Σπίτι > Νέα > Προωθούμενη από το 5G, η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών αναμένεται να αναστρέψει τη ζοφερή κατάσταση το 2020

Προωθούμενη από το 5G, η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών αναμένεται να αναστρέψει τη ζοφερή κατάσταση το 2020

Σύμφωνα με την εφημερίδα Science and Technology Daily, τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης "Theinvestor" ανέφεραν ότι με τη συνεχή ανάπτυξη εξοπλισμού 5G, η κορεατική βιομηχανία μνήμης αναμένεται να αναβιώσει από το 2020, αλλάζοντας την κατάσταση της ζοφερής λειτουργίας του φετινού έτους.

Οι κορεάτες συμμετέχοντες στην αγορά δήλωσαν ότι τα βασικά στοιχεία της βιομηχανίας ημιαγωγών θα βελτιωθούν σημαντικά μέχρι το 2020. Μεταξύ αυτών, χάρη στους κατασκευαστές που προσαρμόζουν την προσφορά στην αγορά, η αγορά DRAM θα ​​επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και οι τιμές αναμένεται να ανακάμψουν σημαντικά στη δεύτερη τρίμηνο του 2020. Για παράδειγμα, η SK Hynix και η Micron άρχισαν να μειώνουν την κλίμακα παραγωγής και η Samsung σχεδιάζει να μετατρέψει τη γραμμή παραγωγής της DRAM στη γραμμή παραγωγής αισθητήρων εικόνας το επόμενο έτος.

Την ίδια στιγμή, η ερευνητική μονάδα IHS Markit δήλωσε ότι οι μεγάλες αποστολές κινητών τηλεφώνων 5G θα αυξήσουν τη ζήτηση για ημιαγωγούς. Το επόμενο έτος, τα παγκόσμια έσοδα από ημιαγωγούς θα αυξηθούν κατά 5,9% και το ποσό θα αυξηθεί από 422,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 448 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, η 5G θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην αναβίωση της αγοράς των ημιαγωγών το επόμενο έτος.

Η IHS Markit ανέφερε επίσης ότι η τεχνολογική καινοτομία θα οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης και ότι ο δυναμισμός της αγοράς θα ενισχυθεί περαιτέρω. Η Samsung και η SK hynix της Νότιας Κορέας σχεδιάζουν επί του παρόντος να παράγουν μαζική DRAM χαμηλής ισχύος πέμπτης γενιάς για συσκευές 5G, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην ικανότητα DRAM σε αυτό το στάδιο, συνεπώς οι τιμές DRAM θα ​​ανακάμψουν περαιτέρω.

Επιπλέον, άλλα ερευνητικά ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Έρευνας (MIC) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Tektronix προέβλεψαν πρόσφατα ότι οι ημιαγωγοί θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη ζήτηση για εφαρμογές 5G, AI και αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020 με τη βοήθεια των αναδυόμενων τερματικών εφαρμογών. Η βιομηχανία θα βγει σταδιακά από το κάτω μέρος.