Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Η Apple αποκτά την εταιρεία AI Xnor.ai για 200 εκατομμύρια δολάρια, σχεδιάζει να την ενσωματώσει σε μοντέλα iPhone στο μέλλον

Η Apple αποκτά την εταιρεία AI Xnor.ai για 200 εκατομμύρια δολάρια, σχεδιάζει να την ενσωματώσει σε μοντέλα iPhone στο μέλλον

Η Apple έχει αποκτήσει διαφορετικούς τύπους εταιριών τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την GeekWire, η Apple πρόσφατα εξαγόρασε το ξεκίνημα της Seattle Xnor.ai, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Πηγές ισχυρίζονται ότι η Apple απέκτησε το Xnor.ai για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που η Apple και η Xnor.ai αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις ειδήσεις, ο ιστότοπος Xnor.ai τελείωσε χωρίς σύνδεση.

Η τεχνολογία του Xnor.ai επιτρέπει στις εταιρείες να εκτελούν αλγόριθμους βαθιάς μάθησης σε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές, αντί να απαιτούν αυτές τις λειτουργίες να εκτελούνται σε υπηρεσίες cloud. Το Xnor.ai υπόσχεται πλήρη εχεμύθεια και χαμηλή κατανάλωση μνήμης και ενεργειακές απαιτήσεις. Δεδομένου ότι η Apple έχει αποδίδει πάντα μεγάλη σημασία στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, η εξαγορά της Xnor.ai από την εταιρεία δεν προκαλεί έκπληξη.

Η Apple μπορεί να ενσωματώσει την τεχνολογία Xnor.ai σε μοντέλα iPhone στο μέλλον για να βελτιώσει το Siri και άλλα καθήκοντα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Αρχικά, το Xnor.ai επικεντρώθηκε στη μηχανική μάθηση και ανέπτυξε αποδοτικούς αλγόριθμους που μπορούν να λειτουργήσουν σε διάφορα υλικά χαμηλού επιπέδου ή συσκευές IoT (Internet of Things). Αυτό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά, όπως κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταναλώνουν πολύ λίγη ενέργεια και διαθέτουν απλούστευση απλής γραμμής. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους του Xnor.ai, αυτά τα gadgets μπορούν να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες όπως η αναγνώριση αντικειμένων. Αυτό είναι ένα καθήκον που συνήθως απαιτεί ισχυρή επεξεργασία από έναν υπολογιστή που βασίζεται σε σύννεφο μέσω μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η πηγή δήλωσε ότι το ποσό της εξαγοράς των 200 εκατ. Δολαρίων είναι μόνο μια εκτίμηση, οπότε ο αριθμός αυτός δεν είναι συγκεκριμένος. Παρά το γεγονός ότι το ποσό και οι επενδύσεις εξακολουθούν να είναι σε δεκάδες εκατομμύρια, υπερβαίνοντας οποιαδήποτε προηγούμενη μεγάλης κλίμακας επένδυση. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το Xnor.ai θα μετακινηθεί επίσης στο γραφείο του Seattle της Apple.

Η απόκτηση από την Apple μιας εταιρίας υπολογιστών που βασίζεται σε Edge είναι μια κίνηση προς τα εμπρός για την εταιρεία. Άλλοι γίγαντες της βιομηχανίας όπως η Google, η Microsoft και ακόμη και η Amazon έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τομέα. Σχεδιάζει να κάνει τα προϊόντα της πιο ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες cloud computing μέσω του Xnor.ai και μπορεί να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως αναγνώριση προσώπου, επεξεργασία φυσικής γλώσσας και επαυξημένη πραγματικότητα.

Επειδή ο υπολογισμός των άκρων επικεντρώνεται στην τοπική επεξεργασία, η έννοια αυτού του πεδίου επεκτείνεται και στην ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα. Ως αποτέλεσμα, η Apple μπορεί να κάνει τις μηχανές πιο ασφαλείς και ακόμη και να βελτιώσει τους αλγορίθμους απεικόνισης μέσω μηχανικής μάθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone είναι ένα χαλαρό παράδειγμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τοπικά αποθηκευμένα βιομετρικά δεδομένα (αναγνώριση προσώπου ή σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων) και τις δυνατότητες επεξεργασίας.