Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Δημιουργήθηκε ένα σύστημα chip chip με 8 εκατομμύρια νευρώνες

Δημιουργήθηκε ένα σύστημα chip chip με 8 εκατομμύρια νευρώνες

Στο πλαίσιο της Συνάντησης Κορυφής eV-Ευαγγελισμού στο Ντιτρόιτ, η Intel παρουσίασε το τελευταίο σύστημα τσιπ PohoikiBeach που μπορεί να προσομοιώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια νευρώνες. Η έλευση του συστήματος νευρικών μιμητικών δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο της «προσομοίωσης του εγκεφάλου».

Το νέο νευρομορφικό σύστημα περιέχει μέχρι 64 μάρκες Loihi, ενσωματώνοντας 132 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, συνολικής επιφάνειας 3.840 τετραγωνικών χιλιοστών, περισσότερους από 8 εκατομμύρια "νευρώνες" (ισοδύναμο με τους εγκεφάλους ορισμένων μικρών τρωκτικών) και 8 δισεκατομμύρια "Synaptic". Η Intel δήλωσε ότι το σύστημα τσιπ εκτελείται χίλιες φορές πιο γρήγορα από την παραδοσιακή CPU σε τεχνητή νοημοσύνη και η ενεργειακή απόδοση μπορεί να αυξηθεί κατά 10.000 φορές. Το νέο chip chip φέρνει τεράστια τεχνολογική πρόοδο στην αναγνώριση εικόνων, την αυτόνομη οδήγηση και την αυτοματοποιημένη ρομποτική.

Παρόμοια με τους νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο Loihi έχει ψηφιακούς "αξόνους" για τη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων σε κοντινούς νευρώνες, καθώς και "δενδριτών" για λήψη σημάτων, και υπάρχουν "συνάψεις" για σύνδεση μεταξύ των δύο. . Η Intel δήλωσε ότι τα συστήματα που βασίζονται σε αυτό το τσιπ έχουν χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση της αφής ανίχνευσης του δέρματος, για τον έλεγχο προσθετικών ποδιών, για παιχνίδια παιχνιδιού ποδοσφαίρου και για άλλα καθήκοντα.

Για τους ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης που πειραματίζονται με νέες πλατφόρμες υλικού, το νέο σύστημα μιμητικών νευρώνων έχει συναρπαστικές προοπτικές. Επιπλέον, οι ερευνητές χρησιμοποιούν νευροχρώματα για να βελτιώσουν τον τρόπο προσαρμογής των προσθετικών σε ανώμαλο έδαφος και να δημιουργήσουν πιο ακριβείς ψηφιακούς χάρτες για αυτόνομα οχήματα.

Η Intel προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2019, η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα σύστημα PohokiSprings ικανό να προσομοιώσει 100 εκατομμύρια νευρώνες και 1 τρισεκατομμύριο συνάψεις. Το σύστημα θα περιέχει 768 τσιπ και 1,5 τρισεκατομμύρια τρανζίστορ.