Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Η Artilux εκθέτει στην CES για πρώτη φορά, δείχνοντας τον πρώτο αισθητήρα της GeSi στον κόσμο

Η Artilux εκθέτει στην CES για πρώτη φορά, δείχνοντας τον πρώτο αισθητήρα της GeSi στον κόσμο

Καθώς θέματα όπως αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων, έξυπνη κατασκευή και ευφυή ρομπότ συνεχίζουν να αναπτύσσουν πυρετό, η τεχνολογία 3D ανίχνευσης, η οποία παίζει ρόλο ρομπότ, έχει λάβει μεγάλη προσοχή. Η Artilux ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την εξελιγμένη σειρά 3D αισθητήρων στο American Consumer Electronics Show (CES) το 2020, η οποία είναι η πρώτη παγκόσμια μετάδοση δεδομένων σε ευρυζωνικό χρονικό διάστημα (ToF) με βάση την πρωτοποριακή τεχνολογία πυριτίου γερμάνιο (GeSi) . Η τεχνολογία αισθητήρων μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις πιθανές βλάβες που προκαλούνται από το φως του λέιζερ στο ανθρώπινο μάτι και να αυξήσει την ασφάλεια περισσότερο από 10 φορές. Πρόκειται για μια επαναστατική καινοτομία στη βιομηχανία αισθητήρων 3D.

Το CES θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Ιανουαρίου 2020 έως τις 10 Ιανουαρίου 2020 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Η Artilux θα παρουσιάσει για πρώτη φορά φέτος. Τα προϊόντα σειράς εξερεύνησης που αναμένεται να εμφανίζονται περιλαμβάνουν κάμερες RGB-D για εφοδιαστική και μηχανική όραση, καθώς και το πρώτο σύστημα ανίχνευσης 3D που λειτουργεί στη ζώνη μεγάλου μήκους κύματος. Αυτή η σειρά προϊόντων θα εισέλθει επισήμως σε μαζική παραγωγή κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και θα επεκταθεί σε βασικούς τομείς όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα συστήματα lidar αυτοκινήτων (LiDAR) και το μηχανικό όραμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Artilux χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία GeSi που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την TSMC. Σε αντίθεση με τους σημερινούς τρισδιάστατους αισθητήρες της βιομηχανίας, συγκεντρώνονται κυρίως στις δύο ζώνες 850 nm και 940 nm. ToF αισθητήρες μέχρι 1550 nm. Η χρήση μεγάλων ζωνών μήκους κύματος μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά την ηλιακή ακτινοβολία από το να επηρεάσει την αίσθηση του φωτός και να επιτύχει σταθερή απόδοση ανίχνευσης σε εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς χώρους.

Η Artilux εξήγησε περαιτέρω ότι, επειδή οι περισσότερες από τις τρέχουσες λύσεις τρισδιάστατης ανίχνευσης λειτουργούν κάτω από το μήκος κύματος 850 ή 940 νανόμετρα, το φως του ήλιου θα προκαλέσει σημαντική παρεμβολή στο φως σε αυτή τη σύντομη ζώνη μήκους κύματος, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά την απόδοση της αίσθησης 3D στο ύπαιθρο.

Επιπλέον, εάν το σύστημα ανίχνευσης 3D λειτουργεί σε ζώνη 1200 έως 1400 νανομέτρων, η ασφαλή ισχύς λέιζερ που αντέχει το ανθρώπινο μάτι θα είναι περισσότερο από 10 φορές υψηλότερη από τη ζώνη των 940 νανομέτρων. Συνεπώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα IEC 60825 και τους σχετικούς υπολογισμούς, ακόμη και αν η απόσταση μεταξύ του λέιζερ και του ανθρώπινου οφθαλμού είναι μόνο μερικά χιλιόμετρα, μπορεί να διατηρήσει ακόμα πολύ υψηλή ασφάλεια.

Η Artilux είναι η πρώτη που αναπτύσσει την ευρυζωνική τεχνολογία 3D ανίχνευσης χρόνου πτήσης λόγω της μοναδικής και καινοτόμου τεχνολογίας της GeSi. Σήμερα, η τεχνολογία της διαδικασίας GeSi έχει ευνοηθεί από τη Διεθνή Διάσκεψη Στερεών Κυκλωμάτων και έχουν επιλεγεί σχετικές εργασίες για το ISSCC 2020, που δείχνουν ότι αυτή η καινοτόμος τεχνολογία αναγνωρίζεται από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο και θα γίνει η μελλοντική τάση της τεχνολογίας 3D Sensing .