Σπίτι > Νέα > Η εμφάνιση της Κίνας είναι έντονη, η Samsung και η LG κάνουν διαρθρωτικές προσαρμογές

Η εμφάνιση της Κίνας είναι έντονη, η Samsung και η LG κάνουν διαρθρωτικές προσαρμογές

Σε απόκριση της έντονης επίθεσης εκ μέρους των κινεζικών κινεζικών εκθεσιακών εταιρειών, οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ κορεατικών οθονών LG και οθονών της Samsung έχουν σταδιακά δροσιστεί και έχουν υποστεί διαρθρωτικές προσαρμογές.

Σύμφωνα με την έκθεση των κορεατικών μέσων ενημέρωσης "DDaily", οι στατιστικές DSCC της παγκόσμιας παραγωγικότητας προβολής (CAPA) που προσαρμόστηκαν στην αγορά, φέτος, η Κίνα αντιπροσώπευε το 46%, σχεδόν διπλάσια από τη Νότια Κορέα (24%). Από το 2016, η Νότια Κορέα (35%) εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από την Κίνα (29%), αλλά από τότε που ξεπέρασε η Κίνα το 2017, το χάσμα μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας αυξάνεται.

Στον τομέα της οθόνης LCD (υγρών κρυστάλλων), οι κινεζικές εταιρείες υιοθέτησαν χαμηλού κόστους offensives, γεγονός που σταδιακά κατέστησε τις κορεατικές εταιρείες να χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κορέας, το μερίδιο αγοράς της Ιαπωνίας στην αγορά της Νότιας Κορέας ήταν 32% φέτος, ενώ η Κίνα (33%) πήρε το προβάδισμα με μικρή διαφορά. Από την άλλη πλευρά, παρόλο που οι κορεατικές εταιρείες εξακολουθούν να οδηγούν την Κίνα στον τομέα των OLED, οι κινεζικές εταιρείες επιταχύνουν επίσης να προλάβουν τη Νότια Κορέα. Οι BOE της Κίνας, η Visionox και η Huike ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα επενδύσουν στον τομέα των OLED με ένα μέγεθος κεφαλαίων άνω των 15 τρισ.

Λόγω της αργής απόδοσης της LG Display, η εταιρεία άρχισε να πραγματοποιεί διαρθρωτικές προσαρμογές υψηλής έντασης και μειωμένο κόστος εργασίας μέσω της εθελούσιας απόσυρσης και κατάργησης των εργαζομένων. Ο Han Xiangfan, αντιπρόεδρος της LG Display, εξέφρασε την παραίτησή του λόγω της υποβάθμισης της επιχείρησης.

Πιστεύεται ευρέως ότι τα έσοδα της LG Display στο τρίτο τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα από την πρόβλεψη της αγοράς. Κατά το τρίτο τρίμηνο του LG Display, τα έσοδα προβλέψεων ανέρχονται σε 6,1292 τρισεκατομμύρια κέρδη, η λειτουργική ζημία είναι 255,8 δισεκατομμύρια κέρδη και η λειτουργική ζημιά το 2019 θα είναι 1,45 τρισεκατομμύρια κέρδη.

Από την άλλη πλευρά, η Samsung Electronics άρχισε επίσης να επιτρέπει σε κάποιο προσωπικό παραγωγής και γραφείο να υποβάλει αίτηση για εθελούσια συνταξιοδότηση. Το εργοστάσιο βουνών Chungnak, το οποίο αρχικά παρήγαγε πάνελ LCD, αποφάσισε επίσης να μειώσει την παραγωγή.

Συνολικά, και οι δύο εταιρείες επηρεάζονται από κινεζικές εταιρείες, αλλά η διαφορά είναι ότι το μερίδιο αγοράς της Samsung στον τομέα των μικρών και μεσαίων OLED μειώθηκε σε περίπου 80%, αλλά ακόμη πολύ μπροστά από τη βιομηχανία, ενώ η οθόνη Samsung είναι η κύρια αναδιπλούμενη οθόνη Οι προμηθευτές, εκτός από την επιχείρηση LCD, διαθέτουν ακόμα πολλά πλεονεκτήματα.

Επιπλέον, η Samsung Display σχεδιάζει να επενδύσει 13,2 τρισεκατομμύρια κέρδη για την κατασκευή γραμμών παραγωγής QD OLED, καθορίζοντας ένα ρεκόρ για την επένδυση των κορεατικών εταιρειών με ένα χαρτί. Η οθόνη LG προσπαθεί να οδηγήσει τη μεγάλη οθόνη OLED, αλλά η εφαρμογή δεν είναι τόσο εύκολη όσο είχε προγραμματιστεί. Οι σχετικοί άνθρωποι στον κλάδο της οθόνης δήλωσαν ότι οι δύο εταιρείες υφίστανται οργανωτική αναδιάρθρωση, αλλά η Samsung Electronics κατέχει πολλά όπλα και έχει σχετικά μικρή πίεση.