Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Κλειστός σχοινί ματιών; Στη συντηρητική επίθεση του JDI στα πάνελ OLED για 7 χρόνια

Κλειστός σχοινί ματιών; Στη συντηρητική επίθεση του JDI στα πάνελ OLED για 7 χρόνια

Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι ειδήσεις σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Ιαπωνίας Display Inc έχουν σταματήσει. Κάποιοι λένε ότι η πηγή της καταστροφής οφείλεται στο γεγονός ότι ο JDI κολλάει στην οθόνη LCD και δεν αναγνωρίζει ότι η σημερινή αγορά δεν κυριαρχεί πλέον από την οθόνη LCD. Είναι. Αλλά στην πραγματικότητα, ήδη από το 2012, το JDI αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα χρόνο για να επιτύχει μαζική παραγωγή πάνελ OLED, αλλά γιατί συνεχίζει να λειτουργεί το JDI τα τελευταία επτά χρόνια;

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα δύο προβλήματα κεφαλαίου και τεχνολογίας, αλλά μερικές φορές είναι υπερβολικά "αυτάρκης" και πολύ "επιτυχής" τελικά θα γίνει μια χρόνια αυτοκτονία.

Επαναλαμβανόμενο σχέδιο μαζικής παραγωγής και μηδενικό πρόγραμμα

Το 2011, η ιαπωνική βιομηχανία πάνελ κατέστη όλο και πιο αργή και η ιαπωνική κυβέρνηση οδήγησε τις Sony, Toshiba και Hitachi να ενσωματώσουν την επιχείρησή τους στον πίνακα LCD και δημιούργησαν την Japan Display Inc.

Μπορούμε να πούμε ότι η JDI στην αρχή της ίδρυσής της ήταν γεμάτη φιλοδοξίες.

Το 2012, η ​​Nikkan Industry News ανέφερε ότι η JDI σχεδιάζει να παράγει μαζικά πάνελ OLED κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, κυρίως για κινητές συσκευές όπως τα smartphones. Την εποχή εκείνη, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η JDI σχεδιάζει να επεκτείνει τη χωρητικότητα των οθονών OLED κατά περίπου 100 δισ. Γιέν (περίπου 6,489 δισ. RMB) για να προλάβει τη Samsung Display, η οποία είναι ηγέτης στην αγορά.

Την εποχή εκείνη, η JDI δημιούργησε μια δοκιμαστική γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Mobara και στο εργοστάσιο Dongpu της Ιαπωνίας και συνεχίζει να αναπτύσσει πάνελ OLED. Αν και η Nikkei News έχει επισημάνει ότι τα πάνελ OLED της JDI θα είναι μαζικά παραχθέντα το 2014 το νωρίτερο. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι το 2019, ο νέος CEO της JDI, Kikuoka, δήλωσε ότι η JDI θα ξεκινήσει τελικά το πρώτο της προϊόν OLED.

Αυτό είναι σωστό, είναι το πρώτο. Το JDI ξεκινά τελικά τα αποτελέσματά του σε πάνελ OLED εδώ και πολλά χρόνια.

Τι είναι το JDI απασχολημένο από το 2014 έως το 2019;

Στην πραγματικότητα, η δράση JDI που μόλις δημιουργήθηκε είναι πολύ συχνή. Το 2012, το JDI ξεκίνησε ένα πάνελ OLED 4,5 ιντσών και 1280x720. Το 2013, η JDI ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός πάνελ OLED Full-HD 5,2 ιντσών για smartphones με την υψηλότερη ανάλυση (1920x1080) την εποχή εκείνη. Την ίδια στιγμή, η JDI δήλωσε ότι σκοπεύει να παράγει μαζικά σε δύο με τρία χρόνια και ελπίζει να σπάσει την κατάσταση που κυριαρχείται από τη Samsung Electronics της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια μέχρι το 2015, το JDI δεν έχει ακόμη μαζική παραγωγή, αλλά φαίνεται από τα δημοσιεύματα των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με ορισμένα τοπικά εργοστάσια: η απόδοση του πάνελ δεν είναι καλή, είναι δύσκολη η μαζική παραγωγή. Η ζήτηση OLED μπορεί να επεκταθεί, δεν είναι γνωστή, συντηρητική Η στρατηγική είναι πιο ασφαλής. το κόστος δεν μπορεί να μειωθεί ...

Δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχει πρόοδος, διότι για την τότε αγορά, μόνο η Samsung Display και η LGD μπορούν μαζικά να παράγουν εύκαμπτα πάνελ OLED. Από μια παγκόσμια προοπτική, αυτή η αγορά είναι ακόμα στα σπάργανα και πολλοί δυνητικοί πωλητές περιμένουν την ευκαιρία.

Αποφασισμένος να έρθει, αλλά δεν δύναμη, χωρίς χρήματα

Μέχρι το 2016, καθώς οι κατασκευαστές smartphone άρχισαν να αλλάζουν από οθόνες LCD σε οθόνες OLED, οι παραγγελίες οθόνης της JDI μειώθηκαν απότομα και η επιβράδυνση των πωλήσεων του iPhone έκανε την ιαπωνική εταιρεία εμφάνισης σε ύφεση.

Στην πραγματικότητα, από τη λίστα, η JDI δεν έχει σπάσει την κατάρα των λειτουργικών ζημιών. Ο υπουργός οικονομικών και οικονομικών της Ιαπωνικής κυβέρνησης, Shi Geng Hongcheng, είπε ακόμη ότι αν η JDI, η οποία έχασε δύο χρόνια, βασίστηκε στις εντολές της Apple, η κυβέρνηση δεν θα αποκλείσει την πώληση μετοχών.

Αλλά για το JDI, των οποίων τα μισά έσοδα προέρχονται από την επιχείρηση της Apple, η χρήση της Apple φαίνεται να είναι ένας τρόπος για να ζείτε ευκολότερα. Αν και η Apple δεν έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει οθόνες OLED σε νέα τηλέφωνα, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι η νέα μηχανή της Apple το 2018 ενδέχεται να χρησιμοποιεί οθόνες OLED. Ομοίως, η JDI ελπίζει να αδράξει τις παραγγελίες της Apple και να αναζωογονήσει την ανάπτυξη εγκαίρως.

Ως αποτέλεσμα, η JDI ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ότι η μαζική παραγωγή των πάνελ OLED θα ξεκινήσει το 2018. Αυτή τη στιγμή, η Samsung δεν είναι πλέον η μόνη στον τομέα αυτό. Η LG Display και το κινεζικό εργοστάσιο πάνελ που αντιπροσωπεύεται από την BOE άρχισαν να διαιρούν την αγορά.

Παράλληλα, η JDI σχεδιάζει να επενδύσει 50 δισ. Γιέν για τη δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής OLED panel στο εργοστάσιο Maoyuan, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017. Παράλληλα, σχεδιάζει να αυξήσει τη μηνιαία παραγωγή σε 5 εκατομμύρια τεμάχια το 2018, συσσωρεύοντας έτσι την τεχνολογία μαζικής παραγωγής. Ενάντια στην κορυφαία αγορά, Samsung, LGD και άλλα κορεατικά εργοστάσια.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η Nikki Industrial News συνέντευξη με την εταιρεία παραγωγής πάνελ της εταιρείας και έμαθε ότι η JDI εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης στην κατασκευή μιας πλήρους γραμμής παραγωγής οθονών LCD.

Επιπλέον, ανώνυμοι άνθρωποι της JDI αποκάλυψαν επίσης στην Nikkan Industrial News ότι μέρος της τεχνολογίας γραμμής παραγωγής δοκιμών δεν είναι κατάλληλο για μαζική παραγωγή και συζητά τη χρήση τεχνολογίας παρόμοιας με τους κορεάτες κατασκευαστές. Αλλά ακόμη και αν συνεργάζεται με άλλους προμηθευτές για να ξεπεράσει τις δυσκολίες, το JDI βρίσκεται ακόμα σε δίλημμα - είτε ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο Οργανισμός Ινστιτούτων Βιομηχανικής Καινοτομίας (INCJ) και άλλες κυβερνήσεις θα συμφωνήσουν είναι άγνωστο.

Παρόλο που η τεχνολογία δεν μπορεί να βρεθεί, τα κεφάλαια μπορούν τελικά να πληρωθούν. Τον Δεκέμβριο του 2016, η JDI ανακοίνωσε ότι έλαβε μια εισφορά μετρητών ύψους 75 δισ. Γιεν (περίπου 4.866 δισ. RMB) της INCJ και δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την ανάπτυξη τεχνολογίας OLED.

Μόλις σταματήσει, η αγορά δεν είναι πλέον

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις σε πάνελ OLED, η JDI εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη ότι τα πάνελ LCD της μπορούν να πάρουν ένα απόλυτο πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με την κερδοσκοπία της αγοράς, η ζήτηση των πάνελ OLED δεν έχει φτάσει ακόμα σε "πλήρη άνθηση". Ως εκ τούτου, το JDI δεν είναι υπερβολικά επείγον.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πάντα σκληρή. Το 2017, το iPhone X, το οποίο άλλαξε στην οθόνη OLED, έκανε το JDI απογοητευμένο. Οι παραγγελίες της Apple λήγουν, η JDI αναδιοργάνωσε τις εγχώριες και ξένες γραμμές παραγωγής και απολύθηκαν περισσότεροι από 3.700 εργαζόμενοι. Η συντηρητική επίθεση της JDI εναντίον των πάνελ OLED έχει ήδη καταστήσει δροσερό - βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις παραγγελίες της Apple, η Apple δεν έχει αποχαιρετήσει την οθόνη LCD της JDI.

Μπορούμε να πούμε ότι η μεγάλη εξάρτηση από την Apple είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η JDI έχει καταστραφεί μέχρι σήμερα. Αλλά όπως λέει και η παροιμία, η εξάρτηση από τους ανθρώπους είναι χειρότερη από την εξάρτηση από τον εαυτό του. Στο τέλος, το JDI είναι ακόμα πολύ "αυτοπεποίθητο", αυτόνομο στην κυρίαρχη τεχνολογία LCD. με το κόστος της αυτοπεποίθησης, όταν η αγορά των πάνελ OLED ωριμάζει, μπορείτε πάντα να σκοτώσετε έναν αιματηρό τρόπο. Εάν μπορείτε να καταλάβετε αυτό, μπορείτε μόνο να πείτε ότι το JDI είναι πολύ αφελές.

Το 2018, η JDI άρχισε και πάλι να εξετάσει την καθυστέρηση της μαζικής παραγωγής πάνελ OLED. Ο κύριος λόγος είναι ότι η ζήτηση των πάνελ OLED δεν έχει δείξει ταχεία τάση ανάπτυξης όπως αναμενόταν και οι πίνακες LCD αρχίζουν να δείχνουν σημάδια αναβίωσης.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι η τιμή των πάνελ OLED που παρέχεται από τη Samsung είναι πολύ υψηλή. Σύμφωνα με αναφορές, το κόστος κάθε επιτροπής του iPhone X έφθασε τα 110 δολάρια ΗΠΑ και αναφέρεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 120 και 130 δολάρια ΗΠΑ. Αυτό είναι σχεδόν η κατασκευή του iPhone X. Ένα τρίτο του συνολικού κόστους. Αν το κόστος υπερβεί τις προσδοκίες, φυσικά θα μεταφερθεί στους καταναλωτές. Η αδύναμη ζήτηση για το iPhone X θα κάνει το JDI "τυχερό".

Και φέτος, η Apple έχει αρχίσει να "επιστρέφουν στην οθόνη LCD". Εκτός από την οθόνη Samsung, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής του πάνελ OLED της Apple, ο πίνακας LCD του iPhone 11 παρέχεται από τους LGD, Sharp και JDI.

Η Japan Display Co., Ltd. ελπίζει να ανταλλάξει παραγγελίες για μεγάλη ανάκαμψη. Στις 30 Μαρτίου, η JDI θα επανεξετάσει το θέμα του προγραμματισμού των κεφαλαίων ύψους άνω των 50 δισ. Γιέν στο διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30 δισ. Γιεν (περίπου 1,943 δισ. Γιουάν). Η αύξηση του κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για το κόστος υλικών προμηθειών και εξοπλισμού παραγωγής που απαιτείται για την αύξηση της παραγωγής των πάνελ LCD.

Ωστόσο, οι παραγγελίες των πάνελ LCD του iPhone 11 δεν ήταν όπως αναμενόταν και το προβληματικό JDI δεν μπόρεσε να αποθηκευτεί. Σύμφωνα με μια έκθεση του Nikkan Kogyo Shimbun στις 13 Σεπτεμβρίου, το εργοστάσιο της JDI Baishan στο νομό Ishikawa για την παραγωγή οθονών LCD iPhone θα ανασταλεί επ 'αόριστον.

Το εργοστάσιο Baishan, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2016, είναι το πιο προηγμένο εργοστάσιο της JDI και το μεγαλύτερο μέρος του ταμείου κατασκευής περίπου 170 δισ. Γιέν παρέχεται από την Apple με τη μορφή προπληρωμής. Ωστόσο, λόγω της υιοθέτησης των πάνελ OLED από την Apple, ο ρυθμός λειτουργίας του εργοστασίου Baishan είναι υποτονικός.

Δεν γνωρίζω τη μελλοντική ιαπωνική εταιρεία εμφάνισης

Αν και η JDI δεν έχει ακόμη καθορίσει εάν θα παράγει πλήρως πάνελ OLED, με την τρέχουσα άποψη του JDI, είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για τη διάσωση. Το επενδυτικό σχέδιο έχει έρθει και δεν είναι ένα μικρό χτύπημα για να εγκαταλείψει το JDI.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, η NHK TV Japan αναφέρθηκε σε άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, λέγοντας ότι το JDI διαπραγματεύεται με μια κοινοπραξία κινεζικών εταιρειών και κεφάλαια για να δεχθεί μια επένδυση ύψους περίπου 50 δισ. Γιεν, του μεγαλύτερου μετόχου της JDI Japan. Ο Οργανισμός Βιομηχανικών Καινοτομικών Επενδύσεων (INCJ) εξετάζει επίσης την αναζήτηση οικονομικής βοήθειας.

Μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η JDI ανακοίνωσε ότι θα λάβει εισφορά κεφαλαίου 117 δισεκατομμυρίων γιέν από κινέζους επενδυτές και INCJ. Αλλά μετά από αυτό, οι κινέζοι επενδυτές έχουν αποσύρει διαδοχικά το κεφάλαιό τους και η βιομηχανία έχει στρέψει την προσοχή της στην Apple. Τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος του JDI Kikuoka ήταν αισιόδοξος ότι θα λάβει έως 50 δισ. Γιεν σε επενδύσεις από μεγάλους πελάτες, την Apple Inc. και τις σημερινές εταιρείες. Είπε επίσης ότι ελπίζει να ολοκληρώσει τον στόχο της αύξησης των 50 δισ. Γιέν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Εάν η χρηματοδότηση είναι καλή, το JDI μπορεί να είναι λίγο ανακουφισμένο. Στη συνέχεια, πρέπει να καλύψουμε και να καλύψουμε το χάσμα στον τομέα OLED εδώ και επτά χρόνια. Επειδή η Apple σχεδιάζει να αλλάξει πλήρως την οθόνη OLED το 2020, ο χρόνος που απομένει για το JDI είναι πραγματικά ελάχιστος!