Σπίτι > Νέα > Η παράδοση της παραγγελίας SMIC Ο εξοπλισμός EUV αναβλήθηκε, απάντησε η ASML

Η παράδοση της παραγγελίας SMIC Ο εξοπλισμός EUV αναβλήθηκε, απάντησε η ASML

Η Nikkei Asia Review δημοσίευσε την 6η (ώρα του Πεκίνου) ότι η ASML καθυστέρησε την παράδοση της μηχανής λιθογραφίας EUV της SMIC, αλλά οι συγκεκριμένοι λόγοι είναι άγνωστοι.

Τον περασμένο Μάιο, η SMIC διέταξε μια μηχανή λιθογραφίας EUV ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από την ASML. Ο Nikkei ενημερώθηκε από τρεις πηγές ότι ο εξοπλισμός που παραγγέλθηκε από την SMIC έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα εγκατασταθεί στα μέσα του 2020, αλλά τα αγαθά προς το παρόν "περιμένουν την ειδοποίηση παρακολούθησης".

Στο 6ο βράδυ του Πεκίνου, το Reuters ανέφερε ότι η ASML απάντησε λέγοντας ότι η άδεια της εταιρείας να εξάγει έναν από τους πιο προηγμένους εξοπλισμούς σε έναν κινέζο πελάτη έχει λήξει και αναμένει την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης για μια νέα άδεια. .

Ο εκπρόσωπος της ASML, Monique Mols, εξήγησε ότι η τιμή αυτού του εξοπλισμού είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. "Το ASML συμμορφώνεται μόνο με το νόμο. Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι ο εξοπλισμός EUV μπορεί να μεταφερθεί μόνο εάν έχει άδεια εξαγωγής".

Δέσμευσε πολλές φορές

Καθώς η ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας επιταχύνει, οι δραστηριότητες της ASML στην Κίνα αυξήθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου τριμήνου και του δεύτερου τριμήνου της ASML 2018, οι πωλήσεις στην ηπειρωτική χώρα αντιπροσώπευαν περίπου το 20%, το οποίο ισοδυναμεί με την αμερικανική αγορά και υπερέβη την αγορά της Ταϊβάν. Προκειμένου να εμβαθύνει την αποφασιστικότητα της κινεζικής αγοράς, η ASML αντικατέστησε τον πρώην ηγέτη της κορεατικής περιοχής με τον τελευταίο κινέζο πρόεδρο Shen Bo.

Τα τελευταία χρόνια, παρόλο που η αγορά έχει φημολογηθεί για την ASML, η ASML την αμφισβήτησε μία προς μία και επανέλαβε συνεχώς τη σημασία της κινεζικής αγοράς. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, υπήρξαν φήμες ότι η ASML απαγορεύτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να προσλάβει κινέζους εργαζόμενους. Ακολούθως, η ASML απάντησε: «Αυτή είναι μια ψεύτικη φήμη. Όταν η ASML προσλαμβάνει ανθρώπους, γενικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός της εθνικότητας, καλωσορίζουμε μηχανικούς από όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν ότι η συμφωνία του Wassenaar δεν θα επιτρέψει στην ASML να αγοράσει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό από την Κίνα. Από αυτή την άποψη, Shen Bo έχει πει ότι αυτή είναι μια παρανόηση των ASML, ASML μηχανές λιθογραφίας έχουν πάντα πωλούνται στην ηπειρωτική χώρα. Υποσχέθηκε επίσης ότι ο πιο προηγμένος εξοπλισμός θα δει και στην ηπειρωτική αγορά.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η γραμμή παραγωγής 12 ιντσών της Wuxi της Huahong Semiconductor, άλλο χυτήριο πλακιδίων στην Κίνα, μεταφέρθηκε με επιτυχία σε τρεις εξοπλισμούς λιθογραφίας ASML. Ο παγκόσμιος ανώτερος αντιπρόεδρος της ASML, Μπερτ Σαβόνιι, δήλωσε ότι η ASML έχει μεγάλη τιμή να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας και να συμβάλει και ελπίζει να συνεχίσει να συμβάλλει στο μέλλον.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ASML είναι αισιόδοξη για την αυξανόμενη αγορά κινεζικών ημιαγωγών και θα συνεχίσει να επεκτείνει την επιχειρηματική της παρουσία στην Κίνα στο μέλλον. Πιστεύω ότι η ASML θα είναι προσεκτική για την παράδοση αυτού του εξοπλισμού EUV από την SMIC.

Ποιες είναι οι απόψεις άλλων κατασκευαστών εξοπλισμού των ΗΠΑ;

Η λιθογραφία είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας κατασκευής ημιαγωγών και απαιτούνται πολλές συσκευές ημιαγωγών για την χάραξη, την άλεση, τον καθαρισμό και άλλες διαδικασίες.

Εκτός από τα ολλανδικά ASML, τα αμερικανικά εφαρμοσμένα υλικά, η Lam Research και το KLA είναι προμηθευτές εξοπλισμού στον παγκόσμιο κλάδο των ημιαγωγών.

Ο Daniel Durn, Διευθύνων Σύμβουλος της Applied Materials, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει σχέδια να διασφαλίσει ότι ελαχιστοποιείται ο καθαρός αντίκτυπος των τιμολογίων που σχετίζονται με τις κινεζικές τάσεις των ΗΠΑ. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η αγορά της ηπειρωτικής Κίνας αντιπροσώπευε το 28% των εσόδων της εταιρείας, τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο Oreste Donzella, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθυντής μάρκετινγκ του KLA, επεσήμανε επίσης σε συνέντευξή του στο Ji Wei.com ότι η Κίνα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή των ημιαγωγών. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του KLA 2018, τα έσοδα της Κίνας αντιπροσώπευαν το 32%, ενώ το δεύτερο μόνο στη Νότια Κορέα (34%). Στο μέλλον, το KLA θα παρέχει ολοκληρωμένες και διαφοροποιημένες υπηρεσίες τεχνολογίας και εντοπισμού για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας.

Όταν συμμετείχε στην πρώτη Κίνα Expo της Κίνας, η Lam Research τόνισε ότι το μέγεθος της κινεζικής αγοράς καθορίζει τις ευκαιρίες εδώ, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην κινεζική αγορά και είναι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αν και η Sanan Optoelectronics συμπεριλήφθηκε στην "Μη επαληθευμένη λίστα (UVL)" από την αμερικανική κυβέρνηση, τα υλικά της αίτησης σταμάτησαν προσωρινά τις επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των δύο μερών. Ωστόσο, μετά από αποτελεσματική επικοινωνία, επανεκκίνησε σύντομα. Εφοδιασμός και συνεργασία.

Από τη στάση αυτών των τριών αμερικανικών κατασκευαστών εξοπλισμού ημιαγωγών, αρκεί να διαπιστώσουμε ότι ακόμη και οι αμερικανοί αυτοί κατασκευαστές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην κινεζική αγορά ημιαγωγών. Ακόμα κι αν υπάρχει ένα μικρό επεισόδιο λόγω κανονισμών της κυβέρνησης, είναι πολύ ενεργό να επικοινωνεί και να λύνει.

Το ολλανδικό εργοστάσιο υπακούει;

Στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ, είναι εύκολο να καθυστερήσει η παράδοση της ASML και να κατηγορηθεί και η παρέμβαση των ΗΠΑ. Έτσι, ακόμη και το αμερικανικό εργοστάσιο εξοπλισμού δεν έχει κάνει τίποτα, η ASML ως ολλανδός κατασκευαστής θα τηρηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ο Chris Hung, ανώτερος τεχνικός αναλυτής στο Market Intelligence & Consulting Institute, δήλωσε: "Όλες οι εταιρείες που σχετίζονται με τσιπ, αμερικανικές ή όχι, είναι πολύ προσεκτικές κατά την αποστολή προϊόντων στην Κίνα. ΗΠΑ. ".

Λαμβάνοντας τη Huawei, μια άλλη κινεζική εταιρεία, για παράδειγμα, αφού η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στον "κατάλογο οντοτήτων", ο βρετανικός βραχίονας προμηθευτή τσιπ ανακοίνωσε αμέσως την αναστολή της συνεργασίας με την Huawei, επειδή το σκέλος της τεχνολογίας είναι εγγενές στις Ηνωμένες Πολιτείες . Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της νομικής επανεξέτασης, το σκέλος επανέλαβε τις δραστηριότητές του με την Huawei.

Εκτός από τον βραχίονα, οι περισσότεροι προμηθευτές της Huawei από την Αμερική επιστρέφουν τώρα στην προμήθεια της Huawei μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της συμμόρφωσης.

Επομένως, αυτό συμβαίνει επίσης όταν η ASML αναβάλλει την παράδοση του εξοπλισμού EUV της SMIC. Σύμφωνα με πηγές, το ένα πέμπτο των εξαρτημάτων που απαιτούνται για τις μηχανές παραγωγής ASML παράγονται σε εργοστάσιο στο Κοννέκτικατ, ΗΠΑ. Ακόμα και αν η ASML αναγκαστεί να προβεί σε "έλεγχο συμμόρφωσης", η παράδοση θα συνεχιστεί μόλις πληρούνται οι προϋποθέσεις. Η SMIC ανταποκρίθηκε επίσης στο περιστατικό και είπε ότι το έργο βρίσκεται ακόμα στο "γραπτό στάδιο εργασίας". Προς το παρόν, η προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη της επιχείρησης προχωρεί ομαλά, η σχέση μεταξύ Ε & Α και παραγωγής είναι φυσιολογική και οι πελάτες και ο εξοπλισμός εισάγονται σε κανονική λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι Αμερικανοί προμηθευτές της Huawei επιστρέφουν σταδιακά στην προμήθεια και οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ έχουν δείξει σημεία χαλάρωσης. Πρόσφατα, ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου Wilber Ross είπε ακόμη ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία στην Αϊόβα, την Αλάσκα, τη Χαβάη ή την Κίνα κάπου σύντομα.

Αυτό μπορεί να είναι καλή είδηση ​​για τη συμφωνία μεταξύ ASML και SMIC. Ακόμη και αν η ολλανδική κυβέρνηση ανησυχεί για την προσέλκυση των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν η αμερικανική στάση απέναντι στην Κίνα αρχίσει να βελτιώνεται, τότε η ολλανδική κυβέρνηση σίγουρα δεν θα κάνει περισσότερη αναστάτωση.