Σπίτι > Νέα > 5 σημαντικοί πελάτες είναι σταθεροί; TSMC 5nm αληθινό άρωμα

5 σημαντικοί πελάτες είναι σταθεροί; TSMC 5nm αληθινό άρωμα

Στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ταϊβάν Οικονομική Καθημερινή, η διαδικασία 5ΜΜ της TSMC έχει κερδίσει πέντε βασικούς πελάτες από την Apple, HiSilicon, AMD, Bitland και Xilinx και αποφάσισε να επεκτείνει τη μηνιαία παραγωγική της ικανότητα από τα αρχικά 51.000 τεμάχια σε 70.000 τεμάχια. Ο χρόνος παραγωγής θα προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Φέτος, το τσιπ A13 της Apple είναι σπάνιο και δεν χρησιμοποιεί την τελευταία 7Μν EUV διαδικασία της TSMC. Ωστόσο, ορισμένοι εμπιστευματοδόχοι επεσήμαναν ότι το κινητό τηλέφωνο της σειράς iPhone 11 εξοπλισμένο με αυτό το τσιπ έχει μόλις πωληθεί. Το τσιπ A14 έχει ήδη υιοθετήσει 5nm EUV στο εργοστάσιο Zhongke της TSMC. Η ροή της διαδικασίας έχει εξαφανιστεί.

Η πρόσφατη έκδοση της Kirwin 990 5G της Huawei έχει ευλογία TSMC 7nm EUV. Είναι κατανοητό ότι το φιλμ ροής 5nm πλήρους μάσκας TSMC κοστίζει περίπου 300 εκατομμύρια γιουάν και το κόστος δεν περιλαμβάνει εξουσιοδότηση IP. Με την ισχυρή οικονομική του δύναμη και την υψηλή επιδίωξη της προηγμένης τεχνολογίας, η Huawei θα είναι σίγουρα η πρώτη παρτίδα των πρώτων υιοθετών.

Όσον αφορά τους άλλους τρεις πελάτες των 5nm, η Bitcoin επικεντρώνεται στο επιθετικό πεδίο AI. Μαζί με την αναζωπύρωση των τιμών της φετινής χρονιάς, η διαδικασία των 5nm της TSMC θα αποτελέσει ισχυρή ώθηση για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Η AMD συνεργάστηκε με το TSMC 7nm φέτος, ενώ οι πωλήσεις CPU και GPU αναφέρθηκαν συχνά, γεγονός που ανάγκασε τη Nvidia, η οποία δεν ενδιαφέρθηκε για τα 7nm, να ακολουθήσει γρήγορα. Η AMD, η οποία έχει δοκιμάσει τη γλυκύτητα, θα ακολουθήσει περαιτέρω την προηγμένη τεχνολογία της TSMC, τοποθετώντας 5nm EUV.

Επιπλέον, η Xilinx, προμηθευτής προγραμματιζόμενης λογικής συσκευής (FPGA), η οποία συνεχίζει να λάμπει στον τομέα των ειδικών εφαρμογών AI, συνεχίζει να ωθεί προς τα 5nm. Η ζήτηση της 5ΜΜ της διαδικασίας TSMC υπερβαίνει τις προσδοκίες.

Αρχικά, το κόστος των 300 εκατομμυρίων RMB θα είναι το υψηλό όριο της TSMC, αλλά επί του παρόντος, σημαντικοί πελάτες θα ακολουθήσουν αποφασιστικά. Σε περίπτωση που η Nvidia βρίσκεται πίσω από τον κόμβο χρόνου διαδικασίας 7nm φέτος, το επόμενο έτος, δεν θα αποκλείσει ότι θα επιδιώξει επίσης "αντεπίθεση" και θα αρπάξει τη διαδικασία 5nm TSMC.

Ωστόσο, η παραγωγική ικανότητα της TSMC μπορεί να είναι προβληματική όταν πολλαπλά μέρη πραγματοποιούν παραγγελίες ταυτόχρονα. Το 5nm 5LPE της Samsung προγραμματίζεται επίσης να παραχθεί μαζικά κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους ή θα ξεκινήσει με μία μόνο σειρά, ποια είναι η κατάσταση και στις δύο πλευρές της παραγγελίας; Το Jiwei.com θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις αναφορές.