Γεια σου επισκέπτης

Συνδεθείτε / Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Y-IC.com
Σπίτι > Νέα > Τα τσιπ 5G είναι θλιβερά; Αυτοί οι πέντε κατασκευαστές απολαμβάνουν προσωρινά το 5G μεγάλο κέικ

Τα τσιπ 5G είναι θλιβερά; Αυτοί οι πέντε κατασκευαστές απολαμβάνουν προσωρινά το 5G μεγάλο κέικ

Σύμφωνα με την έκθεση του χρηματοοικονομικού δικτύου του φορέα εκμετάλλευσης, οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία αποκάλυψαν ότι μετά την εισαγωγή ορισμένων κινητών τηλεφώνων 5G, οι κατασκευαστές διαπίστωσαν ότι οι παγκόσμιοι κατασκευαστές τσιπ 5G είναι πολύ καλοί, μόνο πέντε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν πολύ λίγες επιλογές για μάρκες 5G.

Οι εταιρείες που μπορούν να αναπτύξουν τσιπ 5G είναι η Huawei HiSilicon, η Qualcomm, η Samsung, η MediaTek και η Ziguang.

Νωρίτερα φέτος, η Huawei κυκλοφόρησε επίσημα το τερματικό τσιπ multimode 5G, Balong 5000, στον κόσμο. Το τσιπ υιοθετεί διαδικασία 7nm, ρυθμό λήψης μέχρι 4,6Gbps σε ζώνη 5G δικτύου Sub-6GHz, μέγιστο ρυθμό λήψης 6,5 Gbps σε ζώνη mmWave (χιλιοστά κύματος), υποστήριξη κλάδου NR TDD και FDD πλήρες φάσμα για πρώτη φορά, σύγχρονη υποστήριξη SA και NSA 5G. Σύμφωνα με την εισαγωγή της Huawei, το Baron 5000 είναι το τσιπ τερματικού 5G terminalband με την υψηλότερη ολοκλήρωση και τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο. Δεν είναι μόνο το πρώτο single-chip multimode chip 5G, αλλά υποστηρίζει και λύσεις 2G, 3G, 4G, 5G με μοναδικό τσιπ, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και καλύτερη απόδοση.

Η Qualcomm κυκλοφόρησε επίσης το δεύτερο Snapdragon X55 της δεύτερης σειράς 5G με βάση την τεχνολογία επεξεργασίας 7nm. Το μοναδικό τσιπ υποστηρίζει multimode 2G, 3G, 4G, 5G και υποστηρίζει ζώνη κυματομορφών χιλιοστομέτρου και κάτω από 6GHz, υποστηρίζοντας πρότυπα TDD και FDD. Υποστηρίξτε ανεξάρτητη λειτουργία μη-ανεξάρτητου δικτύου. Σε λειτουργία 5G, το Opteron X55 μπορεί να επιτύχει ταχύτητες λήψης έως και 7Gbps και ταχύτητες upload μέχρι 3Gbps. Υποστηρίζει επίσης Cat 22 LTE για ταχύτητες λήψης μέχρι 2,5 Gbps.

Η Samsung κυκλοφόρησε το προηγούμενο μοντέλο Exynos Modem 5100 της τελευταίας χρονιάς. Από πλευράς προδιαγραφών, το τσιπ Exynos Modem 5100 είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία LPN 10nm, υποστηρίζει χαμηλή συχνότητα Sub 6GHz (χρησιμοποιείται στην Κίνα) και υψηλή συχνότητα mmWave (χιλιοστά κύματος), συμβατή προς τα πίσω με 2G / 3G / 4G, , Το CDMA, το WCDMA, το TD-SCDMA, το HSPA, το 4G LTE κλπ. Το Exynos Modem 5100 μπορεί να επιτύχει ποσοστό λήψης μέχρι 2 Gbps στα Sub 6 GHz, ρυθμό λήψης 6 Gbps στη ζώνη χιλιοστομέτρου και 4 Gbps ταχύτητα έως 1,6 Gbps.

Η MediaTek κυκλοφόρησε την κινητή της πλατφόρμα 5G το Μάιο του τρέχοντος έτους. Το multi-mode 5G σύστημα single-chip (SoC) κατασκευάζεται σε διαδικασία 7nm με ενσωματωμένο 5G modem Helio M70. Αυτή η κινητή πλατφόρμα πολλαπλών σταθμών 5G είναι κατάλληλη για ανεξάρτητη και μη ανεξάρτητη 5G (SA). / NSA) Αρχιτεκτονική δικτύου Υπο-6GHz ζώνη συχνοτήτων, υποστήριξη συμβατή από 2G έως 4G γενιές τεχνολογίας σύνδεσης. Έχει ταχύτητα λήψης 4.7 Gbps και ταχύτητα φόρτωσης 2.5 Gbps.

Ο Ziguang Zhanrui απελευθέρωσε επίσης το τσιπ 5G baseband Ivyo 510 στο MWC 2019 που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Έχει υιοθετήσει την τεχνολογία επεξεργασίας 12nm της TSMC, υποστηρίζει αρκετές τεχνολογίες κλειδιού 5G, μπορεί να επιτύχει πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας 2G / 3G / 4G / 5G, συμμορφώνεται με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές 3GPP R15, υποστηρίζει ζώνη συχνοτήτων Sub-6GHz και εύρος ζώνης 100MHz. ενσωμάτωση Τσιπ βάσης υψηλής απόδοσης 5G με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, το Ivy 510 μπορεί να υποστηρίξει τόσο τις μεθόδους δικτύωσης SA (ανεξάρτητη δικτύωση) όσο και NSA (μη ανεξάρτητη δικτύωση) για την πλήρη κάλυψη των διαφορετικών απαιτήσεων επικοινωνίας και δικτύωσης στη φάση ανάπτυξης 5G. Ο μέγιστος ρυθμός κατερχόμενης ζεύξης είναι 1,5 Gbps στη ζώνη NSA 2,6G.

Δεδομένου ότι το τσιπ 5G baseband πρέπει να είναι συμβατό με δίκτυα 2G / 3G / 4G ταυτόχρονα, οι λειτουργίες και οι ζώνες συχνοτήτων που πρέπει να υποστηριχθούν αυξάνονται σημαντικά. Η Everbright Securities επεσήμανε σε μια έρευνα ότι το τρέχον κινητό τηλέφωνο 4G χρειάζεται να υποστηρίξει τη λειτουργία 6 μοντέλων και θα φτάσει σε 7 ενότητες στην εποχή 5G, η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού των chip θα βελτιωθεί σημαντικά. Για τους κατασκευαστές chip, χρειάζονται ισχυρότερη τεχνική έρευνα και ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών, η Intel, η οποία είναι αισιόδοξη για τη βιομηχανία, δεν μπόρεσε να παραδώσει ικανοποιητικές απαντήσεις και απλώς πούλησε την επιχείρηση της baseband στην Apple.

Αυτές οι υψηλές απαιτήσεις και η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση λίγων παγκόσμιων κατασκευαστών τσιπ 5G, αλλά ακόμα και αν υπάρχει ολιγοπωλιακή τάση, ο ανταγωνισμός είναι ακόμα έντονος. Στο πρόσωπο του 5G, αυτό το κέικ δεν είναι πρόθυμο να τρώει λιγότερο. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη πολλοί κατασκευαστές τσιπ που σπεύδουν σε αυτό το κλιμάκιο, και τα μελλοντικά σκαμπανεβάσματα θα είναι ακόμα αναμενόμενα.