Σπίτι > Νέα > Edwan: Η παγκόσμια ζήτηση δοκιμών για ημιαγωγούς φέτος μειώνεται κατά 15% ετησίως

Edwan: Η παγκόσμια ζήτηση δοκιμών για ημιαγωγούς φέτος μειώνεται κατά 15% ετησίως

Η Advantest, κατασκευαστής εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών, αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση δοκιμής ημιαγωγών μπορεί να μειωθεί κατά 15% φέτος λόγω του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ, αλλά η ίδια η εταιρεία είναι καλύτερη από την αναμενόμενη στις αρχές του έτους, το επόμενο έτος κάτω από 5G , AI και το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Η αγορά δοκιμών ημιαγωγών αναμένεται να ανακάμψει.

Αναμένοντας την αγορά ημιαγωγών το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μέχρι το επόμενο έτος, ο Ai Wanwan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Ταϊβάν, Wu Qingxi, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές μεταβλητές στην αγορά ημιαγωγών από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μέχρι το επόμενο έτος. Είναι απαραίτητο να παρατηρηθούν οι παράγοντες του εμπορικού πολέμου και οι γενικές συνθήκες της αγοράς εξακολουθούν να είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Ωστόσο, η δοκιμή Advantest είναι σχετικά σταθερή λόγω της αγοράς δοκιμών υψηλού επιπέδου, όπως η 5G και η HPC. Επομένως, η κατάσταση λειτουργίας είναι σχετικά αισιόδοξη.

Παρατηρώντας την αγορά δοκιμών ημιαγωγών, ο Wu Wanqi, ανώτερος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος πωλήσεων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Edwin ATE, επεσήμανε ότι το περασμένο έτος ήταν πολύ καλό έτος. Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρέχοντος έτους μπορεί να είναι χαμηλότερος από πέρυσι. Υπάρχουν ακόμα αβεβαιότητες όπως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Η εκτιμώμενη πτώση είναι περίπου 15%, αλλά συνολικά, φέτος, η απόδοση του Edwin είναι καλύτερη από ό, τι αναμενόταν αρχικά.

Ο Wu Wanqi επεσήμανε επίσης ότι η ζήτηση δοκιμών μνήμης θα μειωθεί κατά 37% φέτος, κυρίως επειδή οι αποστολές μνήμης των κορεατικών κατασκευαστών επιβραδύνουν, αλλά η DDR 5 και η υψηλή ταχύτητα υπολογιστών (HPC) θα οδηγήσουν στη ζήτηση της αγοράς DRAM.

Το σύστημα σε τσιπ (SoC) Καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να επενδύουν σε παραγωγική ικανότητα, σταθερή ζήτηση για δοκιμές, μόνο η εκτιμώμενη πτώση 11%, ο ρυθμός μείωσης είναι σχετικά μέτριος και η ζήτηση δοκιμών SoC υψηλού επιπέδου εξακολουθεί να αυξάνεται. το χρόνο θα υπάρξει ζήτηση για υψηλότερη ανάπτυξη SoC Υψηλότερη.