Σπίτι > Νέα > Το μερίδιο αγοράς της DRAM κυριαρχεί, γιατί η Samsung ακόμα πολιορκείται;

Το μερίδιο αγοράς της DRAM κυριαρχεί, γιατί η Samsung ακόμα πολιορκείται;

Η εταιρεία αναμένει ότι το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της DRAM της Samsung αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο επίπεδό της σε τρία χρόνια. Επιπλέον, η μείωση των τιμών των ημιαγωγών μνήμης έχει επιβραδυνθεί. Ο εξωτερικός κόσμος αναμένει από τη Samsung να βελτιώσει τα έσοδά της. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές επεσήμαναν ότι η Samsung Electronics είναι ακόμα γεμάτη από πολλές προοπτικές. Βεβαιότητα.

Η έκθεση της κορεατικής εφημερίδας "Ημερήσια Οικονομία" επεσήμανε ότι το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, οι εταιρείες ΤΠΕ καθυστέρησαν τις επενδύσεις και προκάλεσαν την κατάθλιψη της βιομηχανίας DRAM. Είναι ακόμα δύσκολο να διασφαλιστεί ότι η βιομηχανία DRAM μπορεί να αποκαταστήσει το παρελθόν της δόξα στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, οι κινεζικές εταιρείες πιέζουν τη Samsung Electronics σε χαμηλή τιμή στον τομέα των πάνελ και η επιχείρηση smartphone της Samsung Electronics ανακάμπτει αργά. Είναι δύσκολο να βελτιώσουμε γρήγορα τα έσοδα. Όχι μόνο αυτό, η Samsung Electronics πρέπει να αντιμετωπίσει τους ιαπωνικούς περιορισμούς στις εξαγωγές, τις εμπορικές διαφωνίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και τις αγωγές του αντιπροέδρου.

Από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι τιμές DRAM συνέχισαν να πέφτουν. Η μείωση αυτή δεν άρχισε να επιβραδύνεται μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Η τιμή DRAM (τιμή συναλλαγής DDR4 8Gb) τον Αύγουστο ήταν 2,94 δολάρια ΗΠΑ, το ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, η τιμή της μνήμης flash NAND έχει αυξηθεί για δύο μήνες, και ο εξωτερικός κόσμος έχει αρχίσει να αναμένει ότι η τιμή έχει βυθιστεί και είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια ανάκαμψη.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι τιμές της DRAM εξακολουθούν να έχουν πολύ δρόμο προς τα κάτω. Παρόλο που η IHS Markit προβλέπει ότι το μερίδιο αγοράς της DRAM της Samsung θα φτάσει το 47% το τρίτο τρίμηνο, η κορεατική βιομηχανία ημιαγωγών εξακολουθεί να πιστεύει ότι παρόλο που η DRAM φαίνεται να έχει πέσει στο κάτω μέρος, η ζήτηση DRAM και το απόθεμα δεν έχουν ανακτηθεί και είναι πολύ νωρίς να κρίνετε αν οι τιμές DRAM βρίσκονται κάτω.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η βιομηχανία DRAM θα ​​ανακάμψει μακροπρόθεσμα. Αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης. Ορισμένες προβλέψεις πιστεύουν ότι με την επέκταση του 5G, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα ηλεκτρικά οχήματα και άλλες βιομηχανίες το επόμενο έτος, η ζήτηση για μάρκες μνήμης θα αυξηθεί, τα έσοδα της Samsung αναμένεται να ανακάμψουν το 2021.

Ο κλάδος των χρεογράφων επεσήμανε ότι το κέρδος του Samsung Electronics για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να βελτιωθεί, αλλά είναι δύσκολο να επιστρέψουμε στην προηγούμενη μέρα. Η βιομηχανία κινητών αξιών προβλέπει ότι τα έσοδα της Samsung Electronics φέτος θα ανέλθουν σε 27 τρισεκατομμύρια κέρδη και αναμένεται να φθάσουν τα 35 τρισεκατομμύρια κέρδη το επόμενο έτος. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα κέρδη του 2017 και του 2018 (περίπου 50 τρισεκατομμύρια κέρδη), εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό περιθώριο για ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, αν και η επιχείρηση ημιαγωγών αντιπροσωπεύει μεγάλο ποσοστό της κερδοφορίας της Samsung Electronics, πρέπει επίσης να δώσει προσοχή στην ανάπτυξη έξυπνων τηλεφώνων και οθονών. Για παράδειγμα, αν και το Galaxy Note10 και το Galaxy Flod έχουν δεχτεί καλά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η αύξηση των πραγματικών εσόδων και κερδοφορίας παραμένει εμφανής.

Στην εκθεσιακή επιχείρηση, η πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης της Asiana επεσήμανε ότι τα μικρά OLEDs μπορεί να υπερφορτωθούν μέσα σε τρία χρόνια και η ανταπόκριση της εταιρείας είναι πολύ σημαντική. KTB Investment Securities Ερευνητής Jin Liang Zai (μεταγραφή) επεσήμανε ότι ο κινεζικός κύκλος επιχειρήσεων άρχισε μαζική παραγωγή πάνελ OLED φέτος, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις του επόμενου έτους