Σπίτι > Νέα > Συγκρίνοντας το σχήμα διαφοράς 7nm; Τα Global Foundries ξεκινούν τη διαδικασία 12LP

Συγκρίνοντας το σχήμα διαφοράς 7nm; Τα Global Foundries ξεκινούν τη διαδικασία 12LP

Στις 25 Σεπτεμβρίου, η Global Foundries ξεκίνησε τη διαδικασία 12LP + στο πλαίσιο της παγκόσμιας τεχνολογικής διάσκεψης, εστιάζοντας στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης και αιτιολόγησης. Σε σύγκριση με τη διαδικασία 12LP της προηγούμενης γενιάς, το 12LP + προσφέρει αύξηση της απόδοσης κατά 20% ή μείωση της ισχύος κατά 40% με 15% μείωση της λογικής περιοχής.

Επιπλέον, ένα βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας 12LP + είναι η υψηλής ταχύτητας, χαμηλής ισχύος κυψέλη μνήμης SRAM 0.5V που υποστηρίζει γρήγορη, ενεργειακά αποδοτική μεταφορά δεδομένων μεταξύ του επεξεργαστή και της μνήμης, η οποία είναι η εργασία της αγοράς υπολογιστικών και καλωδιακών υποδομών . Σημαντικές απαιτήσεις για έξυπνες εφαρμογές.

Η Global Foundries παρέχει πακέτα αναφοράς σχεδίασης για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υπηρεσίες DTCO για τη διαδικασία 12LP +, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες να βλέπουν σχέδια κυκλωμάτων τεχνητής νοημοσύνης από μια ολιστική άποψη για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος.

Επιπλέον, το 12LP + διαθέτει επίσης ένα νέο παρεμβολέα πυριτίου για 2.5D συσκευασία, το οποίο βοηθά στην ενσωμάτωση μνήμης υψηλού εύρους ζώνης με τον επεξεργαστή για γρήγορη, ενεργειακά αποδοτική επεξεργασία δεδομένων.

Η λύση 12LP + χρησιμοποιεί την Physical IP Artisan® του ARM για τα Global Foundries και POPTMIP για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Και οι δύο λύσεις θα εφαρμοστούν επίσης στην πλατφόρμα 12LP πρώτης γενιάς του Global Foundries.

Ο Gus Yeung, γενικός διευθυντής και ερευνητής της ομάδας Physical Design Group, δήλωσε: "Η τεχνητή νοημοσύνη, η αυτοκινητοβιομηχανία και τα high-end mobile mobile είναι μόνο μερικές από τις αναπτυσσόμενες εφαρμογές για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των SoCs υψηλής απόδοσης. Το Physical IP Artisan και ο προηγμένος σχεδιασμός επεξεργαστών, το 12LP + της Global Foundries θα βοηθήσει τους σχεδιαστές να σχεδιάσουν τα προϊόντα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Ο Michael Mendicino, αντιπρόεδρος λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στη Global Foundries, δήλωσε: "Η έναρξη του 12LP + είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Global Foundries για την παροχή διαφοροποιημένων λύσεων στους πελάτες της." Η Global Foundries είναι σε θέση να σχεδιάσει σχέδια χωρίς να διαταράξει τις ροές εργασίας σε σύγκριση με άλλες λύσεις Κλίμακα, η οποία είναι πολύ αποδοτική από πλευράς κόστους ».

Ο Michael Mendicino δήλωσε επίσης: "Για παράδειγμα, ως μια προηγμένη τεχνολογία 12nm, η λύση μας 12LP + παρέχει στους πελάτες τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα απόδοσης και ισχύος που θέλουν από τη διαδικασία 7nm, αλλά η NRE (μη επαναλαμβανόμενη μηχανική) περίπου, διότι ο κόμβος των 12nm λειτουργεί μακρύτερα και ωριμάζει, οι πελάτες θα είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν γρήγορα την πλήρη κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ».

Σύμφωνα με την Global Foundries, το 12LP + PDK είναι τώρα διαθέσιμο και η εταιρεία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με πολλούς πελάτες. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και η μαζική παραγωγή στο Fab 8 στη Μάλτα, τη Νέα Υόρκη το 2021.