα έξυπνο ρολόι. Η τιμή μπορεί να ελέγχεται στα 300 δολάρια. Το κόστος chip της Qualcomm είναι πολύ υψηλό. Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να εξετάσει η Qualcomm.

Καταπολέμηση για πολλά χρόνια, 5G στρατηγική της Qualcomm MediaTek γίνεται όλο και μακρύτερα

Προς το παρόν, η Qualcomm φαίνεται να έχει αντιληφθεί την τάση των μελλοντικών εφαρμογών που μετακινούνται από κινητά τηλέφωνα σε άλλους τομείς και σκοπεύει να στήσει αποφασιστικά. Όσον αφορά το MediaTek, το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις κινητές επικοινωνίες, φαίνεται ότι έχει επιλέξει να προωθήσει το 5G κινητό τηλέφωνο ενιαίο chip (SoC). Η διάταξη του Διαδικτύου των πραγμάτων και του Διαδικτύου των Οχημάτων είναι λιγότερο προφανής.

Οι τρέχοντες πόροι του MediaTek δεν αρκούν. Ο Yao Jiayang είπε ότι η βραχυπρόθεσμη MediaTek δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την Qualcomm για αυτή την αγορά εκτός του κινητού τηλεφώνου. Η MediaTek και η Qualcomm έχουν κάποια διαφορά στην κλίμακα εσόδων. Ως εκ τούτου, εν όψει της 5G, η οποία είναι σχετικά δαπανηρή επένδυση σε ασημένιες σφαίρες, η MediaTek πρέπει πρώτα να κάνει προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν αμέσως, όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Όσον αφορά το μέλλον της MediaTek να εισέλθει στην αγορά 5G εκτός του κινητού τηλεφώνου, ο Yao Jiayang δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να βελτιστοποιήσει τη διάρθρωση του κόστους και να παράσχει τρόφιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα στη μεσαία και χαμηλή αγορά. Αυτό είναι το MediaTek. Στο 5G Internet of Things, η δικτύωση αυτοκινήτων 5G είναι ο πιο πιθανός τρόπος να κινηθείτε.