Σπίτι > Νέα > Οι αμφιβολίες, το SOI είναι η κύρια ροή της εποχής του πολέμου.

Οι αμφιβολίες, το SOI είναι η κύρια ροή της εποχής του πολέμου.

Ξεκινώντας με την πρώτη χρήση της τεχνολογίας SOI από τον IBM στον επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων των 0.25μm, τα προϊόντα της SOI κάλυψαν προϊόντα όπως διακομιστές, εκτυπωτές, συσκευές παιχνιδιών, συσκευές δικτύωσης και αποθήκευσης, φορητά και ηλεκτρονικά αυτοκινήτων για περισσότερα από 30 χρόνια. . Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας SOI πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις αυτών των εφαρμογών για ταχύτητα, λειτουργικότητα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Στην εγχώρια αγορά, η SOI έχει επίσης λάβει περισσότερη προσοχή. Στο 7ο Φόρουμ FD-SOI της Σαγκάης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, περισσότεροι από 400 τεχνικοί εμπειρογνώμονες από τους τομείς του υποστρώματος, της κατασκευής πλακιδίων, του EDA, του IP, του σχεδιασμού IC και του σχεδιασμού του συστήματος παρακολούθησαν την εκδήλωση. Πρόσφατα, η Soitec και η SOI Alliance, οι κύριοι κατασκευαστές υποστρωμάτων στον τομέα SOI, πραγματοποίησαν διάσκεψη στο Πεκίνο για να εισαγάγουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας SOI και τη στρατηγική σχεδιασμού της Συμμαχίας SOI.

Περισσότερο από υλικό πυριτίου

Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βελτιστοποιημένων υποστρωμάτων στον κόσμο, η Soitec διαθέτει συνολικά έξι εργοστάσια παραγωγής και βάσεις παραγωγής στη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη, το Βέλγιο και την Κίνα. Έχει δύο βασικές τεχνολογίες: SmartCut και SmartStacking.

Η βασική τεχνολογία της Soitec είναι από πλευράς υλικών. Ο Thomas Piliszczuk, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της παγκόσμιας στρατηγικής στην εταιρεία, πιστεύει ότι η βασική επιδίωξη της Soitec είναι να συνδυάσει διαφορετικά υλικά για να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις των τελικών πελατών για ιδιότητες υλικών. Έτσι, εκτός από το ναυαρχίδα RF-SOI και FD-SOI, η εταιρεία αναπτύσσει νέα προϊόντα που βασίζονται σε υλικά ημιαγωγών τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των GaN και SiC.

"Με δεκαετίες ανάπτυξης, η GaN έχει ωριμάσει. Η Soitec πιστεύει ότι μπορεί να συμμετάσχει στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας". Ο Thomas είναι πολύ αισιόδοξος για την τεχνολογία GaN. "Εντούτοις, δεν θα αναπτυχθεί από την αρχή, έχουμε αποκτήσει μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας GaN.Η εταιρεία EpiGaN.Η εταιρεία αυτή έχει ήδη ένα σχετικά ώριμο προϊόν."

Τα προϊόντα GaN θα επεκτείνουν τη σειρά προϊόντων της Soitec για να προσφέρουν αξία σε εφαρμογές 5G και ισχύος. Σε εφαρμογές 5G, τα προϊόντα GaN θα χρησιμοποιούνται σε σταθμούς βάσης. σε εφαρμογές ισχύος, τα προϊόντα GaN θα εμφανιστούν στα συστήματα ισχύος αυτοκινήτου.

Τα προϊόντα SiC θα χρησιμοποιηθούν επίσης στο ηλεκτρικό σύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες ποσότητες σε μετατροπείς οχημάτων. "Αναπτύσσουμε προϊόντα SiC, δηλαδή με τις τεχνολογίες SmartCut και SmartStacking για να επεξεργαστούμε αυτό το νέο υλικό", δήλωσε ο Thomas. "Η Soitec χρησιμοποιεί μια καλή τεχνολογία SmartCut για να κατασκευάσει ένα νέο είδος καρπού του πυριτίου. Στις αρχές του επόμενου έτους, θα κυκλοφορήσουμε νέα προϊόντα που μπορούν να ανατρέψουν τον κλάδο αυτό. "

"Επιπλέον, έχουμε έναν τρίτο πόλο ανάπτυξης για το νιτρίδιο του γιδίου του ινδίου στο πυρίτιο στην οθόνη MicroLED", δήλωσε ο Thomas με σιγουριά.

Παράλληλα με την επέκταση της γκάμας προϊόντων, η Soitec επεκτείνει επίσης δραστήρια την παραγωγική της ικανότητα, κυρίως για προϊόντα POI, τα οποία χρησιμοποιούνται σε φίλτρα RF επόμενης γενιάς. "Η λογική πίσω από την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας είναι ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές φίλτρων RF και μονάδων εξετάζουν τη χρήση υποστρωμάτων POI κατά το σχεδιασμό". Σύμφωνα με τον Thomas, η γραμμή παραγωγής POI της εταιρείας στη Γαλλία αναμένεται να επεκταθεί σε 400.000 τεμάχια ετησίως. Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένα υπόστρωμα 6 ιντσών και θα παράγει υποστρώματα 8 ιντσών και 12 ιντσών στο μέλλον.

"Στον τομέα των μη SOI, GaN και POI, αναπτύσσουμε πολύ γρήγορα, επειδή η 5G θα έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση και για τα δύο", πρόσθεσε ο Thomas. "Σε ό, τι αφορά το SOI, θα γίνει η εποχή των 5G. Κύριοι, είμαστε πολύ σίγουροι."

Βοηθήστε τις κινεζικές εταιρείες να γίνουν smartfollowers

Η Soitec είναι βασικό μέλος της Συμμαχίας SOI. Η συμμαχία ιδρύθηκε το 2007 για να συγκεντρώσει τη βιομηχανία και να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας SOI.

Ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Συμμαχίας Βιομηχανίας SOI, ο Δρ. Κάρλος, μόλις πρόσφατα παρακολούθησαν το 7ο Φόρουμ FD-SOI της Σαγκάης. Ήταν πολύ χαρούμενος που είδε τις αλλαγές σε ολόκληρο το οικολογικό περιβάλλον: «Όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο φόρουμ, οι συμμετέχοντες ήταν γεμάτοι με μια φωτογραφία και αυτή τη φορά συμμετείχαν περισσότερα από 400 άτομα και υιοθετήθηκε το σύστημα πρόσκλησης».

Η εξέλιξη ολόκληρης της βιομηχανικής οικολογίας οφείλεται στην ολοκλήρωση της υποδομής. Ο Δρ Carlos εξήγησε προσεκτικά: "Για να παράγετε μάρκες SOI, χρειάζεστε γκοφρέτες, χρειάζεστε ένα χυτήριο, χρειάζεστε EDA, χρειάζεστε μια πλατφόρμα, χρειάζεστε σχεδιασμό, IP, χρειάζεστε τις δυνατότητες ενός εργοστασίου υποστρώματος, πρέπει να σχεδιάσετε εταιρεία να πάρει τα πάντα. Κάνοντας τα όλα μαζί, αυτά είναι τα βασικά μέρη. "

"Πίσω από το 2014, το επίκεντρο της συζήτησης ήταν κατά πόσον δημιουργήθηκε η αλυσίδα εφοδιασμού. Το 2015, θα δοθεί έμφαση στο αν μπορεί να βρεθεί το χυτήριο. Αργότερα, οι άνθρωποι ανησυχούν για το αν μπορούν να αποκτήσουν βιβλιοθήκες IP και σχεδίου. Δεν είναι δυνατή η υποστήριξη της EDA και της πλατφόρμας. Αλλά τώρα, η εστίαση της βιομηχανίας έχει μετατοπιστεί σταδιακά από την αλυσίδα εφοδιασμού στο ίδιο το προϊόν ». Ο Δρ Carlos επεσήμανε τη μεταμόρφωση του κλάδου.

Η ανάπτυξη ολόκληρου του SOI υπήρξε μια κατάσταση πολλαπλών ανθοφόρων. Η Samsung αναπτύσσει μαζική παραγωγή σε 18FDS. Ο πυρήνας κάνει τώρα 22FDX, και υπάρχουν σχέδια για την υλοποίηση μαζικής παραγωγής 12FDX στο μέλλον. Η ST αναπτύσσει την τεχνολογία 28FD-SOI, ενώ η Renesas έχει τη δική της τεχνολογία SOTB. Αυτές είναι οι μοναδικές αξίες που φέρνει η τεχνολογία SOI.

Ωστόσο, καθώς η διαδικασία εξελίσσεται, η τεχνολογία SOI θα συναντήσει τη συμφόρηση που αντιμετωπίζουν οι συνήθεις διαδικασίες CMOS; Για παράδειγμα, το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και οι συμμετέχουσες εταιρείες γίνονται όλο και λιγότερο. Ο Dr. Carlos έδωσε μια διαφορετική άποψη: "Η τεχνολογία SOI εστιάζει την προσοχή στην ενσωμάτωση της μικτής σήματος, της RF και της υπολογιστικής ισχύος, καθώς η τεχνολογία IoT συνεχίζει να επεκτείνεται, το πεδίο θα γίνει όλο και μεγαλύτερο. για να αντιμετωπίσει αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά.Θα υπάρχουν πολλά 200mm fabs στο μέλλον, 300mm θα έχουν τη δική τους αγορά και διαφορετικοί κόμβοι νανοτεχνολογίας θα υπάρχουν για να προσαρμοστούν σε διαφορετικές αγορές.Η κινητήρια δύναμη δεν είναι το μέγεθος των χαρακτηριστικών όπως το FinFET. δεν είναι το ίδιο. Η οικοδόμηση της υποδομής και η βελτιστοποίηση της τεχνολογίας σε αυτή τη βάση είναι η εστίασή μας. "

Είπε επίσης: "Η IoT είναι μια μεγάλη αγορά αξίας δισεκατομμυρίων, έχει πολλά διαμερίσματα και πολλές κατηγορίες αγορών, γεγονός που οδηγεί και στην αγορά του IoT, χωρίς να συμπεριλαμβάνει μια εταιρεία, αλλά πολλές εταιρείες στις αντίστοιχες ανάγκες τους. τομέα, διαφορετικές εταιρείες θα χρειαστούν διαφορετικά χυτήρια αλουμινίου, και τα διάφορα εργοστάσια θα έχουν τις δικές τους ανάγκες στην αγορά. "

Ο Δρ Κάρλος είναι πολύ αισιόδοξος για την κινεζική αγορά. Πιστεύει ότι οι κινεζικές εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τα αναπτυξιακά αποτελέσματα του πρώτου κύματος εφαρμογών και στη συνέχεια να μεταφέρουν την εφαρμογή σε νέο επίπεδο. Αυτό ονομάζεται "smartfollowers". Βάσει των προκατόχων, οι "smartfollowers" θα είναι πιο ορθολογιστικοί και πιο ώριμοι.

Είπε ότι η συμμαχία θα προωθήσει ενεργά την ανάπτυξη της βιομηχανίας της Κίνας: "Νομίζω ότι η συμμαχία και το φόρουμ θα διαδραματίσουν έναν σύνδεσμο στην Κίνα και θα μπορούν να συνειδητοποιήσουν την επικοινωνία μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της κινεζικής κοινότητας. ανάπτυξη της βιομηχανίας, ελπίζουμε ότι μέσω των προσπαθειών μας, θα καλύψουμε τις κενές θέσεις εργασίας και θα προωθήσουμε την ανάπτυξη ολόκληρου του οικολογικού περιβάλλοντος της Κίνας σε μια καλύτερη και υψηλότερη κατεύθυνση ».

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν όλο και περισσότεροι οπαδοί του SOI στην Κίνα, κάτι που μπορεί να δει κανείς από τους συμμετέχοντες στο φόρουμ SOI. Στην εποχή του IoT, η τεχνολογία SOI έδωσε στις κινεζικές εταιρείες IC περισσότερες επιλογές. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G και της αυτοκινητοβιομηχανίας, η τεχνολογία SOI είναι πιθανό να οδηγήσει σε αποκορύφωση της Κίνας.